Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Αντγου ε.α. Νικόλαου Χιονή απ΄την Δ/νση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ

Spread the love

Ακολουθεί η πλήρης ομιλία του Αντγου ε.α. Νικόλαου Χιονή. Ο κος Χιονής καθιέρωσε την φράση “ξαπλώνω σε στεγνό μαξιλάρι” η οποία δηλώνει την απουσία ενοχών και τύψεων για τα πεπραγμένα του. 

Έτυχε δεν ξέρω εάν πέτυχε… Παρελθόν, παρόν και μέλλον . Υπό το βλέμμα του Τχη (ΠΖ ) ΚΑΙΣΑΡ ΣΕΕΜΑΝ μια εικόνα με συμπυκνωμένη ιστορία από τις Ειδικές Δυνάμεις. Η σύζυγος Ευαγγελία του αείμνηστου Δκτη Α’ ΜΚ Ταξιάρχου Γεωργίου Παπαμελετίου, Ο θρύλος του Αλεξίπτωτου Λοχαγός Ζούμης Ιωάννης και δύο Χανιώτες ο Υδνεας Καλογέρης Ιωάννης Αλεξιπτωτιστής οδηγός μου και ο μελλοντικός Αλεξιπτωτιστής Ευάγγελος Κονταράκης….θα υπηρετήσει τον Σεπτέμβριο…

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Δ/ΝΤΗ Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ

Πανοσιολογιότατε, Σεβαστοί Αρχηγοί, Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Διευθυντές ΔΕΔ, κ. Δήμαρχε, Στελέχη της ΔΕΔ και μονάδων αυτής, Συνάδελφοι ΚΔ, εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Μετά από 38 χρόνια ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πούμε ένα αντίο από τη στρατιωτική θητεία κι όχι σταδιοδρομία με τη σεμνή αυτή τελετή…

Στη ΔΕΔ έναν (1) χρόνο κάναμε το καθήκον μας όλοι μαζί ως ομάδα, το εάν πετύχαμε ή όχι το ξέρετε εσείς και οι μικρότεροι που είναι οι αυστηρότεροι κριτές. Θα πρέπει να ευχαριστήσω το Θεό, την Παναγία, το Χριστό, τον Ταξιάρχη στο Μανταμάδος-στη Σύμη τον Άγιο Μηνά, την οικογένειά μου, όλους τους προϊσταμένους-υφισταμένους μου για την αμέριστη εμπιστοσύνη που με περιέλαβαν από το πρώτο (1ο) έτος στη ΣΣΕ έως την ημέρα της αποστρατείας μου.

Ιδιαίτερα αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τον διπλανό μου στη ΣΣΕ Σχη (ΠΖ) Κορδάτο Γεώργιο που μου ενέπνευσε στον υπερθετικό βαθμό το πάθος για τις Ειδικές Δυνάμεις αλλά και τον πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγό Στεφανή Αλκιβιάδη κι όλους τους Διοικητές μου που μου ενέπνευσαν στον υπέρτατο βαθμό το πάθος την επιμονή-υπομονή και το περισσό χαμόγελο για όλο το ΣΞ, μέρος του οποίου αποτελούν και οι Ειδικές Δυνάμεις. Από το ΓΕΣ κατά το προηγούμενο έτος διατέθηκαν στη Διεύθυνση για το ΚΕΑΠ-ΚΕΟΑΧ-ΚΕΕΔ-ΣΧΑΛ πιστώσεις μεγαλύτερες από 240.000€ δημιουργώντας μια στέρεη υποδομή και βάση για περαιτέρω εξέλιξη-συνέχεια.

Εύχομαι στο νέο Διευθυντή ΔΕΔ και σε όλους σας, ιδίως τους Διοικητές όλων των κλιμακίων υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας. Σας προτρέπω να τηρείτε συνεχή επαφή με τη βάση, τους καταδρομείς-αμφίβιους και ορεινούς, τους αλεξιπτωτιστές, τους πεζοναύτες, τα στελέχη πολιτικό προσωπικό ΟΒΑ, ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, Μονίμους Υπαξιωματικούς και τέλος τους Αξιωματικούς με ιδιαίτερη προσοχή στους νέους Ανθυπολοχαγούς καθόσον αυτοί αποτελούν το μέλλον του ΣΞ, το μέλλον των Ειδικών Δυνάμεων για ένα καλύτερο Στρατό, για καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις.

Εμείς είμαστε σήμερα το πολύ αύριο θα περάσουμε. Όλοι οι παραπάνω θα ακολουθήσουν και οφείλουμε να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για περαιτέρω συνέχεια του έργου που αφήνουμε. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Τελειώνοντας να μην ξεχνάτε:

1. Ο Θεμιστοκλής είχε μια πολύ μεγάλη αρετή: Διέθετε ευήκοον ους, ήξερε να ακούει.

2. Τα λόγια του Γάλλου Στρατηγού ΦΩΣ: «Στον πόλεμο, ένα είναι το χειρότερο. Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ.»

Καλή συνέχεια και ο Θεός μαζί μας.

Σας ευχαριστώ.

SHARE
RELATED POSTS
Πνευματικοί καθ-οδηγητές;, του Γιάννη Πανούση
Άκης Πάνου. Αντέχει η «κακιά ώρα»!, του Γιώργου Αρκουλή
Beijing Weather Report! – Πεκίνου Δελτίο Καιρού!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.