Υγεία

Η ΑΚΟΣ αποχαιρετά σήμερα τον Αλέκο Φασιανός, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Η ΑΚΟΣ αποχαιρετά σήμερα τον Αλέκο Φασιανό, τον ζωγράφο με τη ματιά μικρού παιδιού, την ερευνητική και την ανήσυχη και με χιούμορ… αττικό άλας. Τα έργα του, βάλσαμο στην ψυχή μας. Γενναιόδωρα, χάρισε στην ΑΚΟΣ την καλλιτεχνική του έμπνευση, έναν «άγγελο προστάτη» για να την φυλά στον δύσκολο δρόμο της. Με ευγνωμοσύνη αποδεχθήκαμε το δώρο του. Ο άγγελός του έγινε δικός μας οδηγός και προμετωπίδα στο «Ημερολόγιο Αποθεραπείας» που σχεδιάσαμε και διανέμουμε δωρεάν, ένα βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης, για την τακτική και οργανωμένη παρακολούθηση της πορείας της υγείας των αποθεραπευμένων.
Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε σ’ ένα σπίτι δίπλα στον ναό των Αγίων Αποστόλων στην Πλάκα, όπου ιερέας ήταν ο παππούς του. «Έπαιζα μες στην εκκλησία και πήγαινα πίσω από το ιερό, που ήταν κούφιο. Νόμιζα ότι κατοικούσε ο Θεός εκεί. Τα είχα καλά με τον Θεό, μια και ο παππούς μου ήταν… αντιπρόσωπός του», έχει πει σε συνέντευξή του. Είθε ο φύλακας άγγελός του να τον οδηγήσει με ασφάλεια στην ουράνια κατοικία του. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή, με τους ήρωες των έργων του να συνομιλούν μαζί μας στο διηνεκές. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

SHARE
RELATED POSTS
Πώς θα υποχωρήσει η καούρα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ναι στα ανοιξιάτικα λαχανικά, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
H ζάχαρη είναι εχθρός!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.