Ανοιχτή πόρτα

Ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων με Ηπειρωτική Ελλάδα: Μην το οικειοποιηθείς, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]

Spread the love

Για να μπορούμε να ζούμε ανθρωπεμένα εμείς εδώ στους Κυκλαδίτικους βράχους του Αγιοπελάγους, ξεκινάμε για να ξέρετε, με ένα κονδύλι 100 εκατ. Ευρώ. Τόσο είναι το κόστος για την ετήσια λειτουργία των ρυπογόνων γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος (ντίζελ – μαζούτ), προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα και να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις ζωές μας, το αυτονόητο δηλαδή. Αυτό σε λίγο καιρό σταματάει.. Επιτέλους οι Κυκλάδες θα συνδεθούν υποθαλάσσια με την Ηπειρωτική Ελλάδα .

Την Δευτέρα, λοιπόν, Αλεξέγιεφ Τσιπραούτιν, που θα εγκαινιάσεις το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα, μην τολμήσεις χυδαίε να το οικειοποιηθείς ως δικό σου έργο… η σύμβαση υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2014, με συνολικό προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο σε δύο χρόνια, δηλ. τον Ιούλιο του 2016.

Την Δευτέρα λοιπόν Αλεξέγιεφ Τσιπραούτιν, που θα κόβεις την κόκκινη κορδέλα για αυτό το μεγάλο έργο μιας άλλης Κυβέρνησης, αν έχεις αντρίλα πραγματικού μάγκα πάνω σου, ζήτησε συγγνώμη που για τους 18 αυτούς μήνες καθυστέρησης το επιπλέον κόστος που έχουν πληρώσει οι Έλληνες καταναλωτές είναι 150 εκατ. Ευρώ

Και αν έχεις πολιτικά γκατς ανέλαβε την ευθύνη ότι από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτικο γκουβέρνο σου, μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι, υπουργοί όχι μόνο δεν φρόντισαν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του έργου, αλλά αντίθετα προσπάθησαν με διαρκείς καθυστερήσεις και «παιχνίδια» με αναδόχους, επιβλέποντες, κ.ά., να κάνουν το έργο «φιλικότερο» προς την κυβέρνηση.

Την Δευτέρα λοιπόν Αλεξέγιεφ Τσιπραούτιν που θα’ σαι στο κόκκινο χαλί φορώντας το χαμόγελο της δανεικής ικανοποίησης, τουλάχιστον σεβάσου το ηθικόν το θυμικό και το μνημονικό μας εδώ στα τιμημένα νερά . Γιάννη Μανιάτη, πρέπει να’ σαι παρών.

Καλό Λιόγερμα Κυριακής και καλή βδομάδα στους Άγιους Φίλους μου.

Η Άννα Κοντοπίδη είναι Συμβολαιογράφος και ζει στη Νάξο

13151741_10207909895578231_5093440124938901213_n.jpg

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author.

Iporta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η Μνήμη μας σε κωδικούς (Σκέψεις για την υποθήκευση των αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο), του Νίκου Βασιλειάδη
Hosni Mubarak 1928-2020, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Θα έρθουν…νυχτιάτικα; (μέρος α), ,του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.