Ανοιχτή πόρτα

Η Βιολέτα είναι έχει πολύ ταλέντο!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. 

Γιώργος Αρκουλής

Μια νέα τραγουδίστρια με εξαιρετική φωνή, απίστευτο δυναμισμό αλλά και ωραία παρουσία, απόλαυσα προχθές μέσω της μουσικής εκπομπής «Αυλή των χωμάτων» της ΕΡΤ, στο αφιέρωμα στην μέγιστη Σωτηρία Μπέλλου: Βιολέτα Ίκαρη. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να πατήσεις σε τραγούδια της Μπέλλου. Κι’ όμως, η εν λόγω νεαρή κέρδισε τις εντυπώσεις, σχεδόν έκλεψε την παράσταση αν και στο πρόγραμμα υπήρχε η έμπειρη και με φωνή που αγγίζει πολύ τις «συχνότητες» της Μπέλλου, Φωτεινή Βελετσιώτου, που βέβαια έχει κερδίσει το  κοινό, αν και ξεκίνησε στα μεγάλα πάλκα σε κάπως προχωρημένη ηλικία. Με την ευκαιρία, απόρησα που ο έμπειρος Νικολόπουλος δεν έβαλε την λίστα το σπουδαίο «Περαστικός κι’ αμίλητος» των Λάγιου – Μπουρμπούλη, που είπε συγκλονιστικά η Μπέλλου και επανέλαβε εξαιρετική  η Φωτεινή.

Η Ίκαρη, αλλά και -με την ευκαιρία- ο Γιάννης Διονυσίου, και οι γνωστές ήδη Μποφίλιου και Ζουγανέλη,  αποτελούν κατά την γνώμη μου το μέλλον του λαϊκού τραγουδιού, όμως δύσκολα θα σκοράρουν μεγάλες καριέρες με προσωπικές επιτυχίες αφού δεν υπάρχουν πλέον στο σύστημα  σημαντικοί συνθέτες και δημιουργοί ικανοί να δώσουν διαχρονικά κομμάτια. Συνεπώς, αυτά τα νέα παιδιά θα αρκεστούν σε πολεμάνε με επαναλήψεις μεγάλων τραγουδιών που -λογικό είναι- το σύγχρονο κοινό υποδέχεται με ενθουσιασμό, αφού δεν μπορεί να συγκρίνει το παρόν με το παρελθόν, αφού τα μαγικά ονόματα Στέλλα Χασκίλ, Μαρίκα Νίνου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Σωτηρία Μπέλλου,  Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Τζένη Βάνου, αλλά  και των  Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιου Καζαντζίδη, Στράτου Διονυσίου, Μανώλη Αγγελόπουλου, Δημήτρη Μητροπάνου, σιγά σιγά θα λησμονηθούν, αφημένα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

‘Αλλά, η ανάγκη να εκφραστούν οι νέοι ταλαντούχοι του τραγουδιού  συν την προσπάθεια για ΕΠΙΒΙΩΣΗ και μεροκάματο στον δύσκολο χώρο που διάλεξαν, λογικά τους κάνουν να στραφούν σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές. ‘Αλλωστε, μήπως την ίδια δουλειά δεν κάνουν πλήθος εξαιρετικών καλλιτεχνών με δεκαετίες παρουσίας στον χώρο. Αν  ακούτε ραδιόφωνο από τα τρία που προσφέρουν μόνο καλό ελληνικό τραγούδι, θα αντιληφθείτε τι θέλω να πω!

SHARE
RELATED POSTS
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την Αδελφότητα για την Αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγ.Σεραφείμ – Πρ.Ηλία Δ.Κ.Πεντέλης.
Καλή τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, του Κωστή Α. Μακρή
Το πλυντήριο που δεν ξεπλένει κανέναν, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.