Το σχόλιο της ημέρας

Ευκλείδης Τσακαλώτος, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Βλεπω καλούς μου φίλους να έλκονται ιδιαίτερα από τον αριστερό στοχασμό του. Αλλά και αρκετοί φίλοι μου από το ιστορικό ΚΚΕες. Τι ωραια που τα είπε μου λένε. Δεν μπορεί να μη συμφωνείς αν είσαι απροκαταληπτος. Το έχετε σκεφτεί καλά φίλοι μου αγαπημένοι; Τον ακούσατε; Λοιπόν αν ποτέ γινόταν πρωθυπουργός θα ανέστελλα αμέσως την επαγγελματική μου ιδιότητα και θα μετανάστευα, παρά την ηλικία μου , στην Αμερική.Θα έπαιρνα το κάτι τις μου και θα προσπαθούσα να αγοράσω πλοιο. Στην αρχή μαούνα, μετά αλιευτικό στη Φλοριντα και μετά , λίγο λίγο , ένα τάνκερ. Αν δεν τα κατάφερνα τουλάχιστον ειναι δική μου η ευθύνη. Την μαούνα πάντως θα την είχα σίγουρα.

•Ο αγαπητός Ευκλείδης με ηλικία , με εμπειριες , με μόρφωση , μυαλό δεν βάζει. Εκεί το ίδιο μπιρι μπιρι. Εκτός πραγματικότητας. Να τσακίσει τη μεσαία τάξη στους φόρους, να σπάσει τη ραχοκοκαλιά της. Να ψάχνουν όλοι π;Vς θα γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Όπως το έκανε. Και τότε το βούλωσαν όλοι γιατί ήταν έκτακτες συνθήκες. Μας λέει όμως ότι είναι συνειδητή επιλογή . Οι «πλούσιοι» στο μυαλό του είναι όλοι. Όλοι πλην ορισμένων. Όλοι δηλαδή όσοι επιμένουν να δηλώνουν τον ιδρώτα τους. Οι φτωχοι είναι όλοι οι άλλοι μεταξύ αυτών και όσοι δεν δηλώνουν τίποτα. Αυτούς ευνόησε η αριστεροσύνη του και σε αυτούς αντικειμενικά προσβλέπει. Αυτοι έγιναν οι ισχυροι των ημερών του. Εμείς προσπαθουμε ακόμα με τα σπασμένα και έχουμε δρόμο ακόμα. Άσε μας Ευκλειδη αρκετά. Σε έχουμε πληρώσει χρυσό κοντέψαμε να παραφρονήσουμε. Δημοσιονομική εξυγίανση ναι και κόντεψε να καταστραφεί εντελώς όλος ο κόσμος της παραγωγής και της αυτοαπασχολούμενης Ελλάδας.

•Βέβαια υπήρχαν οι δίκαιες εξαιρέσεις. Νόμιμες, πεντακαθαρες. Εσυ να μην πληρώνεις ούτε ένα ευρώ φόρο στην Ελλάδα για τις εκατοντάδες χιλιάδες των καταθέσεων σου στα ληστρικά funds που επιναν το αίμα του λαού. Νομίμως σε κάθε περίπτωση αλλά μην παίζεις με τη νοημοσύνη μας. Ο συνυποψήφιος σου επίσης νόμιμα και πεντακάθαρα φορολογείται στα Marshall Islands.Πολύ σωστα ,πανέμορφα νησιά. Πρεπει κι αυτά να ζήσουν είμαστε όλοι διεθνιστές. Ο προϊστάμενος σου Γιανης είχε τα λεφτά στην Corner Bank της Ελβετίας. Και έρχεσαι τώρα να μας πεις για τη φορολογια των πλουσίων. Πες μας τουλάχιστον ποιος ειναι πλούσιος για να ξέρουμε. Να συνεχίσω και με άλλους; όχι δεν είναι προσωπικό το θέμα.

•Κατα τα λοιπά , πλην φόρων , προσωπικά δεν είμαι σίγουρος τι θες να πεις. Μάλλον όμως δεν λες τίποτα συγκεκριμένο. Η αριστεροσύνη σου είναι νεφελώδης. Κάνε ένα κόπο να μάθεις καλύτερα ελληνικά. Είναι καλή η γλώσσα μας. Για να μπορούμε να σε παρακολουθούμε. Δεν είναι κακό να μιλάς σε διάλεκτο μ’ αρέσει. Και τα grecano της Νότιας Ιταλίας μου αρέσουν πολύ. Αλλά όταν δηλώνεις ότι θες να γίνεις πρωθυπουργός κάνε ένα κόπο. Δεν γίνεται για να σε καταλάβουμε να θελουμε βοήθεια του κοινού. Ως προς τι ακριβώς θες να πεις.

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: Ο αγαπητός μας κύριος Σωτήρης Τσιόδρας, του Κωστή Α.Μακρή
Το σχόλιο της ημέρας: William vs Harry, του Πάνου Μπιτσαξή
Αυστραλία, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.