Κινηματογράφος - Θέατρο

“ΕΡΜΙΟΝΗ-Γλειφιτζουρίζειν εστί φιλοσοφείν”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Υπόγειο) κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Spread the love

Ο Μενέλαος και άλλοι μυθικοί ήρωες όπως δεν τους έχετε ξαναδεί.

Το καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου, ΕΡΜΙΟΝΗ- Γλειφιτζουρίζειν εστί φιλοσοφείν, θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Υπόγειο) από την Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της.

Ο Ανδρέας Στάικος κατατάσσει για πρώτη φορά την Ερμιόνη στον μύθο σαν  κεντρική ηρωίδα μια και την γνωρίζαμε έως σήμερα σαν δευτερεύουσα ηρωίδα στον Τρωικό πόλεμο.

Μέσα από μια κωμική ματιά, οι γνωστοί μυθικοί ήρωες ξεκινούν ένα ταξίδι παίζοντας και εμπαίζοντας με τον εαυτό τους και τη μοίρα τους. Ο Μενέλαος γίνεται Τάκης, η Ερμιόνη και η Χρυσόθεμις ικανοποιούν τις πρόσκαιρες αναζητήσεις και επιθυμίες τους σε παραλιακά μπαρ. Μια διαχρονική ματιά στο μύθο της συνέχειας του ελληνισμού.

Ένα παιχνίδι χωρίς όρια που τελειώνει με το τέλος της ζωής.

Ο ρόλος της μουσικής του Νίκου Ξυδάκη είναι ο πέμπτος και ο πιο καταλυτικός πρωταγωνιστής. Σε ένα θεατρικό έργο που διαδραματίζεται σε μια χρυσαφένια αμμουδιά, μια παραλία της Λακωνίας με το ηλιόλουστο φως του μεσημεριού και το ατμοσφαιρικό φως της πανσελήνου, σε ένα έργο γεμάτο έρωτα, η μουσική του Νίκου Ξυδακη θυμίζει την απεραντοσύνη της θάλασσας και της νύχτας, στοιχεία θεμελιακά στην «Ερμιόνη». Τα τραγούδια της παράστασης εκτελούνται από τους ηθοποιούς a cappella σε μουσική διδασκαλία του συνθέτη.

Ήρωες και φαντάσματα ηρώων, επεισόδια και αντικατοπτρισμοί επεισοδίων από το πεδίο των μαχών και κυρίως από το παρασκήνιο του Τρωικού Πολέμου, ιδεώδες περιβάλλον για την αναζήτηση της θεατρικότητας. Οι πιο αρχέγονες αλλά και σύγχρονες όψεις της θεατρικότητας συνυπάρχουν για να προβάλλουν τα επιμέρους στοιχεία αυτής της θεατρικότητας (μεταμφιέσεις, μεταμορφώσεις, ανατροπές, εκπλήξεις κτλ.), συμβάλλουν στην γένεση του παιχνιδιού, αναγκαίας συνθήκης του θεάτρου, της ζωής και της ιστορίας.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Δευτέρα & Τρίτη: 21:30

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/ermioni-mcf/

https://tickets.mcf.gr/event/ermioni-mcf/

SHARE
RELATED POSTS
Νεφέλες, αδέλφια… και αδελφές!, του Μάνου Στεφανίδη
Πόρωση με τους “Vikings”, της Σοφίας Δερμάτη
17204233_10210832408580023_1930162634_n.jpg
Βουβός Κινηματογράφος: η τέχνη του 1917

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.