Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Επιστολή Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου προς Διευ/ντα Σύμβουλο Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος για την αναστολή λειτουργίας καταστήματος στη Δ.Κ. Κρεμαστής

Spread the love

Προς Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος κ. Παύλο Μυλωνά

Κύριε διευθύνων σύμβουλε,

Προς μεγάλη μας απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος δρομολογεί την αναστολή του καταστήματος της Κρεμαστής στη Ρόδο.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, πέραν της Δ.Κ. Κρεμαστής των 5,5 χιλιάδων κατοίκων, εξυπηρετεί ουσιαστικά όλη τη δυτική πλευρά του νησιού από την Ιαλυσό (που λειτουργεί ένα κατάστημα της ALPHA BANK) έως τη Δημοτική Ενότητα Αταβύρου, δηλαδή έναν συνολικό πληθυσμό των 33 χιλιάδων κατοίκων πλέον των 40.000 τουριστών κατά μέσο όρο, που διαμένουν στα ξενοδοχεία της εν λόγω περιοχής κατά την τουριστική περίοδο. Πολλά εξ αυτών, είναι ορεινά, αγροτικά, χωριά της Ρόδου, σε απόσταση από 15 έως και 70 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Τα κατά τόπους Αυτόματα Ταμειολογιστικά Μηχανήματα προσφέρουν περιορισμένες υπηρεσίες, ενώ παραμένουν δύσχρηστα σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, μεγαλύτερης ηλικίας, που αντικειμενικά δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες και είναι απάνθρωπο να τους τιμωρούμε για αυτό. Η μετακίνηση του συγκεκριμένου πληθυσμού στην πόλη της Ρόδου είναι δύσκολη, όχι μόνο λόγω απόστασης, αλλά και γιατί το καλοκαίρι επικρατούν δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες δυτικά της πόλης και τους χειμερινούς μήνες είναι περιορισμένες οι διαθέσιμες δημόσιες  συγκοινωνίες.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ρόδου είναι σημαντικός πελάτης της Τράπεζας σας, πιθανόν ο μεγαλύτερος της νησιωτικής περιοχής του Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεργαστεί με κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη σας για σημαντικά θέματα επενδύσεων και εν γένει έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας, που σκιάζεται πλέον από την παραπάνω απόφαση σας.

Ο Δήμος Ρόδου δε, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα παραπάνω, παρά την αρχική  μεταξύ μας μισθωτική σύμβαση, έχει προβεί σε μείωση του μισθώματος του συγκεκριμένου καταστήματος, μετά από αίτημα σας, όχι βεβαίως γιατί δεν μπορούσε μια μεγάλη οικονομική οντότητα όπως η ΕΤΕ να ανταποκριθεί σε αυτό, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο πιστεύαμε ότι ενισχύαμε την προσπάθεια σας, να διατηρήσετε ενεργά όσο περισσότερα υποκαταστήματα γίνεται, ιδίως αυτά που έχουν ένα κεντροβαρή ρόλο, εξυπηρετώντας μεγάλες γεωγραφικές περιοχές και σημαντικούς πληθυσμούς πελατών σας.

Η ενέργεια σας να αναστείλετε τη λειτουργία του καταστήματος στη Δ.Κ. Κρεμαστής, υπό το στενό πρίσμα της δήθεν περιστολής δαπανών, αποτελεί μια εχθρική πράξη κατά της Ροδιακής κοινωνίας.

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής καθημερινότητας και αυτής των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών και κυρίως την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, είμαστε σίγουροι ότι μακροπρόθεσμα η συγκεκριμένη ενέργεια σας, θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, προσεγγίζοντας το θέμα αυστηρά με οικονομικά κριτήρια, πιστεύουμε ότι ο συνολικός όγκος συναλλαγών επιτρέπει την συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος, έστω και με περιορισμό του μεγέθους του.

 Κύριε διευθύνων σύμβουλε,

Σας καλούμε με τον παρόν έγγραφό, να επανεξετάσετε το θέμα, ανακαλώντας τα σχέδια αναστολής του εν λόγω καταστήματος.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

SHARE
RELATED POSTS
.jpg
Τιμώντας τους 33 νεκρούς της πυρκαγιάς του Oscar, του Φώτη Χατζηδιάκου
Δυο βιβλία του Ηλία Κόλλια για δυο αναγνώστες του iPorta.gr – Η 1η δωροθεσία του 2019
Νοέμβριος με Θεατρική Ομάδα “ΠράΞις” – Έρχεται στη Ρόδο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.