Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Επισημάνσεις για ασεβείς, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Θα το έχει διαπιστώσει  καθένας μας, μπορεί να εκνευρίζεται, αλλά η άμυνά του περιορίζεται στο να αλλάξει κανάλι. Όπως μου  επισήμανε χθες (με αφορμή τηλεφώνημα για ευχές ένεκα…Γεωργίου του τροπαιοφόρου) ο παλαιός συνάδελφος Μάκης Τσουλέας (από τα πλέον καλλιεργημένα στελέχη που εργάστηκαν –και συνταξιοδοτήθηκαν- από τον παλαιό κραταιό ΔΟΛ), με την ευκαιρία της πανδημίας που έχει αιχμαλωτίσει τον πλανήτη, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσους πολλούς  Έλληνες επιστήμονες διαθέτουμε, οι οποίοι  εργάζονται με μεγάλη επιτυχία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού στον τομέα της Ιατρικής.

Φυσικά,  είναι λογικό και ιδιαίτερα χρήσιμο, αυτοί οι επιστήμονες  να καλούνται από τα τηλεοπτικά μας κανάλια προκειμένου να εκθέσουν τις  απόψεις τους, ώστε να φωτίσουν τα γεγονότα σε ένα κοινό που διψάει για την ΑΛΗΘΕΙΑ (την οποία μάλλον με «σταγονόμετρο» του προσφέρει το γκουβέρνο…). Ωστόσο (εδώ η επισήμανση) είναι γελοίο, αυτοί οι ειδικοί που φιλοξενούνται σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές να διακόπτονται συνεχώς από τους παρουσιαστές.

Οι οποίοι, την ώρα της ενημέρωσης, σκέφτονται κάποια ‘παπάρα’ με μορφή ερώτησης, και διακόπτουν, μη αφήνοντας τους επιστήμονες να ολοκληρώσουν. Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει στα κανάλια της Εσπερίας, το πολύ ο δημοσιογράφος να ψιθυρίσει προσεκτικά «μας απομένει λίγος χρόνος» στον καλεσμένο του και να τον αφήσει να ολοκληρώσει χωρίς ενόχληση.

Κάτι ακόμη που μου επισήμανε ο εκλεκτός συνάδελφος. Το γεγονός ότι αυτόν τον πολύ δύσκολο καιρό για την Ελλάδα και ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, ενεργοποιήθηκαν πλήθος συνανθρώπων μας που δεν μπορούσαμε ποτέ (πλην των κροίσων) να υπολογίσουμε. Και να αποδείξουν πόσο πιστεύουν στην φιλανθρωπία, αφού  με τις προσφορές τους προς το κράτος βοηθούν το δύσκολο έργο του.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πώς δει ιστορίαν διδάσκειν (Σμύρνη και Νέα Σμύρνη), του Μάνου Στεφανίδη
Δε με νοιάζει σου λέω…., της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Η Ελπίδα και το Όνειρο, της Νιότης είν’ δοσμένα, του Κωνσταντίνου Μεϊντάνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.