Αθλητικά/Αθλητισμό

Επικίνδυνη η…νοσταλγία, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Κατ’ αρχήν να σημειωθεί ότι είναι ντροπή για πρωτεύουσα ευρωπαϊκής χώρας να παίζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρώτης κατηγορίας σε αγωνιστικό χώρο σαν αυτό του γηπέδου Λεωφόρου Αλεξάνδρας.  Αναφέρομαι στο γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε λίγο μετά τη λήξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου! Το ότι για τέταρτη (ή μήπως πέμπτη;) φορά επιστρέφει σε αυτό το ‘μαυσωλείο’ η δημοφιλής ομάδα, τα τελευταία χρόνια,  δεν τιμά βεβαίως τις διοικήσεις του συλλόγου, δηλαδή της ΠΑΕ και του ΑΟ.

Παρακολουθώντας την χθεσινή αναμέτρηση των ‘πρασίνων’ με τους Αρκάδες του Αστέρα, αναρωτιόμουν αν –όπως και συνέβη ευτυχώς- θα απέφευγαν τον τραυματισμό κάποιοι μαχητές, ‘η ο διαιτητής, παρά την θεαματική του βουτιά από γλίστρα του ρέφερι Τζήλου.  ‘Οσο για την συναισθηματική πλευρά του ζητήματος, δηλαδή  αυτού του άθλιου γηπέδου, φοβάμαι πως προσφέρεται μόνο για αρθρογραφία του «άλλοτε» που τόσο νοσταλγικά  πρόσφερε πρόσφατα  ο Ανδρέας Μαζαράκης –και μάλιστα σε χορταστικό ολοσέλιδο αφιέρωμα – στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σ/Κ.

Ο Παναθηναϊκός, μόνιμα παρίας των ισχυρών του ποδοσφαιρικού μας χάρτη επί θητείας Αλαφούζου, απογοήτευσε. Το γεγονός ότι θεωρήθηκε (Εφ.Συν.-ηλεκτρονική μορφή) ότι (ο ΠΑΟ) ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ισοπαλία στον Αστέρα στερείται αντικειμενικότητας, διότι απλά στο τερέν ο Αστέρας ήταν ο ‘γάτος’  και ο Παναθηναϊκός το ‘ποντίκι’. Συνεπώς ποία η… παραχώρηση;

Ελάχιστες ημέρες μετά την προσφορά χιλιάδων δεμάτων βασιλόπιτας σε διάφορα Ιδρύματα, ο Απόλλων Σμύρνης πήγε στα ‘ζόρικα’ Γιάννενα και πήρε σπουδαία νίκη με 3-1. Λέγεται ότι ο προπονητής Παράσχος είναι από εκείνους του κλάδου που «σώνουν ομάδες». Νομίζω πως πλέον, λίγο πριν αγγίξει τα 70  του χρόνια, μπορεί να ποντάρει σε κάτι παραπάνω. Ειδικά τώρα που έχει πλαϊ του  το «έξυπνο μάτι» και την σκληρή οργανωτική δουλειά` δηλαδή τον εξαίρετο στο πόστο του Αντώνη Μανίκα.

Αναμενόμενη η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, αλλά και η αποτυχία του ΠΑΟΚ να πάρει τους βαθμούς στην Λάρισα. Εκεί όπου ισοφάρισε με πέναλτι στην εκπνοή των καθυστερήσεων. Δηλαδή στα χασομέρια που έλεγε ο μέγας Θανάσης Μπέμπης!

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες  με παιδικό καρκίνο.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις…, του Γιώργου Αρκουλή
Ο Πασχαλάκης δεν είναι για πάγκο…, του Γιώργου Αρκουλή
Η βραδιά ανήκε στον Τίμο, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.