Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Επεκτείνεται ο ξύλινος πεζόδρομος στη Ρόδο

Spread the love

Αποφάσεις για δύο σημαντικά έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί εδώ και τριάμισι χρόνια, έλαβε η Διοίκηση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση και τα οποία είχαν να κάνουν με τη συντήρηση των λιμενικών και των χερσαίων εγκαταστάσεων, ενέκριναν το δεύτερο πρακτικό για το πρώτο τμήμα του έργου της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου.

Όπως δήλωσε, λοιπόν, για ένα έργο που εδώ και τριάμισι χρόνια προσπαθούν να το ξεκινήσουν και να το υλοποιήσουν, μέσα από δαιδαλώδεις διαδικασίες, χθες ενέκριναν το β’ πρακτικό και, έτσι, εκείνο που απομένει είναι να καλέσουν τον ανάδοχο για να μπορέσουν να υπογράψουν τη σύμβαση και να εγκατασταθεί, κάτι που προσδιορίζεται μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Το δεύτερο σημαντικό έργο είναι η έγκριση των τεχνικών και χρηματοοικονομικών μελετών  με τα τεύχη δημοπράτησης για το σχέδιο διακήρυξης του διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα του έργου της διαχείρισης του κέντρου επισκευής πλοιαρίων στην περιοχή Καναμάτ Ρόδου.

Πήραν την έγκριση σε ό,τι έχει να κάνει με τη μελέτη της διακήρυξης, θα σταλούν στον Υπουργείου Ναυτιλίας προς έγκριση και εφόσον εγκριθούν θα περάσουν και από την Αποκεντρωμένη ώστε να προχωρήσουν, στη συνέχεια, στη δημοπράτηση του έργου αυτού το οποίο είναι πάρα πολύ χρήσιμο όχι μόνο για το νησί της Ρόδου αλλά και για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ., κλείνοντας δεν παρέλειψε να πει ότι εδώ και τριάμισι χρόνια δουλεύουν για να ωριμάσουν αυτά τα έργα και πέτυχαν και την τροποποίηση το νομοθετικού πλαισίου για τις παραχωρήσεις από το Λ.Τ. επειδή υπήρχε κενό νόμου οπότε δεν θα υπάρξει κανένα άλλο πρόβλημα.

Στόχος, βέβαια, είναι να αναδειχθεί αυτός που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη επένδυση, η οποία σύμφωνα με τις χρηματοοικονομικές μελέτες που έχουν εκπονήσει, θα ανέλθει περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

SHARE
RELATED POSTS
Μιχάλης Κόκκινος: επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και στην Ομογένεια της Αστόρια
Δήλωση Βάϊου Καλοπήτα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου
Δήμος Ρόδου: Εξοπλισμός ωφελούμενων νοικοκυριών με ηλεκτρικά είδη- Σε εξέλιξη η δράση «Γέφυρες Αλληλεγγύης στη Ρόδο»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.