Βιβλίο Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Επέτειοι με αίμα και νοσταλγία…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ξεφύλλισα χθες ένα αξιόπιστο βιβλίο με τις επετείους, που έχει πάντα ενδιαφέρον και έπεσα σε…αίμα. Πολύ και διάσημο αίμα. Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία, στις 22 Ιουλίου του 1946, τότε που οι Βρετανοί γούσταραν την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και είχαν εγκατασταθεί για τα καλά στην Ιερουσαλήμ, μια εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση ανατίναξε το ξενοδοχείο «Βασιλιάς Δαβίδ» που ήταν γεμάτο με Άγγλους αξιωματούχους. Η επίθεση άφησε πίσω της 115 νεκρούς, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας Μεναχέμ Μπέγκιν αργότερα έγινε πρωθυπουργός!

Την ίδια μέρα αλλά δώδεκα χρόνια πριν (22 Ιουλίου 1934), ένας πολύ συμπαθής γκάγκστερ στο αμερικανικό κοινό για την τόλμη του να ληστεύει Τράπεζες και να εξευτελίζει τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες, έπεφτε νεκρός από μπλόκο που του έστησε το FBI στο Σικάγο. Ηταν ο περιβόητος Τζον Ντίλιγκερ, ίσως ο διασημότερος κακοποιός μετά τον Αλ(φόνσο) Καπόνε!

Στο μεταξύ, δύο ημέρες πριν οι αστυνομικοί γαζώσουν τον Ντίλιγκερ, στην Ελλάδα γεννιόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η διασημότερη σταρ της γενιάς της στον τομέα του κινηματογράφου. Αν δεν είχε υποκύψει, σχετικά νέα και λαμπερή στην επάρατο, θα έκλεινε προχθές τα 85 της χρόνια. Ηλικία που όσο κι’ αν προσπαθούσε δεν θα μπορούσε να κρύψει…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μη Θε’ μ’ χειρότερα…, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Πόσο ακόμα;, της Μαρίνας – Μαρίας Βασιλείου
Δυο βιβλία του Ηλία Κόλλια για δυο αναγνώστες του iPorta.gr – Η 1η δωροθεσία του 2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.