Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ενημέρωση τού ό,τι να’ ναι…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Δεν πάνε πολλές μέρες που ένα ραδιόφωνο αθλητικού περιεχομένου σταμάτησε να εκπέμπει, προφανώς επειδή το αφεντικό είδε τις διαφημίσεις να πέφτουν, άρα την τσέπη του να μη γεμίζει παραδάκι. ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά η φωνή του «Sport24» δεν βγαίνει στον αέρα κι’ αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Γενικά, αυτό τον καιρό με την δράση των αθλητικών πρωταθλημάτων, διοργανώσεων σε όλα τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα, η δημοσιογραφία που την παρακολουθεί και ενημερώνει έπιασε πάτο. Δεν κινείται τίποτα. Ο Δρυμωνάκος, ο εξαίρετος κολυμβητής μας, διάβασα πως γυμνάζεται σε…ιδιωτική πισίνα. Όσο για τα αθλητικά έντυπα, που (σε πείσμα του μηδενικού κλίματος) εξακολουθούν να τυπώνονται και να φιγουράρουν σε μανταλάκια και πάγκους, φανερά δεν έχουν τίποτα ενδιαφέρον να πλασάρουν.

Μια ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Το «Φως», η εφημερίδα που θεωρείται ως το «ευαγγέλιο του πιστού γαύρου», έχει βασικό θέμα: «ορθάνοιχτη η πόρτα για Σλούκα». Προφανώς του κλείνει το μάτι πριν ενδιαφερθούν για τον διεθνή μας πλέϊ μέϊκερ κάποιοι άσπονδοι φίλοι του «Θρύλου»… Από μια άποψη είναι ένα θέμα συνωμοσίας…

Από την Sportday, ενημερωνόμαστε ότι είναι «Δυνατός στα άκρα» (ο Ολυμπιακός βεβαίως, βεβαίως, αν και σταμάτησαν να αγωνίζονται οι Μουράτης – Ρωσσίδης!

Ο (κόκκινος) «Πρωταθλητής», ενημερώνει με τον παράξενο τίτλο που μάλλον θα δυσκολέψει νεαρούς αναγνώστες «ΚΟΥΓΙΑΤΕ στο ΡΑΝΤΑΡ», πως ένας Αφρικανός με ύψος 1.92, που αγωνίζεται στην Τρουά ενδιαφέρει την ομάδα. Άραγε πρόκειται για μπασκετμπολίστα;

Η «ΩΡΑ», πλασάρει ρεπορτάζ για την «τρελή ατμόσφαιρα των ΑΕΚτζήδων στο ΟΑΚΑ». Δηλαδή, μια και δεν υπάρχει φρέσκο θέμα, πάμε να κολακέψουμε την πελατεία…

«Ελλάς, Ευρώπη, PANATHINAIKOS» είναι το βασικό πρωτοσέλιδο της «Πράσινης», με το όνομα της ομάδας στην αγγλική, ώστε να το αντιληφθούν και οι τουρίστες στην χώρα.

Τέλος, η Sportime, η εφημερίδα που την πρώτη περίοδο της κυκλοφορίας της ξεπερνούσε σε πωλήσεις ό,τι κυκλοφορούσε στον καθημερινό Τύπο, καταφεύγει σήμερα σε πέντε μικρά τραπουλόχαρτα με φωτογραφίες ισάριθμων παικτών του «Θρύλου» και τεράστιο τίτλο «ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ- JACKPOT».

Ελπίζω ο περιπτεράς να την κρέμασε με διπλό μανταλάκι, λόγω βάρους…

ΥΓ: Εντελώς σοβαρά τώρα. Νομίζω πως από την συγκυρία, οι πλέον αδικημένοι στη δουλειά μας είναι οι αθλητικοί συντάκτες. Οι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων, όλο και κάτι φρέσκο «ψαρεύουν», οπότε το πλασάρουν με μπόλικη –τηλεοπτική κυρίως- γαρνιτούρα μέχρι να επιστρέψει ο κλάδος στην ομαλότητα!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
O κίνδυνος να απολαύσεις, του Ηλία Καραβόλια
Να ξαναφέρουμε την Κοινωνία στο προσκήνιο, του Ηλία Καραβόλια
Το μαρτύριο της σταγόνας, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.