Editorial

Εμμανουέλ Μακρόν: ο σύζυγος μιας αληθινής κυρίας, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Είναι 68 χρόνων, γιαγιά επτά εγγονιών και μητέρα τριών παιδιών. Υπήρξε δασκάλα του Γάλλου προέδρου που την ερωτεύθηκε στην εφηβεία του και ορκίστηκε ότι θα την παντρευτεί. Οι γονείς του τής ζήτησαν να απομακρυνθεί από τον γιό τους τουλάχιστον μέχρι να ενηλικιωθεί. Για να είναι περισσότερο σίγουροι, έστειλαν τον έφηβο Εμμανουέλ Μακρόν σε άλλο σχολείο του Παρισιού. Εκείνος είχε ήδη λάβει τις αποφάσεις του και υποσχόμενος στον εαυτό του ότι θα παλέψει για να ζήσει τη ζωή που θέλει, μεταξύ άλλων παντρεύτηκε και την Μπριζίτ Τρονιέ, μεγαλύτερή του κατά 25 χρόνια. Δεκατέσσερα χρόνια μετά από τον αντισυμβατικό γάμο, η Μπριζίτ Τρονιέ, η κύρια Μπριζίτ Μακρόν έχει συλλέξει θαυμασμό και εκτίμηση από τον πολιτισμένο και καλλιεργημένο κόσμο καθώς αποτελεί πρότυπο συζύγου και πρώτης κυρίας. Είναι έντιμη και το δείχνει, είναι πανέξυπνη και φαίνεται, είναι καλλιεργημένη και μεθοδική κάτι που επίσης είναι κατάφωρο. Ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν δικαίως την  αγαπά, αλλά επιπροσθέτως (κάτι όχι αυτονόητο για τις σχέσεις) την εκτιμά, την συμβουλεύεται και ακολουθεί τις απόψεις της, όπως όταν ήταν μαθητής της. Την θαυμάζει. Κοινή τους αγάπη είναι η λογοτεχνία, ο πολιτισμός και η κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, αφού από τα μαθητικά χρόνια του κυρίου Μακρόν η δασκάλα του και νυν σύζυγός του διαμόρφωσε το πνευματικό του πεδίο καθιστώντας τον σήμερα έναν επιτυχημένο, αξιαγάπητο, σεμνό, αποφασιστικό, ανθρωπιστή, δημοκρατικό και δίκαιο άνδρα πρόεδρο Γαλλίας.

Αρκετοί αξιόλογοι άνδρες καταστράφηκαν από μια κακή σύντροφο, λχ Ανδρέας Παπανδρέου-Δήμητρα Λιανή ένα τραγικό δίδυμο για την Ελλάδα της πολιτικής (και το αντίθετο συμβαίνει: άνδρες μετριότατοι ή κακοί γίνονται εμπόδια για την εξέλιξη μιας γυναίκας ή και την καταστρέφουν).

Δεδομένου τούτου, ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει γίνει παγκόσμια αγαπητός- πάντα από τους καλλιεργημένους και πολιτισμένους λαούς – κυρίως λόγω της συζύγου του, η οποία όχι απλώς στέκεται στο ύψος της θέσης της ως πρώτης κυρίας, αλλά λόγω και του γεγονότος ότι προστατεύει τον Γάλλο Πρόεδρο από τις στραβοτιμονιές ή τα στραβοπατήματα ή πολιτικά ολισθήματα. Επιπλέον, δεν τον εκθέτει. Συνεπώς, ο κύριος Μακρόν είναι ένας σπουδαίος και δυνατός άντρας. Ικανός άντρας. 

Επί παραδείγματι: ο κύριος  Μακρόν μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή στις 16 Οκτωβρίου 2020 προκάλεσε τον παγκόσµιο θαυµασµό, καθώς έδωσε εντολή να φωτιστούν τα κυβερνητικά και δηµόσια κτήρια του Μονπελιέ και της Τολούζης µε τα σατυρικά σκίτσα του Μωάµεθ ανοίγοντας το θέµα αντιµετώπισης του ριζοσπαστικού ισλαµισµού και δηλώνοντας ότι “τα σκίτσα αυτά θα συνεχίσουν να προβάλλονται ακόµη και αν άλλοι οπισθοδροµούν”. Η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε παγκόσμια διότι ήταν πράξη οικουμενική της ύπαρξης θάρρους και αποφασιστικότητας σε πολιτισμικό, ανθρωπιστικό, δημοκρατικό πεδίο και μετά σε πολιτικό, για να μην πω καθόλου πολιτικό. Ο κύριος Μακρόν, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει  και παραδεχτεί δημόσια και ευθέως, ακολουθεί τις συμβουλές της συζύγου του την οποία εμπιστεύεται πλήρως. Και έχει δίκιο. Διότι η κυρία Μπριζίτ Μακρόν είναι μία αληθινή κυρία με καλλιέργεια και πολιτισμό, μια προσωπικότητα που εκπέμπει φως. Και καθόλου δεν μ’ενδιαφέρουν οι πλαστικές επεμβάσεις που κάνει. Μακάρι και άλλες πρώτες κύριες να έκαναν πλαστικές και να ήταν πραγματικές κυρίες, αντί αράχνες.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Νίκο Αλιάγα που θα βρείτε στο παρόν άρθρο, ο Γάλλος Πρόεδρος μεταξύ άλλων είπε: “Λόγω της υγειονομικής κατάστασης δεν θα παραστώ στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια Εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης, γιατί  είναι πιο πρέπον να εφαρμόσω ό ίδιος αυτό που ζητώ από τους Γάλλους πολίτες ”. Κάποιοι άλλοι πρωθυπουργοί μετά των κυριών τους απολάμβαναν βόλτες με Moto cross εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και με αυστηρό lockdown απαθανατίζοντας την αυθάδεια τους, το θράσος τους με φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

Αρχή άνδραν δείκνυσι. 

Τα υπόλοιπα είναι τα αυτονόητα που τροφοδοτούν ή πυροδοτούν την σκέψη.

Κάπως έτσι εξηγείται γιατί εκτιμώ βαθιά και υπολήπτομαι τον Γάλλο Πρόεδρο κύριο Μακρόν και την κυρία του Μπριζίτ. Κηρύττει αποφασιστικά τον πόλεμο στους ισλαμιστικούς παρανοϊκούς, υιοθετεί πρώτος αυτό που ζητεί από τους πολίτες του, επιμένει στο δικαίωμα της κριτικής των πάντων στην χώρα του υιοθετώντας τις πανανθρώπινες αξίες του Διαφωτισμού και αποδεικνύει το ποιον του με κάθε επιλογή του αρχής γενομένης από της συζύγου του. Πόσω μάλλον όταν η επιλογή αυτή έγινε στην εφηβεία του και του βγήκε μόνο σε καλό ως τώρα. Γιατί είμαστε οι επιλογές μας. Κάτι τέτοιες ώρες που αναζητώ τους “πρώτους” της χώρας μου, θα προτιμούσα να έχω γεννηθεί Γαλλίδα και να τιμώ την υπόστασή μου κατά το παράδειγμα του εκλεγμένου Γάλλου προέδρου. Διότι οι πολιτικοί που έχουμε είναι πάντα αυτοί που μας αξίζουν.

Καλό Απρίλιο, εκλεκτές και εκλεκτοί. Από τα παραπάνω που διαβάσατε,  τίποτα δεν προτίθεται να σας γελάσει (κοροϊδέψει λόγω της ημέρας). Προσφέρεται όμως για γέλιο αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τα χάλια μας. 

Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής με πολλή υγεία και χαρά.

1η Απριλίου 2021

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

SHARE
RELATED POSTS
“Εσούρωσα κι αργήσαμε..” και “ο Αχιλλέας απ’το Κάϊρο…”, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Τα “δηλητήρια” του Αυγούστου, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Τρία δώρα πριν την ψήφο σου, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.