Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ελισάβετ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Λοιπόν ας χαλαρώσουμε λίγο. Καλή Κυριακή. Η φωτιά έσβησε ελπίζω. Υποσταθμός και ξερόχορτα. Ο ΔΕΔΗΕ διακηρύσσει την αθωότητα του. Ο Πατούλης δήλωσε αναρμόδιος. Οι δήμαρχοι το ερευνούν.Ο κ. Στυλιανίδης το μελετά. Υπομονή. Πίστις Ελπίς Αγάπη. Μείζον δε τούτων η Ελπίς. Εν αναμονή και των γκρίζων λύκων.

• Λοιπόν το σοβαρό θέμα που με απασχολεί σήμερα είναι η Ελισαβετ. Η γηραιά Αλβιων γιορτάζει από άκρου εις άκρον. Ιωβηλαίο. 70 χρόνια δεν τα λες και λίγα. Ιδου όμως η άχρηστη πληροφορία της ημέρας που με θέλγει.Και όμως δεν είναι η μακροβιότερη.Την ξεπερνά ο βασιλευς Σομπουζα της Σουαζιλανδης. Διενυσε αδιατάρακτο ένθρονο βίο 83 ετών. Ανέλαβε το 1899 όταν ο βασιλεύς πατήρ του απεβίωσε χορεύοντας παραληρηματικό τοπικό χορό.Όμως αυτά είναι fake news που διαρρέει ψευδώς η Σουαζιλάνδη. Ναι μεν 83 χρόνια αλλά η στέψη του Σομπουζα έγινε με την ενηλικίωση. Άρα βασίλευσε 68 χρόνια. Τα άλλα της ανήλικης περιόδου προστίθενται αυθαίρετα. Άλλωστε είναι βέβαιο πως ο μακροβιότερος πριγκηψ διάδοχος είναι ο δικός μας Κάρολος. Έχουμε και εμείς μερίδιο στο Ιωβηλαίο. Παραλείπουμε δε από κουταμάρα να το εορτάσουμε ενθουσιωδώς και να υποδεχτούμε την υφήλιο στην Αθήνα.

• Λένε πως η μοναρχία είναι άχρηστος θεσμός. Κι όμως δεν ισχύει στην Αγγλία. Τέτοια προσοδοφόρα τουριστική ατραξιόν που θα τη βρεις. Τόσες ιστορίες σε ένα πακέτο. Ποιος θέλει να το χάσει.

Η παλαβιάρα πριγκίπισσα αδελφή και οι τρελάρες σύζυγοι. Η μοναχή δική μας μήτηρ και το δικό μας παιδί ο διάδοχος. Η Καμήλα ως δικαιωμένη ερωμένη. και μέλλουσα βασίλισσα. Γουίλιαμ και Χάρρυ, το θέμα καίει.Πιο κρίσιμο όμως το θέμα Κέιτ και Μεγκαν. Ο μέγας φόβος μελαμψού πρίγκηπος. Ο πατήρ Μεγκαν.. Ο ερωτύλος Αντριου και τα 10 εκ στην νεαρά.Ο λάκες του διαδόχου και οι χρυσές βίζες.Ο άτακτος Φίλιππος που αδικήθηκε γιατί έμεινε άνευ τίτλου. Τα δισέγγονα στο μπαλκόνι και τα πλήθη. Αμαξες, αλογατα, αεροπλάνα . Και εν μέσω όλων η στιβαρή αυστηρή Ελισαβετ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μην είμαστε και αχάριστοι.

Πού τα ξέρω; Ας όψεται το Crown και το διαδίκτυο. Το γέλιο στη ζωή μας είναι απαραίτητο στις δύσκολες αυτές μέρες.

SHARE
RELATED POSTS
Δημοσιογράφοι επαρχίας. Παιδιά ενός κατώτερου θεού, του Γιάννη Σιδέρη
Η όραμα του Κων/νου Δοξιάδη και ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, της Τζίνας Δαβιλά
Βασίλης Kατσουλάκος: ο μαθηματικός των δωρεάν φροντιστηρίων, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.