Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Δύο ενεργά μέτωπα στην Εύβοια – Ολονύκτια μάχη – Εκκενώθηκαν δυο χωριά

Spread the love

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες  ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια. Δυο ενεργά μέτωπα ανέφερε στις 7.30 μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ψαθάς, επιβεβαιώνοντας ότι συνδράμουν Σινούκ και Καναντέρ. «Στη φάση που είμαστε αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Το Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε και στο Σταυρό δεν έγινε εκκένωση αλλά συγκέντρωση κατοίκων σε ασφαλές σημείο», ανέφερε ο κ. Ψαθάς. Η φωτιά περιστρεφόταν σε πυκνό πευκοδάσος, καλλιεργήσιμο και παραγωγικό, συμπλήρωσε.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου, για να περιορίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ με το πρώτο φως άρχισε και η επιχείρηση εναέριων μέσων.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε  και κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών καθώς και το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου.

Κλειστή, για λόγους ασφαλείας, η επαρχιακή οδός Λίμνης – Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι, με διοχέτευση της κυκλοφορίας στον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ απευθύνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις προς Ψαχνά.

Ανοιχτή όλο το βράδυ για τη διευκόλυνση των επιβατών έμεινε η πορθμειακή γραμμή Αιδηψού-Αρκίτσας

Ποιες περιοχές εκκενώθηκαν

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι και εν συνεχεία  οι κάτοικοι του χωριού Σταυρός συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία.

Εξάλλου, διεκόπη προληπτικά, για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, και πραγματοποιούνται εκτροπές στα εξής σημεία:

Στη 16η Χ.Θ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού στον κόμβο Καστέλλα
Στη 49η Χ.Θ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού στη διασταύρωση για Πήλι

Η αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς που κινούνται από Βόρεια Εύβοια προς Χαλκίδα, να κατευθύνονται προς τα Λουτρά Αιδηψού και να διέρχονται προς Αρκίτσα μέσω των Ferry Boats, τα οποία θα εξυπηρετούν τους πολίτες όλο το βράδυ. Παράλληλα, οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς Ψαχνά Ευβοίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

Για πρώτη φορά συνεδρίασε το νεοσύστατο Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεωνγια την αντιμετώπιση της κατάστασης, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, ενώ σε συνεχή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα, βρίσκεται σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός με μικτές περιπολίες από Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό και εναέρια επιτήρηση.

ΕΡΤ

SHARE
RELATED POSTS
Κίνδυνος για νέο Sea Diamond στη Μύκονο
Η πολύπλοκη εξίσωση Μαδούρο, του Πάνου Μπιτσαξή
Αυτή είναι η επίσημη ελληνική πρόταση στους Θεσμούς

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.