Ανοιχτή πόρτα Κινηματογράφος - Θέατρο Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στον Πολιτισμό

Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου στη Ρόδο- Επαφές Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου για τη θέσπισή του

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

O Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 συναντήθηκε στο Δημαρχείο με το Γάλλο σκηνοθέτη και παραγωγό Κινηματογράφου κ. Jean- Francois Besse, σε μία συνάντηση κατά την οποία ο κ. Χατζηδιάκος επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Δήμου Ρόδου για στενή συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να θεσπιστεί στο νησί της Ρόδου Διεθνές Μεσογειακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ.

Της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του κ. Μάριου Κατσιδώνη,  έχει προηγηθεί συνεργασία προ διετίας για την επίτευξη του στόχου ώστε η Ρόδος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για λαμπρούς ανθρώπους της 7ης Τέχνης οι οποίοι θα γίνουν συνοδοιπόροι της σ΄ ένα ταξίδι συναρπαστικό το οποίο θα φέρει τη Ρόδο στο κέντρο των κινηματογραφικών δρώμενων.

Η βούληση του Δήμου είναι δεδομένη ενώ ήδη έχουν γίνει προκαταρκτικές επαφές με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της οποίας η συνδρομή είναι απαραίτητη.

Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε: «Η Ρόδος διαχρονικά αποτελεί σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών στη Μεσόγειο. Η καθιέρωση ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξή της  σε πόλο έλξης λαμπρών προσωπικοτήτων της τέχνης και του πολιτισμού. Αυτό το στόχο τον επιδιώκουμε ήδη από το 2017. Ελπίζω η επόμενη δημοτική αρχή να ενστερνιστεί τους στόχους μας και να συνεχίσει τις προσπάθειες μας».

SHARE
RELATED POSTS
Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: Η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι να επιστρέψουν στον αθλητισμό
Κάθε «Παράδοση» στον καιρό της κ.κ. Ιερώνυμε! – Bad Business Sense Archbishop Ieronymos!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Η εφηβεία και η πνευματική παιδεία στην οικογένεια, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.