Το σχόλιο της ημέρας

Διάσκεψη Λιβύης, όχι πια δάκρυα, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Spread the love

 

 

Για δεύτερη φορά η φίλη, σύμμαχος και εταίρος Γερμανία μάς αποκλείει από την διάσκεψη για το θέμα της Λιβύης.

Αυτό που δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση είναι να διαμαρτυρηθεί η χώρα μας μιξοκλαίγοντας σαν το μικρό αδερφάκι που δεν το παίζουν οι μεγαλύτεροι.

Αυτό που αποδεικνύει περίτρανα η Γερμανία με τη στάση της είναι ότι κάτι φοβάται από τη συμμετοχή μας και όχι ότι μας απαξιώνει, όπως ενδεχομένως κάποιοι σπεύσουν να σκεφτούν.

Ποσώς μας ενδιαφέρει τι φοβάται αλλά και πολύ καλά κάνει και μας φοβάται.

Αν η ”δύση” θέλει να κρατήσει πάση θυσία την Τουρκία στο ”δυτικό” μαντρί για τα όποια συμφέροντα της, δικαίωμα της να την χαϊδεύει.

Η χώρα μας όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει με τον πιο λακωνικό, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο προς όλους τους φίλους, ”φίλους”, συμμάχους, ”συμμάχους” και προς όλα τα διεθνή φόρα ότι δεν πρόκειται να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας.

Αν θέλουν να φυσήξει ούριος άνεμος προς ανατολάς για να τιθασεύσουν τον άσπονδο φίλο, ας βρουν άλλο τρόπο.

Να δηλώσει ότι δεν ”μασάει” τους τουρκικούς γιαλαντζί λεονταρισμούς και πως αν διανοηθεί η Τουρκία να πειράξει ένα βότσαλο στο Αιγαίο ή έναν θάμνο στον Έβρο ή όσα δικαιούται από τους διεθνής νόμους και κανόνες, θα γίνει γαία, πυρί θάλαττα μιχθήτω.

Αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ποντάρουν στην ιστορικά αποτυχημένη πολιτική του κατευνασμού.

Αυτή είναι η άποψή μου και την καταθέτω λαϊκά και πεζοδρομιακά.

Επιστημονικά και διπλωματικά ας το κάνουν οι ειδικοί και οι θεσμικοί παράγοντες.

Υ.Γ. Πληροφορούμαστε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στην Γερμανίδα Καγκελάριο για να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό της χώρας μας από την εν λόγω διάσκεψη.

Συμφωνώ με το τηλεφώνημα, διαφωνώ με το περιεχόμενο.

Αρκεί να υπενθυμίσει στην κ. Μέρκελ -αν το αγνοεί ή αν δεν θέλει να το βλέπει- ότι ειρηνική λύση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Επίσης ότι Ελλάδα και Κύπρος ”τρέχουν” έναν διπλωματικό μαραθώνιο συνάπτοντας συμφωνίες και συνεργασίες με τις περισσότερες χώρες της περιοχής σε πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό επίπεδο.

Λίγα λόγια και σταράτα.

Η φλυαρία είναι χρήσιμη μόνο σε αυτούς που ωφελούνται από τα μπερδέματα.

SHARE
RELATED POSTS
20525703_1988108224804640_5848327153125532740_n.jpg
Στήθος και Μύθος, του Μάνου Στεφανίδη
Post-modern Parthenon, του Άρη Μαραγκόπουλου
Το σχόλιο της ημέρας: Δεν θα πω το όνομα!, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.