Το σχόλιο της ημέρας

“Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε”, της Ωραιοζήλης -Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Ποτέ ξανά στην Αμερική δεν είχαν βγει οι πολίτες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την νίκη ενός αμερικανού προέδρου. Μέχρι την εκλογή του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, του επόμενου πλανητάρχη, του Τζο Μπάιντεν που έχει σηκώσει στις πλάτες του όλο το βάρος του Δημοκρατικού πλανήτη. Και το ηθικό χρέος να ξε-φασιστέψει τον κόσμο.

Ποτέ δεν θυμάμαι όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα με τόση αγωνία στις αμερικανικές εκλογές. Γιατί ο τέως πρόεδρος ήταν η ντροπή του κόσμου, η ανατριχιαστική εκλογή του 2016 που πρόσβαλε και τη νοημοσύνη μας και την αισθητική μας. Τα σκέρτσα του, τα κόλπα του, τα κουνήματά του, οι χοροί του, η ειρωνεία του, η αγένειά του, η αυθάδειά του, ο ναρκισσισμός και η αλαζονεία του, η αδιαλλαξία του ήταν ό,τι πιο απεχθές είχε φιλοξενήσει ο Λευκός Οίκος.

Μα τα δάκρυα του Van Jones, είναι η απόδειξη του τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. “Δεν ήταν μόνο η φράση του Τζωρτζ Φλόιντ “δεν μπορώ να αναπνεύσω’. Είναι η φράση όλων μας “Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε”.  Για πάρα πολλούς ανθρώπους η σημερινή είναι μια πολύ καλή μέρα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Και ναι: στις 7 Νοεμβρίου 2020 ξημέρωσε μια πολύ καλή μέρα για τον κόσμο.  

 

SHARE
RELATED POSTS
Τα αβάδιστα, του Αλέξανδρου Μπέμπη
14 Απριλίου 1821-1986-2015-2018
Η τραγική ειρωνεία, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.