Ανοιχτή πόρτα

Δήμαρχε, σου παρέχεται ακόμα ο χρόνος να επανορθώσεις, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Πατέρα, 19 χρόνια τώρα που μου λείπεις, ούτε μια βραδιά δεν ήρθες στον ύπνο μου να μου ζητήσεις μια λειτουργιά, ένα πρόσφορο, ένα τρισάγιο, ούτε για το αν το καντήλι σου είναι σβηστό να μου παραπονεθείς φάνηκες. Όμως πατέρα μου, εάν στην εποχή που ζούσες  ‘Τα μεγάλα θάματα κρατούσαν τρεις μέρες άντε το πολύ τέσσερες’ όπως με είχες ορμηνεύσει, σήμερα ήθελα να ζούσες για να ‘βλεπες ότι όλα αυτά όχι απλώς ανατράπηκαν και καν δεν ισχύουν, αλλά οι Δημοτικοί άρχοντες – ως διατελών κι εσύ κάποτε σύμβουλος της Κοινότητάς μας – ουδόλως καταισχύνονται. Η προσφορά εργασίας, πατέρα, έχει λάβει διαστάσεις σκλαβοπάζαρου. Ο πάλαι ποτέ Δήμος Παπαφλέσσα όπως σε τίμησε κατά την αποδημία σου, μετονομασθείς  αργότερα σε Δήμο Πύλου-Νέστορος όπως διατηρείται έως σήμερα, μετατράπηκε σε μαυραγορίτη, πολυαγαπημένε μου πατέρα, εκμεταλλευόμενος κάποιους φουκαράδες Θεσσαλούς που τους έπνιξαν οι θεομηνίες, καλώντας τους να εργαστούν στα χώματά μας έναντι πινακίου φακής. 

Πάνε σχεδόν δέκα μέρες τώρα από εκείνη την 14η του μηνός Σεπτέμβρη που εξέδωσε το ‘ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ’ κι ενώ πατέρα όλη η χώρα βουίζει κι ο Δήμος μας έγινε πανελλήνιο θέαμα, ούτε φύλλο κουνιέται, ούτε κανενός το αυτί ιδρώνει για ν’ ανακαλέσει το κατάπτυστο αυτό κάλεσμα, με αποτέλεσμα να μουτζουρώνεται τόσο ο συντάκτης του αλλά και ο καλοκάγαθος Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, ο οποίος να σου πω πατέρα ότι επισκεπτόμενος το χωριό μας πέρυσι, άφησε κι ένα 50euro στο παγκάρι της εκκλησίας μας προς ενίσχυση της αποστολής της. Και φυσικά με αυτή του την κίνηση δεν εξεπλήρωσε εννοείται τις υποχρεώσεις του έναντι των οποίων είναι δεσμευμένος ενώπιον συγχωριανών και του Τοπικού μας προέδρου, ούτε σε δικό μου email που του απεστάλη απάντησε εδώ κι ενάμισι μήνα τώρα, οπότε είμαι υποχρεωμένος να τον καταστήσω ‘Πρωτοσέλιδο’ και ‘Εξώφυλλο’ πατέρα, όχι εκμεταλλευόμενος την θέση μου – δεν ανατράφηκα έτσι – αλλά προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, γεγονός το οποίο γνώρισα και μέσω τηλεφώνων μου προς το Δημαρχείο, εκθέτοντας για πολλοστή φορά εκείνα που ως συνοικισμό μας αφορούν, αντιμετωπίζοντας όμως την αδιαφορία σε όλες της τις μορφές. Είναι το καβαλίκεμα στην εξουσία, βλέπετε που μυαλά θολώνει και χαρακτήρες ανθρώπων μεταλλάσσει. 

Συγγνώμη που σε τάραξα, πατέρα. Κοιμήσου τώρα. 

 

Στο έλεος της τύχης η υδροδότηση στο Άνω Παπαφλέσσα

Dimitris Katsoulas <[email protected]>

Τρί 8 Αυγ, 1:58 μ.μ.

προς [email protected]

Κύριε δήμαρχε, Κύριε Καρβέλα,

Καλησπέρα σας

το ότι ως χωριό ήμασταν παραμελημένοι από κάθε αναγκαία για την ζωή & την επιβίωσή μας φροντίδα εκ μέρους του Δήμου Πύλου Νέστορος (όπως & από το εγγύς παρελθόν έχει αποδειχθεί), απαρίθμηση αυτών & ειδικά αυτή την στιγμή δεν ενδείκνυται, επί τάχει να σας αναδείξω τα σημερινά δύο προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, και εξηγούμαι:

1) Η κεντρική βάνα καθαρισμού υδροδότησης του χωριού είναι σπασμένη με αποτέλεσμα πέραν του ότι το νερό χάνεται ασκόπως & η δεξαμενή να αδειάζει. Σε επιτόπιο έλεγχο που έγινε από υδραυλικό του δήμου σας βεβαίωσε ‘οτι δεν επισκευάζεται πλέον & χρήζει αλλαγής. Από το διαρρέον νερό σχηματίζονται λίμνες μικρές στις οποίες προστρέχουν κάθε είδους ερπετά, νυφίτσες, φίδια & λοιπά με σκοπό να δροσιστούν, οπότε αντιλαμβάνεστε την επικρατούσα  κατάσταση.

2) Δεν είναι δυνατόν(!) με κάποιες ρήψεις χλωρίου εντός της Κεντρικής Δεξαμενής του χωριού να επαναπαυόμεθα ότι έχουμε & καθαρό νερό προς πόση, όταν η δεξαμενή παραμένει ακαθάριστος (εκτός πια & βαπτίζεται καθαρισμός η ρήψη του χλωρίου) & εντός αυτής να είναι σμήνη οι νυχτερίδες, τα φίδια, τα ποντίκια,οι πνιγμένες νυφίτσες κλπ. κλπ.

Οι απαιτήσεις μας λοιπόν ως χωριό που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι προς το παρόν οι ανωτέρω αναφερόμενες.

Ελπίζοντας στην καλή μας συνεργασία είμαστε βέβαιοι ως κάτοικοι του Άνω Παπαφλέσσα ότι θα τύχουν της ορθής αντιμετώπισής τους.

Εν εναντία περιπτώσει – και ως δικαίωμά μας αναφαίρετο- θα είναι πλέον η δημοσιοποίηση των προβλημάτων που εκκρεμούν με φωτογραφικό υλικό και όσα άλλα στοιχεία εμείς ως χωριό διαθέτουμε εις τον Τύπο καθώς & στο site www.iporta.gr με το οποίο συνεργάζομαι και αρθρογραφώ.

Υπενθύμιση: Ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος τυγχάνει ενήμερος για αυτά.

Σας εύχομαι καλό Καλοκαίρι με τον Πολιτισμό στον Δήμο μας να κατέχει τα πρωτεία.

Σας ευχαριστώ,

Δημήτρης Κατσούλας

 

SHARE
RELATED POSTS
Ήρθε το τέλος του κόσμου;, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (για όσους έφτιαξαν τις εικόνες της πραγματικής πατρίδας), του Μάνου Στεφανίδη
2 Μαΐου 1919, του Κώστα Χατζηαντωνίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.