Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γ.Χατζημάρκος, κυνικός πολιτικός τυχοδιώκτης, εναλλάσσει με άνεση ρόλους, του Άγγελου Ανανία

Spread the love

Ο Άγγελος Ανανίας είναι Εκπαιδευτικός, Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος με την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου και τον κο Μανώλη Γλυνό

 

Άγγελος Ανανίας: Η περιφερειακή αρχή κινείται χωρίς σχέδιο,

με μοναδικό μπούσουλα τον πολιτικό καιροσκοπισμό.

Παρακολουθήσαμε μια πολύωρη, άχρωμη, ομιλία, μνημείο στείρου τακτικισμού. Δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους συμμετέχοντες αφού είναι γνωστός ο τρόπος του Περιφερειάρχη να καταναλώνει τον χρόνο αποθαρρύνοντας τους περιφερειακούς συμβούλους να τοποθετηθούν.

Αναγνωρίζω ότι το πλάνο της τουριστικής προβολής που υποστηρίξαμε και εφαρμόσαμε, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Τ.Ε. και τη Marketing Greece την τριετία 2016-2018, είχε θετικά αποτελέσματα. Έχουμε όμως φτάσει στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε για τα νησιά μας; Γιατί δεν έχουμε ήδη από 1/1/2019 ξεκινήσει την επόμενη περίοδο συνεργασίας;

Θα ωφελούσε σε αντικειμενικότητα τον απολογισμό αν ο Περιφερειάρχης άφηνε για λίγο το κινητό και χρησιμοποιούσε ένα αυτοκίνητο ώστε να επισκεφθεί τη δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου. Εκεί θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι υπάρχουν χιλιόμετρα, πολυδιάβατου, οδικού δικτύου χωρίς φωτισμό. Ο μόνος τρόπος να κινηθείς συναντώντας λίγες λακκούβες είναι ένα διαρκές σλάλομ. Τα πεζοδρόμια έχουν τέτοια κακή κατάσταση ώστε σε πολλά σημεία πεζοί ή δρομείς προτιμούν να κινούνται εντός του οδοστρώματος.

Δεν ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις που αφορούν στη γέφυρα της Κρεμαστής. Τι συμβαίνει με τη γέφυρα στο Χαράκι όπου, φαινομενικά, έχει υποστεί σημαντική κύρτωση; Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις για τα Υδατοδρόμια. Τι απέγιναν τα χρήματα που έχουμε πληρώσει σε μελέτες; Πότε πρόκειται να λειτουργήσουν;

Δεν ακούσαμε επίσης πως φτάσαμε σε αυτή την υποβάθμιση του ανώτερου θεσμικού οργάνου στην περιφέρειά μας: του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τι είναι αυτό που οδήγησε το Περιφερειακό συμβούλιο στο να απεμπολήσει τις αρμοδιότητές του και σταδιακά να αυτοκαταργηθεί; Γιατί στις λίγες συνεδριάσεις του εμφανίζεται μεγάλος αριθμός θεμάτων, με εξαιρετική πληθώρα εκτός ημερησίας διατάξεως, που αναγκάζουν τους συμβούλους να εγκαταλείπουν τη συνεδρίαση σπεύδοντας να προλάβουν το καράβι ή να ψηφίζουν στα όρθια και χωρίς συζήτηση τα θέματα;

Η περιφερειακή αρχή κινείται χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα με μοναδικό μπούσουλα τον πολιτικό καιροσκοπισμό.

Πολιτικός καιροσκοπισμός οδήγησε τον περιφερειάρχη σε εσπευσμένη επίσκεψη στην Κω, μετά τον σεισμό του 2017, όπου ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι. Φυσικά, για πολλούς λόγους, αυτό δεν έγινε. Πολιτικός καιροσκοπισμός οδήγησε στην προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης κάθε κρίσης προς όφελος της εικόνας της περιφερειακής αρχής χωρίς η ουσιαστική βοήθεια να δίνεται. Πέρασαν έτσι πολλοί μήνες στους οποίους είχαμε νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να γίνουν τα απαραίτητα έργα παρόλο που απλοποιούνται οι διαδικασίες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πολιτικός καιροσκοπισμός αποτελεί και η επιδίωξη και λήψη του χρίσματος του κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αφού αυτό έγινε μετά από μια τετραετία στην οποία ο περιφερειάρχης περιέφερε υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης στα νησιά μας καθαγιάζοντας το προφίλ τους.

Αν θέλουμε να βρούμε κάτι που έγινε βάση σχεδίου και υπηρετήθηκε πιστά από τον περιφερειάρχη, αυτό είναι η Προπαγάνδα. Στο facebook και το Instagram κατέχει δεσποτική θέση. Είναι ένας virtual περιφερειάρχης. Στην πραγματικότητα, ο πρωταθλητισμός που έγινε με ευθύνη του είναι στο Διχασμό, την Έριδα και τα κενά περιεχομένου δελτία τύπου.

Το θλιβερό είναι ότι αυτό δεν είναι το πλέον δυσάρεστο που συμβαίνει σε αυτή τη θητεία. Περισσότερο δυσάρεστο είναι ότι ο περιφερειάρχης εκτρέφει, καλλιεργεί και αναπτύσσει τον Λαϊκισμό με κάθε τρόπο. Άλλοτε υπηρετώντας τον και άλλοτε εμφανιζόμενος ως δήθεν τιμωρός του. Εναλλάσσεται στους ρόλους με εκπληκτική άνεση. Την άνεση ενός κυνικού πολιτικού τυχοδιώκτη.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τα Πρότυπα του κ.Χατζημάρκου, του Γιώργου Σαράφογλου
Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου για τον θάνατο του Βασιλείου Καμπουράκη
Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, άλλες εναλλακτικές;, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.