Πόρτα στην Πολιτική

Γ.Νικητιάδης: Να δοθεί στη δημοσιότητα το μνημόνιο με την TUI, κ. Θεοχάρη

Spread the love

Ο Γιώργος  Νικητιάδης είναι Νομικός και πρώην Υπουργός Τουρισμού

Με αφορμή την χαρακτηρισθείσα από τον υπουργό κ Θεοχάρη στρατηγική συμφωνία του υπουργείου τουρισμού με τον τουριστικό οργανισμό TUI, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Θεοχάρης είναι προφανές πλέον, ότι όχι μόνο δεν έχει γνώση της τουριστικής αγοράς, αλλά ούτε καν συναίσθηση των ενεργειών του, μετά την «αυτοαποθέωση» του κατά την υπογραφή ενός απλού, χωρίς νομικές δεσμεύσεις μνημονίου συνεργασίας, με την TUI.

Ειδικότερα, ο κ Θεοχάρης δεν δείχνει να γνωρίζει ότι: 

Πρώτον. Eκτός από την TUI υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη Tour Operators και πράκτορες που επιθυμούν να συνεργαστούν με την Ελλάδα και θα  αναρωτιούνται  αν η χώρα  μας τους θέλει για συνεργάτες.

Δεύτερον : Η TUI στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένους ξενοδοχειακούς ομίλους με τους οποίους συνεργάζεται και σε αρκετές περιπτώσεις έχει μερίδιο συμφερόντων σε ξενοδοχεία τους και έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει πρωτίστως τους πελάτες της στα ξενοδοχεία αυτά.

Τρίτον : H συνδιαφήμιση είναι μορφή συνεργασίας που ακολουθούν όλα τα τουριστικά κράτη με τους Tour Operators, δεν είναι κάτι καινούργιο, αρκεί τα χρήματα που θα δοθούν από τη χώρα μας να διασφαλίζουν αφίξεις που διαφορετικά δεν θα είχαμε.

Τέταρτον : Όταν αποφασίζεις να ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας, έχεις την υποχρέωση , να δώσεις το μνημόνιο αυτό στη δημοσιότητα για να μάθει ο κόσμος τι έχεις υπογράψει. Αν το κάνεις αυτό ωστόσο, τότε θα πρέπει να αναλάβεις τις ίδιες υποχρεώσεις και με οιονδήποτε άλλο Tour Operator υπογράψεις συνεργασία μετέπειτα. Δεν μπορείς δηλαδή να έχεις διαπραγματευτική ικανότητα, αφού ο τρίτος θα γνωρίζει τι έχεις ήδη υπογράψει και προσφέρει. Θα ζητήσει τα ίδια. Αυτός είναι και ο λόγος , που δεν δημοσιοποιείς με φανφάρες, παρόμοιες συμφωνίες. Όταν όμως υπογράφεις ενώπιων τηλεοράσεων, δεν μπορείς να μη δημοσιοποιείς αυτό που υπογράφεις.

Πέμπτον: Ο κ. Θεοχάρης, αφού αποφάσισε, προφανώς για να επιδείξει ότι κάτι κάνει σε αυτό το Υπουργείο, να δώσει τόση έκταση στην υπογραφή ενός απλού (επαναλαμβάνω, χωρίς νομικές δεσμεύσεις) μνημονίου, οφείλει πάραυτα να το δώσει στη δημοσιότητα, διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί και να δεσμεύτηκε με την υπογραφή του μνημονίου, στη μη δημοσιοποίηση του.

Έκτον : Σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο, που παραπέμπουν σε δημοσίευμα της BILD, η TUI είχε απειλήσει με άμεση ακύρωση όλων των πτήσεων προς Ελλάδα εάν δεν απεσύρετο η «ακραία οδηγία καραντίνας» με βάση την οποία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο τεστ κορωνοïού και στην συνέχεια θα έπρεπε να μπούνε σε καραντίνα 36 ωρών, μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα. Η οδηγία αυτή ευτυχώς αποσύρθηκε, αλλά αναρωτιόμαστε τι σχέση μπορεί να έχει η υπογραφή του μνημονίου με την TUI και τις πιέσεις που φέρεται ότι άσκησε, σε σχέση με το υπογραφέν μνημόνιο.

Και για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρανόηση. Συνεργασίες, κάνει κάθε τουριστική χώρα και με Tour Operators και με αεροπορικές εταιρείες, αν διασφαλίζει προσέλκυση τουριστών. Συμφωνίες για προβολή και μόνο, δεν κάνεις, διότι ενίοτε μπορεί να αποβούν και επιζήμιες. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα συμβεί αυτό, με την παρούσα συνεργασία.

SHARE
RELATED POSTS
Κοσμογονικές εξελίξεις στα της Τουρκίας, της Ρουμπίνης Καραγκιαούρη
Δήμος Ρόδου: “Στην τελική υπογραφή η νέα Π.Σ. για την ανάδειξη της Μ.Π. Ρόδου σε διεθνές κέντρο Πολιτισμού”
Πώς οι πάντες βοήθησαν τον… Τσίπρα, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.