Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γιώργος Χατζημάρκος: ο Περιφερειάρχης που αναζητά το Silver Alert, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Φωτογραφία από την Εορταστική Έπαρση της  Ελληνικής Σημαίας στις 31/3/18 εβδομήντα ένα χρόνια μετά και με παρόντα τον τελευταίο εν ζωή Ιερολοχίτη κο Γιώργο  Λιναρδή, 93 χρόνων [φωτογραφικό αρχείο: Χρήστος Μυστιλιάδης]

Ο Πατριώτης Περιφερειάρχης με δυο μέτρα και σταθμά

 

Στις 7 Μαρτίου του 2017, ημέρα που γιορταζόταν η 70η Επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, της  Ακριτικής Ελλάδας στον ελληνικό κορμό ,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου να είναι παρών στις εκδηλώσεις του Εορτασμού και μάλιστα έλαβε και τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Πολίτη Ρόδου με το Κλειδί της Πόλης. Ήταν Μεγίστη τιμή για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα να έχει κοινωνό στην πατριωτική Γιορτή της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα τον πρώτο πολίτη της χώρας: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρών ήταν και στις 6 Μαρτίου 2017, μια ημέρα πριν από τον πανηγυρικό εορτασμό της Ενσωμάτωσης, κατά την παρουσίαση της Αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, από την Επικεφαλής της Ομάδας την καθηγήτρια του ΕΜΠ κα Τόνια Μοροπούλου.  Η κα Μοροπούλου έκανε μια έξοχη «ξενάγηση» της Αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Μ.Πόλης Ρόδου [δείτε εδώ] παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλεκτών προσκεκλημένων. Διπλή τιμή για τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα και το Πανελλήνιο.

Από τις δυο σημαντικές εκδηλώσεις που κάλυψαν και αθηνοκεντρικά  ΜΜΕ και που είχε διοργανώσει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ρόδου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Χατζηδιάκου, ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος ήταν απών. Η 7η Μαρτίου για τη Δωδεκάνησο είναι η Ανάσταση της Ορθοδοξίας.Ο κος Χατζημάρκος δεν ήθελε να είναι παρών στις εκδηλώσεις στη Ρόδο, την πατρίδα του, διότι ήταν πρωτοβουλίες του Δημάρχου Φ.Χατζηδιάκου. Πώς λέγαμε στο σχολείο; «Αυτός κλωτσάει και χτυπάει γιατί ζηλεύει». Επέλεξε, λοιπόν, να είναι απών κι ας ήταν ο πρώτος πολίτης του Ν.Αιγαίου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Το λες και ντροπή, εκτός από ασέβεια προς την Πατρίδα.

 

Στις 7 Μαρτίου 2018 θα ήθελε πολύ να κάνει ένα show στη Ρόδο [γιατί έτσι βλέπει τις πατριωτικές και άλλες εκδηλώσεις  ο κος Χατζημάρκος]  αντίστοιχου βεληνεκούς: κάλεσε τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κο Νικόλαο Τσούνη να έρθει στη Ρόδο με το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ για να γιορταστεί η Επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Ελλάδα. Ούτε Αρχηγό ΓΕΝ είδαμε, ούτε ΑΒΕΡΩΦ.

Και εξακολουθώντας να δείχνει τον ζηλότυπο χαρακτήρα του, την Μεγάλη Τετάρτη συνδιοργανώνει η ΠΝΑι και ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου εκδήλωση στο Ισπανικό κατάλυμα με ομιλία για τον Πανάγιο Τάφο από την Πρύτανη κα Αντωνία Μοροπούλου.

Δυο καλές ιδέες που και στις δυο ήρθε δεύτερος. Ο χαρακτήρας δεν κρύβεται. Ο σεβασμός και ο πατριωτισμός, κύριε Χατζημάρκο, δεν έχουν προσωποκεντρικές υπογραφές. Είναι αξίες σεβάσμιες ανεξάρτητα από το ποιος παίρνει την πρωτοβουλία και ποιος την υλοποιεί. Τις τιμούμε από την θέση μας με την παρουσία μας. Κυρίως όταν είναι κάποιος αιρετός πολίτης. Ειδάλλως πάει σπίτι του. Τελεία και παύλα.

Στις 31 Μαρτίου 2018 με πρωτοβουλία του Δημάρχου  Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου τιμήθηκε η Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας 71 χρόνια μετά από τα 638 που κυμάτιζαν ξένες, ιμπεριαλιστικές σημαίες. Ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου ξανά απών. Τον αναζητά το Silver Alert.

Έχετε δρόμο, κε Χατζημάρκο. Μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα κάτι θα έχει το σκεφτεί το πολυμήχανο μυαλό σας για να κάνετε κι εσείς. Έστω και δεύτερος.

Τελικά είστε πρωταθλητής, δεν την παίρνω πίσω την μοναδική επαινετική συνέντευξη που σας έχουν κάνει ποτέ… αλλά όχι στα ωραία πράγματα! Αρχείο εδώ

ΥΓ: Ο λόγος που ο Γιώργος Χατζημάρκος με μηνύει είναι η επισήμανση του συμβάντος της 7ης Μαρτίου 2017 σε αυτό το άρθρο  μου και να δυο ακόμα σαν αυτό που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με επιχειρήματα. Στα δικόγραφα περί άλλων τυρβάζει. Αλλά παλιά του τέχνη τα μαγειρέματα. Ίσως τελικά ο φυσικός του ρόλος να είναι αυτός που κερδίσει η ΠΝΑι αφειδώς: η Γαστρονομία.

Εύγε, κύριε Περιφερειάρχα. Με τίτλους γαστρονομίας όμως δεν κάνετε Πολιτική. «Ταΐζετε» μόνο και πολύ επιλεγμένα τους συνεργάτες σας.  Μετά το ΔΙΑΥΓΕΙΑ [εδώ], την ΚΕΕΛΠΝΟ,  τους ακυρωμένους διαγωνισμούς της Περιφέρειάς σας είστε τραγικά έκθετος. Δεν αναφέρομαι στο ανεξόφλητο τιμολόγιο που μου οφείλετε [εδώ]. Σας το κάνω δώρο για τα κουλουράκια της Λαμπρής.

Χρόνια Πολλά, Καλή Μεγαλοεβδομάδα. Καλή Ανάσταση στον πατριωτικό σας συναίσθημα που αποδεικνύετε διαρκώς ότι σας είναι ανύπαρκτο. Πώς να πείσεις μετά ότι πιότερο  αγαπάς την Πατρίδα από την εξουσία και τα χρήματά της;.­_

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Επικείμενη συνέργεια Δήμου Ρόδου και Αστεροσκοπείου Αθηνών/ 9-13 Οκτωβρίου διεξαγωγή συνεδρίου «Διαχείρισης θυμάτων καταστροφών»
Ρόδος: Ευαγγελισμός: Ανάσταση! 1η Μαΐου 2016
Αποχαιρετισμός … Μια επιστολή προς κάθε Ροδίτισσα και Ροδίτη, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.