Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Γιώργος Νικητιάδης: “Κάθε Περιφέρεια να έχει τον δικό της Ευρωβουλευτή!

Spread the love

ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο         

        Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ. ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Την αλλαγή  του εκλογικού χάρτη της χώρας στις Ευρωεκλογές καταθέτει ως πρόταση ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, τονίζοντας πως θα πρέπει κάθε περιφέρεια να εκλέγει το δικό της Ευρωβουλευτή, αναλογικά ίσως με τον πληθυσμό της.

Η πρόταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των μηνυμάτων που λαμβάνει ο  κ. Νικητιάδης από τους πολίτες που συναντά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας όπου του τόνιζαν ότι οι Ευρωβουλευτές τους θυμούνται “κάθε πέντε χρόνια όταν έχει ευρωεκλογές”

Όπως δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού: “Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οφείλουμε να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες μας. Κάθε γεωγραφική Περιφέρει θα πρέπει να εκλέγει τους δικούς της ή το δικό της Ευρωβουλευτή. Να έχει έτσι μία δυνατή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για ποιο λόγο για παράδειγμα, να μην έχει το Νότιο Αιγαίο τον δικό του Ευρωβουλευτή, η Κρήτη, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος αντίστοιχα των δικό τους η κάθε μία”

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγή τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει αμεσότητα με  τους πολίτες κάθε περιοχής, γεγονός που θα φέρει και τους ίδιους τους Ευρωβουλευτές προ των ευθυνών τους. Με τον τρόπο αυτό ανοίγονται, επίσης, νέοι δρόμοι και ορίζοντες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη πρωτότυπη πρόταση που κάνει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, μετά την πρόταση για την καθιέρωση Επιτρόπου Τουρισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Σαντορίνης, της Νάξου και της Σύρου τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Νικητιάδη κατά την επίσκεψή του στα νησιά αυτά την Τρίτη 21 Μαΐου.                   Ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού μιλώντας με τους νησιώτες, τους ενημέρωσε για τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, το μεταναστευτικό, την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα που πρέπει να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Κοινωνική Πολιτική, που θα πρέπει να ασκήσει καθιερώνοντας έναν μίνιμουμ μισθό και επίδομα ανεργίας ίσο για κάθε Ευρωπαίο πολίτη.

Ο Γιώργος Νικητιάδης έκανε και ειδική αναφορά στην πρότασή του που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση για την καθιέρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέσης Επιτρόπου Τουρισμού, αφού πρώτα αποφασιστούν συγκεκριμένες στρατηγικές και πολιτικές, με ειδικούς προϋπολογισμούς για την τουριστική ανάπτυξη της Ευρώπης. Παράλληλα, τόνισε και την πρόταση του για την αλλαγή του εκλογικού χάρτη της χώρας στις Ευρωεκλογές τονίζοντας πως θα πρέπει κάθε περιφέρεια να εκλέγει το δικό της Ευρωβουλευτή, αναλογικά ίσως με τον πληθυσμό της.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του στα νησιά των Κυκλάδων ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής είχε επαφές με φορείς του τουρισμού και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

 

SHARE
RELATED POSTS
Μόνοι κι αβοήθητοι ή αδιόρθωτοι;, του Γιάννη Πανούση
Τουρκία: Από τον Κεμαλισμό στον Ερντογανισμό, του Πάνου Μπιτσαξή
Ένας φερετζές που λεγόταν κέντρο, του Γιώργου Πίτσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.