Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Γεραπετρίτης VS Τσίπρα (σεντονάκι για το μελτεμάκι), της Άννας Κοντοπίδη (Νάξος)

Spread the love

Η Άννα Κοντοπίδη είναι Συμβολαιογράφος και ζει στη Νάξο

13151741_10207909895578231_5093440124938901213_n.jpg

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ VS ΤΣΙΠΡΑ 
(σεντονάκι κατάλληλο για το μελτεμάκι) 

Τον μέμφθηκε ο Τσιπραούτιν τον Δωδεκανήσιο (απ’την Κάρπαθο) Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης και Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Γεραπετρίτη, (τον οποίο αγαπώ να διαβάζω και ν’ ακούω), τον μέμφθηκε που λέτε πως υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια λέει βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ο κ.Καθηγητής).

Και απαντά που λέτε ο κ. Καθηγητής και Υπουργός στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «Ειδικά για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να σας πω ότι έχω μια σχέση, από δεκαπενταετίας, για τις υποθέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Συμβούλιο Επικρατείας. Και για να το ακούσετε και αυτό, διότι θέλω να είμαι έντιμος, επειδή ακριβώς η προδιάθεσή μου είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, όλες οι αμοιβές μου δεν υπερέβαιναν τα 1.800 ευρώ για μια μεγάλη παράσταση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για τις 100 υποθέσεις που έχω κάνει, έχω πάρει ό,τι έχω πάρει, έχω κερδίσει το 95% των υποθέσεων για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με τιμές οι οποίες είναι στο 20% της αγοράς. Εάν αυτό σας λέει κάτι! Εάν θεωρείτε ότι αυτό είναι μομφή, για εμένα είναι τιμή ότι υπηρέτησα, όπως υπηρέτησα στο ακέραιο και επιπλέον σήμερα να δέχομαι αυτό, δηλαδή ότι ακριβώς επειδή προέρχομαι από την αγορά και όχι από τον κομματικό σωλήνα, θα πρέπει να μου αποδίδεται μομφή».

Και αλλού «…. θα ήθελα να αναφέρετε και τις αμοιβές. Αμοιβές που είναι για μια παράσταση στο ΣτΕ 1200 ευρώ και 1500 ευρώ, εκ των οποίων φροντίσαμε, τα τελευταία χρόνια, το 80% να είναι φορολογία», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «και έχω και την τιμή και την υπερηφάνεια σήμερα, να λέω ότι υπηρέτησα με πολύ μεγάλη πίστη την Επιτροπή Ανταγωνισμού και δεν το μετανιώνω διότι από την παρουσία μου κερδήθηκε το 95% των υποθέσεων υπέρ του ελληνικού δημοσίου!».

Και αλλού: «Σήμερα κύριε πρόεδρε, νομίζω, ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Μέμφεστε έναν επαγγελματία επειδή ασχολήθηκε υπέρ του Δημοσίου! Αποφασίστε όμως! Κάποιος δουλεύει κύριε πρόεδρε!»

Και αλλού «Αν η δυσανεξία αυτή με την προηγούμενη απασχόληση οποιουδήποτε κατέρχεται στον πολιτικό στίβο, αφορά την απασχόληση του και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε να γίνει αποδεκτό με συνταγματική αναθεώρηση να είναι στη Βουλή μόνο εκείνοι που προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα» .

Ήθελα να’ ξερα  απ’ όλα αυτά που του’ πε ο υπουργός, κατάλαβε τίποτις ο Τσαχπινογαργαλιάρης ή θα ρωτά πάλι τον μαναράκι τον Σπρίντζη τι είναι η επιτροπή ανταγωνισμού, τι είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, τι είναι νομικός σύμβουλος, τι παράσταση, τι είναι αμοιβή, τι είναι δυσανεξία, τι είναι δουλεύω… για όποιον στριφώσει που εξακολουθώ ν’ ασχολιέμαι με τον Τσιπραούτιν να κεράσω ξυδάκι Γκούφα λέγοντας πως θα περάσει πολύς καιρός να καταπιώ πως καταφέραμε και ανεχθήκαμε για τέσσερα χρόνια το πιο τρισάθλιο και ξεφτιλισμένο και ποταπό γκουβέρνο της νεώτερης ιστορίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και πώς μ’ ανάγκασε να τους βάλω στο ίδιο τάσι της ζυγαριάς με τους φυσικούς μου πολιτικούς αντιπάλους της συντήρησης…ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΙΑ…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr 

 

SHARE
RELATED POSTS
Για την αξιοπρέπεια που μιλάς, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Οι ειδήσεις που θα σε απασχολήσουν: μόλυνση της Κρητικής Θάλασσας και το νέο σχέδιο Ανάν
Ο Λάκης έδωσε στίγμα, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.