Το σχόλιο της ημέρας

Έξι δισεκατομμύρια  λίρες για το «τίποτα», του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Ρεσιτάλ δημοσιότητας παρατηρήθηκε αυτές τις μέρες  από τα συντηρητικά Μέσα του πλανήτη υπέρ της εκλιπούσης Ελισσάβετ ΙΙ στο λεγόμενο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που αυτοί «που δεν ξεχνούν» επισημαίνουν το ατέλειωτο αίμα που χύθηκε στις αποικίες κατά την 70χρονη (!) βασιλεία της. Η Ελισσάβετ ήταν εκείνη που μπορούσε να δώσει χάρη στον καταδικασμένο σε θάνατο Κύπριο ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, αλλά δεν το έκανε. Ήταν εκείνη που τα πρώτα χρόνια της βασιλείας της, ο Χάρτινγκ και ο στρατός κατοχής στο βασανισμένο νησί πρόσφεραν με τα όπλα, τις φυλακές και τα βασανιστήρια την πιο αιμοσταγή «προστασία» τους στο νησί, επειδή οι Κύπριοι επιθυμούσαν την ανεξαρτησία τους και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Αυτή την καλοζωϊσμένη 96χρονη βασίλισσα, περιμένει τώρα κηδεία που (μαζί με την ενθρόνιση του 73χρονου γιου της) θα κοστίσει (όπως ανακοινώθηκε) κάπου έξι δισεκατομμύρια λίρες!!

Την ώρα που οι χιλιάδες άστεγοι του Λονδίνου, γνωρίζουν πολύ καλά πως θα συνεχίσουν να ζουν την άθλια ζωή τους στους δρόμους της πόλης, ενώ μόνο από την αξία των διαμαντιών της βασιλικής περιουσίας, θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημά τους. 

SHARE
RELATED POSTS
Αλλού διαβιούν και δραστηριοποιούνται, στην Ελλάδα δοξάζονται, του Δημήτρη Κατσούλα
Μια μεγάλη προσωπικότητα, του Αλέξανδρου Κανταρτζή (Μπέμπης)
Η επικαιρότητα και δύο χελωνάκια, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.