Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Α-Dama και άνθρωποι…, του Σπύρου Ντασιώτη

Spread the love

Α – Dama και άνθρωποι…

Μια φορά και έναν καιρό, άγνωστο ακριβώς πότε, ένα παράξενο είδος διαφορετικό από το δικό μας ταξίδεψε μαζί με ανθρώπους παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής , να βρει και να κατοικήσει στο πιο όμορφο νησί του κόσμου που το ήξεραν και το θαύμαζαν από τις περιγραφές των πουλιών..

Μπήκαν στο καράβι λοιπόν και έφτασαν σε αυτό το νησί , βλέποντας το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα.

Βρήκαν τη νέα τους πατρίδα και ξεφόρτωσαν τις αποσκευές τους που ήταν η ελευθερία , η αρχοντιά , η ευγένεια ,η ομορφιά , η καλοτυχία….φημισμένα από άκρη σε άκρη του κόσμου για αυτά τα πολύτιμα αγαθά που μεταφέρουν.

Με αρκετές δυσκολίες στη διαβίωση τους στην αρχή, κατάφεραν σιγά σιγά να εγκλιματιστούν και να κερδίσουν το σεβασμό του μόνιμου και κυρίαρχου είδους του νησιού που ήταν ο άνθρωπος.

Το αγάπησαν τόσο πολύ οι κάτοικοι που έγινε το κόσμημα του νησιού , το σύμβολό του.

Κατάφεραν με τα χρόνια να μεταδώσουν τα χαρακτηριστικά τους .

Μάθαινε όλος ο πλανήτης για το νησί με την βαριά ιστορία και τον πολιτισμό στα βάθη των αιώνων και τους ξεχωριστούς ανθρώπους του , που πίστευαν στην ελευθερία , στην ευγένεια και ήταν άρχοντες στην συμπεριφορά τους.

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο συνέρρεαν για να γνωρίσουν την ιστορία του και να ζήσουν έστω και λίγες μέρες σε αυτό το παραδεισένιο μέρος.

Όπως συμβαίνει δυστυχώς σε όλα τα ωραία υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρξε για άγνωστο λόγο πρόβλημα στις σχέσεις τους με αποτέλεσμα το ισχυρό είδος που ήταν ο άνθρωπος να αφανίζει αυτό το πανέμορφο ζώο που παρέλειψα να σας πω ότι ήταν ένα είδος ελαφιού το Dama-Dama με τα σπουδαία χαρακτηριστικά που περιέγραψα ….το νησί υπάρχουν πληροφορίες ότι πριν χιλιάδες χρόνια λέγονταν Ελαφούσα προς τιμήν αυτού του ζώου.

Σήμερα λέγεται Ρόδος , ναι αυτό το πανέμορφο νησί που όλοι γνωρίζεται.

Κάπου χάνονται οι πληροφορίες για το τι έγινε στη συνέχεια, από μια δική μου ερεύνα βρήκα ότι ότι αυτή η κρίση στην σχέση τους ξεπεράστηκε γρήγορα .

Eπικράτησαν τα στοιχεία της ελευθερίας, της ευγένειας, της αρχοντιάς της ομορφιάς που ήταν χαρακτηριστικά και των δυο κυρίαρχων ζώων του νησιού, και ντάμα ντάμα και άνθρωποι (που απομόνωσαν αυτούς τους λίγους που τα αφάνιζαν), συνέχισαν την αρμονική συμβίωση και την λαμπρή τους ιστορία ΑΝΤΑΜΑ στο παρόν και στο μέλλον…

…και έζησαν αυτοί αντάμα και εμείς καλύτερα…

Ο Σπύρος Ντασιώτης είναι Γλύπτης και ο Δημιουργός του Πάρκου των Ψυχών στην κορυφή της Πάρνηθας. 

Το Ελάφι Dama-Dama ζει μόνο στη Ρόδο και αποτελεί είδος προστατευόμενο. Το iPorta.gr για το έτος 2018 ενεργοποιεί πανελλαδική καμπάνια για την Ευαισθητοποίηση και Προστασία του Dama-Dama. Συμμετοχές και συνεργασίες στο [email protected] & [email protected]

SHARE
RELATED POSTS
Χωρίς μηχανοδηγό…, του Γιώργου Αρκουλή
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και επιφωνήματα θαυμασμού την ώρα του γλυκού από τα Pane di capo! Καλά Χριστούγεννα!
H Άσκηση “EU HEX-ML 18 (PACE)” και η απουσία παντελούς ενημέρωσης από το ΓΕΕΘΑ, του Μιχαήλ Κωσταράκου [Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.