Χωρίς κατηγορία

Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί με την καταλυτική πρωτοβουλία της Volkswagen Group

Spread the love

Το Volkswagen Group και η Ελληνική Δημοκρατία έχουν επιλέξει το νησί της Αστυπάλαιας για ένα πρωτοποριακό και για τις δύο πλευρές project. Μέσα από κοινές δράσεις η Αστυπάλαια θα μεταμορφωθεί σε νησί πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

Το τρέχον σύστημα μεταφορών στο νησί θα αντικατασταθεί από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται κυρίως από τοπικές πηγές πράσινης ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική. Επιπλέον νέες υπηρεσίες μετακίνησης όπως ο διαμοιρασμός και η κοινή χρήση οχημάτων θα βοηθήσουν στη μείωση και τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας.

Η πρωτοβουλία αυτή συνάδει με το όραμα του Volkswagen Group για να καταστεί κλιματικά ουδέτερος οργανισμός μέχρι το 2050 αλλά και με το σχέδιο της Ελληνικής Δημοκρατίας να αποτελεί ένα προηγμένο Ευρωπαϊκό κράτος με δράσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Αστυπάλαιας έχουν έναν εξέχοντα ρόλο στην επιτυχία του project. Η πραγματοποίηση των ριζικών αλλαγών που απαιτούνται στο νησί δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνεργασία και συμφωνία τους. Το νησί λαμβάνει παγκόσμια προβολή και γίνεται νησί πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, οι δημόσιοι φορείς θα είναι αρωγοί σε όλη την πραγματοποίηση των τοπικών έργων και δράσεων.

Στο πλαίσιο του project οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας θα απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια και ειδικές τιμές στην απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φορτιστών και scooters, μέσα από κίνητρα που προσφέρονται και από την Ελληνική Δημοκρατία και από την Volkswagen Group.

Κίνητρα για τους κατοίκους της Αστυπάλαιας

Η Αστυπάλαια θα καταστεί ένα νησί-πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα μέσω του πρωτοποριακού project «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί». Ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες για τη μετάβαση αυτή είναι η αντικατάσταση των οχημάτων με ηλεκτρικά. Για το σκοπό αυτό η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group μαζί με την Kosmocar έχουν αναπτύξει μια σειρά από σημαντικές επιδοτήσεις και εκπτώσεις για να επωφεληθούν οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί και να προχωρήσουν στην απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έκπτωση που προσφέρεται από το Volkswagen Group και την Kosmocar αφορά όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, Volkswagen e-up!, ID.3, ID.4 και το ηλεκτρικό scooter Seat MO 125 και φτάνει έως 7.750€. Οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν το αγαπημένο τους όχημα και να δουν αναλυτικά τις εκπτώσεις εδώ.

Πάνω σε αυτή την ήδη προνομιακή τιμή, η Ελληνική Δημοκρατία υποστηρίζει περαιτέρω την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τους κατοίκους του νησιού με ειδική επιδότηση που είναι, για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το 40% της Τιμής Προ Φόρων για λιανική τιμή έως 50.000€, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 12.000€. Οι κάτοικοι μπορούν να επωφεληθούν με επιπλέον επιδότηση 3.000€, με την απόσυρση του παλιού τους οχήματος. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τις επιδοτήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας εδώ.

ASTYPALEA FREE6 – ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΕ 1Η ΔΟΣΗ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Η Volkswagen Financial Services με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Astypalea Free 6 σας δίνει τη δυνατότητα πληρωμής της 1ης δόσης 6 μήνες μετά. Μέσα σε αυτό το διάστημα και εφόσον έχετε λάβει το ποσό της επιδότησης e-Astypalea μπορείτε να το καταθέσετε στην τράπεζα μειώνοντας έτσι το συνολικό δάνειο και πληρώνοντας ακόμη χαμηλότερη μηνιαία δόση. Στην περίπτωση αυτή, η απαιτούμενη ελάχιστη προκαταβολή ανέρχεται στο 20%.

Παραδείγματα υπολογισμού δόσεων του χρηματοδοτικού προγράμματος Astypalea Free6:

Μοντέλο Λιανική Τιμή Επιδότηση
VW Group Kosmocar
Τελική τιμή
(με την επιδότηση
VW Group Kosmocar)
Προκαταβολή 20% Κατάθεση Υπόλοιπου ποσού επιδότησης (μέχρι και τον 6ο μήνα) Δόση Astypalea Free6 με 3,9% Επιδότηση
e-Astypalea
e-up! 25.350 € 6.200 € 19.150 € 3.830 € 2.347 € 248 € 6.177 €
ID.3 Pure Performance 35.300 € 9.000 € 26.300 € 5.260 € 3.224 € 340 € 8.484 €
ID.4 Pure 39.500 € 10.050 € 29.450 € 5.890 € 3.610 € 381 € 9.500 €

Προϋποθέσεις:

  • Διάρκεια 60 μήνες
  • Απαιτούμενη ελάχιστη προκαταβολή 20% (π.χ. 3.830€ για e-up!)
  • Καταβολή του υπολοίπου επιδότησης e-Astypalea μέσα στους πρώτους 6 μήνες (πχ. 6.177€ – 3.830€ = 2.347€ υπόλοιπο προς κατάθεση για e-up!)
SHARE
RELATED POSTS
Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος οι Απόστολοι & Αγία Ιουλίττη από την Καισαρεία – 30 Ιουλίου
Παναρκαδικός: η ντροπή της Τρίπολης (και της ΕΠΟ), του Γιώργου Αρκουλή
Γιαούρτια κλπ…διαχρονικοί τρόποι διαμαρτυρίας!*, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.