Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Δεκέμβριο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Κριός

Με την Νέα Σελήνη στις 7 του μήνα στον τυχοδιώκτη Τοξότη, ο Δεκέμβρης ξεκινά σχετικά καλά, παρορμητικέ μου Κριέ. Μπορεί να νιώθεις έντονη ενέργεια να σε διαπερνά, να σε «εξυψώνει» και να αισθάνεσαι πως μπορείς να καταφέρεις όλα όσα βάλεις στο μυαλό σου, αλλά καλό θα ήταν να έχεις τον νου σου. Αν το ένστικτό σου «χτυπήσει καμπανάκι», μην αδιαφορήσεις, παρά δώσε ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί να σε γλιτώσει από μπελάδες. Τα οικονομικά σου είναι καλά αυτόν τον μήνα, και όσο ο ανάδρομος Ερμής περνάει στον Σκορπιό (1.12. και 8.12.) τα μικροεμπόδια και οι καθυστερήσεις θα εξαλειφθούν. Η ερωτική σου ζωή περνάει καλές στιγμές, αφού είσαι έτοιμος για να απολαύσεις ότι ποθείς, μπορεί και να συγκατοικήσεις ή να έχεις «επισκέψεις» από το παρελθόν… Προσοχή στην υγεία σου, μην το παρακάνεις με την δουλειά, αφού οι ιώσεις καραδοκούν και τα ψυχοσωματικά επίσης.

Φράση κλειδί: «Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.» (Thomas Fuller, 1608-1661)

Ταύρος

Με τον δυναμικό Άρη στους ευαίσθητους Ιχθύες, επικεντρώνεσαι σε συλλογικές δράσεις, σταθερέ μου Ταύρε. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε αδρανοποιεί, αφού επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή. Παρασκηνιακά παίζονται πολλά αυτόν τον μήνα. Αν συνεχίσεις να είσαι καχύποπτος, αυτή την φορά θα σου βγει σε καλό. Τα οικονομικά σου όσο και να σου δείχνουν πως θα καλυτερέψουν στο άμεσο μέλλον, πως έχεις προοπτικές και τα συναφή, κρύβουν παγίδες. Η Νέα Σελήνη στις 7 Δεκέμβρη στον τυχοδιωκτικό Τοξότη συνεχίζει να σε ωθεί σε έξοδα. Κοίτα τουλάχιστον να είναι για «καλό σκοπό»… Επαγγελματικά, το ξέρω πως ζορίζεσαι αρκετά εδώ και μήνες, αλλά μην χάνεις την πίστη σου, βρίσκεσαι μπροστά σε εξελίξεις. Μπορεί να βρείς κάτι τώρα, έστω και αν δεν είναι ακριβώς αυτό που θες. Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον Σκορπιό μετά τις 2 του μήνα (μέχρι τις 6.1.19), φαίνεται πως ευνοείσαι αρκετά. Οι «ελεύθεροι» μπορεί και να βρείτε το ταίρι σας (και μάλιστα να το πάτε και σοβαρά!) αρκεί να προσέξετε τα σκαμπανεβάσματα και τις μικροαβεβαιότητες μεταξύ 1 και 7 Δεκεμβρίου, όπου ο επικοινωνιακός Ερμής θα είναι ανάδρομος. Αν είστε δεσμευμένοι, η κοσμική ζωή θα είναι στα φόρτε της. Μαζί με τον/την αγαπημένη σας θα τρέχετε από πάρτι σε πάρτι.

Φράση κλειδί: «Ηδονή και δράση κάνουν τον χρόνο να φαίνεται λίγος.» (Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616)

Δίδυμοι

Παραπλανήσεις και περιπλανήσεις αυτός ο μήνας, επικοινωνιακό μου Διδυμάκι. Η Νέα Σελήνη στις 7 του μήνα στον τυχοδιωκτικό Τοξότη, τονίζει την ανάγκη σου για «παραμύθιασμα», κάτι που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα μεν, αλλά σου βάζει τρικλοποδιές δε. Προσοχή στα οικονομικά σου αυτή την περίοδο, αφού οι συναλλαγές δεν είναι και τόσο σταθερές, καθώς κρύβουν εμπόδια και όσο και να θέλεις να βοηθήσεις όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη, αναρωτήσου πρώτα αν μπορείς να δώσεις… Βέβαια τα επαγγελματικά σου περνάνε μια κρίση. Με τον τυχερό Δία στο πλευρό σου, εκτονώνεσαι συναισθηματικά. Δεν θα έλεγα πως σε χαρακτηρίζει η σταθερότητα αυτή την περίοδο, τα φλερτ δίνουν και παίρνουν, ακόμη και στον εργασιακό χώρο και οι σχέσεις περνούν την «φάση» τους. Πρόσεξε τι δικαιώματα δίνεις, μην χάσεις και αυτά που έχεις.

Φράση κλειδί: «Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση.» (Σουν Τζου, 5ος αιώνας π.Χ.)

Καρκίνος

Δεν έχεις περάσει εύκολα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ευαίσθητό μου Καρκινάκι. Με τον πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο και τον σκοτεινό Πλούτωνα απέναντί σου, τα δύσκολα έχουν γίνει για σένα τρόπος ζωής. Ο Δεκέμβρης όμως δεν θα τους έχει «παρεούλα» με αποτέλεσμα να νιώσεις πιο ξαλαφρωμένος και δημιουργικός. Η Νέα Σελήνη στις 7 του μήνα στον τυχοδιωκτικό Τοξότη μπορεί να σε κάνει να θες να ανοιχτείς, αλλά μην ξεχνάς να το κάνεις αυτό με μέτρο. Συγκεντρώσου και εμπιστέψου το Σύμπαν, κάτι ξέρει… Να προσέχεις την υγεία σου, αφού μπορεί να σου εμφανιστούν μικροπροβληματάκια που σχετίζονται άμεσα με το δύσκολο άμεσο παρελθόν. Τα ταξίδια ευνοούνται. Τα οικονομικά και τα επαγγελματικά σου περνούν καλές στιγμές, αλλά όπου ακούς πολλά κράτα μικρό καλάθι. Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του μήνα (μέχρι τις 6.1.19), η ελπίδα ξαναγεννιέται όπως και ο έρωτας. Για τα ελεύθερα Καρκινάκια οι επιλογές είναι αρκετές για να σου «ζαλίσουν» το μυαλό. Ίσως να έχεις και κάποιες «επισκέψεις» ή αναλαμπές από το παρελθόν, αφού ο ανάδρομος επικοινωνιακός Ερμής μέχρι τις 7 του μήνα βάζει το χεράκι του και σε αυτό. Αν είσαι σε σχέση, μοιράσου τις επιτυχίες σου με το ταίρι σου και πέρνα καλά!

Φράση κλειδί: «Στην κακή μοιρασιά πάντοτε ο Θεός ζημιώνεται.» (Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996)

 Λέων

Ναι, έχεις περάσει και καλύτερες μέρες, αλλά η τύχη σου αλλάζει σιγά σιγά, λαμπερό μου Λιοντάρι! Μην σε νοιάζει τίποτα, συνέχισε να περνάς καλά και να το ρίχνεις έξω, έτσι ώστε να βάζεις πίσω σου ότι σε στεναχώρησε, σε πλήγωσε, σε προβλημάτισε. Η Νέα Σελήνη στις 7 του μήνα στον τυχοδιωκτικό Τοξότη σου δημιουργεί τις σωστές βάσεις για να χτίσεις το άμεσο μέλλον σου, να προωθήσεις την ανάδειξη του εαυτού σου, να χαρείς τις διακρίσεις που περιμένεις. Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του μήνα (μέχρι τις 6.1.19), το οικογενειακό κλίμα βελτιώνεται. Προσοχή στα οικονομικά σου και σε «επενδύσεις» που θέλεις να κάνεις, καθώς και τις αναδιαμορφώσεις. Μπορεί να αποδειχθούν μια τρύπα στο νερό. Μην ανησυχείς όμως, πάντα θα σώζεσαι τελευταία στιγμή. Πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα του «ρόλου» που καλείσαι να παίξεις κάθε φορά και να μην ζητήσεις παραπάνω αυτόν τον μήνα. Οι πειρασμοί είναι πολλοί…

Φράση κλειδί: …είσαι παιδί μου πειρασμός, σεισμός!

Παρθένος

Οργανωτικέ μου Παρθένε, φτάνει πια με το αυστηρό πρόγραμμα! Ο Δεκέμβρης σου επιβάλλει περισσότερο αυθορμητισμό και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην τύχη. Αξιοποίησέ τα όλα αυτά λοιπόν και δες τι θα γίνει. Αυτός ο μήνας είναι σίγουρα πιο ευνοικός από τους προηγούμενους. Είναι μια άκρως παραγωγική περίοδος. Το σπίτι και η οικογένεια βρίσκονται στο προσκήνιο, όπως και η επικοινωνία γενικότερα. Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του μήνα (μέχρι τις 6.1.19), ευνοούνται τα κοινωνικά ανοίγματα. Τα οικονομικά σου χρειάζονται τάξη, αλλά δεν είναι κάτι που δεν κατέχεις. Το μόνο που ίσως να ταράζει τα νερά είναι τα προσωπικά σου. Φαίνεται πως έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στις διαπροσωπικές σχέσεις και παρόλο που έχεις «πέραση» στο αντίθετο φύλο, αυτοί που προσελκύεις δεν είναι πάντα και οι πιο εύκολες περιπτώσεις. Όμως μην ανησυχείς, θα υπάρξουν αρκετές «χρυσές» ευκαιρίες.

Φράση κλειδί: Το καλό αργεί να γίνει.

Ζυγός

Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του Δεκέμβρη (μέχρι τις 6.1.19), θα περνάς όμορφα, η ψυχολογία σου θα φτιάξει και θα χαλαρώσεις, διπλωματικέ μου Ζυγέ. Η Νέα Σελήνη στις 7 του μήνα στον τυχοδιωκτικό Τοξότη σε στέλνει «ταξίδι» αφού οι εκδρομές και οι μετακινήσεις είναι στο πρόγραμμα αυτόν τον μήνα. Το μόνο που μπορεί  να σου χαλάσει την διάθεση είναι κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά θα το ξεπεράσεις γρήγορα. Πρόσεχε όμως ότι κάνεις, να το κάνεις με μέτρο και μην «ξανοίγεσαι». Τα οικονομικά σου δεν είναι σε άσχημη κατάσταση, αφού φαίνεται πως τα έχεις ρυθμίσει όλα. Επαγγελματικές προτάσεις που θα σου γίνουν αυτό το χρονικό διάστημα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Γνωρίζεις καινούργιο κόσμο, όπου κάπου εκεί ανάμεσα μπορεί να κρύβεται και το ταίρι που περίμενες τόσο καιρό. Αν είσαι πάλι σε σχέση, η οικονομική σας ασφάλεια είναι το θέμα σας.

Φράση κλειδί: «Κάθε απώλεια δεν είναι παρά μια αλλαγή, και η αλλαγή είναι η απόλαυση της φύσης.» (Μάρκος Αυρήλιος, 121-180 μ.Χ.)

Σκορπιός

Ερωτικός αυτός ο μήνας μυστικοπαθή μου Σκορπιέ. Με την αισθησιακή Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 2 του Δεκέμβρη (μέχρι τις 6.1.19), η κοινωνικότητα και η ικανοποίηση που θα πάρεις μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις είναι μεγάλη. Βέβαια ο επικοινωνιακός Ερμής θα είναι ανάδρομος μεταξύ 1 και 7 Δεκεμβρίου, κάτι που θα προκαλέσει καθυστερήσεις και θα φέρει μικροεμπόδια στον δρόμο σου, αλλά έτσι θα μπορέσεις να διορθώσεις όλα αυτά που χρειάζονται «επισκευή». Προσοχή που θα ρίξεις το βάρος σου μετέπειτα. Υπάρχει κίνδυνος να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε λάθος μονοπάτια και να ξεφύγεις κάνοντας παραβάσεις στην προσωπική σου ζωή. Προσοχή στο αλκοόλ! Τα οικονομικά σου δείχνουν πως είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το θέμα της διαχείρισης είναι το πιο σημαντικό. Μην μπλέκεις τα προσωπικά με τα επαγγελματικά. Τα ερωτικά σου από την άλλη είναι στα φόρτε τους. Αν είσαι μόνος, αυτός ο μήνας στα προσφέρει όλα στο «πιάτο» και σε κάνει να προσελκύεις τα «θύματά» σου ευκολότερα. Αν είσαι σε σχέση θα αισθανθείς αυτή την «θεία» ένωση καθώς θα διανύεις μια ιδιαίτερα παθιασμένη και ρομαντική περίοδο.

Φράση κλειδί: φταίει ο έρωτας για ότι σου συμβαίνει.

Τοξότης

Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του Δεκέμβρη (μέχρι τις 6.1.19), η διαίσθησή σου γίνεται ακόμη πιο έντονη, τυχοδιωκτικέ μου Τοξότη. Νιώθεις την ανάγκη να ταξιδέψεις με το μυαλό σου όσο πιο μακριά γίνεται. Εκδρομές, μικρές μετακινήσεις και ταξιδάκια ευνοούνται αυτή την χρονική περίοδο και εσύ γεμίζεις έτσι τις μπαταρίες σου. Οι υποχρεώσεις βέβαια δεν λείπουν, ούτε και οι ευθύνες. Μπορεί να αισθανθείς κουρασμένος, αλλά το τέλος του μήνα θα σε ανταμείψει. Συναισθηματικά ανακαλύπτεις καινούργιες πτυχές του εαυτού σου, καθώς καταφέρνεις να διαχειριστείς λάθη του παρελθόντος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Φράση κλειδί: «Αν είναι δύσκολο να γίνει, τότε το κάνεις λάθος.» (Lynn Doolan)

Αιγόκερως

Η αισθησιακή Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του Δεκέμβρη (μέχρι τις 6.1.19), φωτίζει τον 11ο Οίκο σου, το σπίτι των γνωριμιών, της φιλίας και των σημαντικών κοινωνικών επαφών, εργασιομανή μου Αιγόκερε. Ο κύκλος σου θα μεγαλώνει και εσύ θα γνωρίσεις ομοίους σου, ανθρώπους που καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σου. Αισθάνεσαι πως πλησιάζεις περισσότερο κοντά στους στόχους και στα όνειρά σου. Οι σχέσεις σου βελτιώνονται σε όλα τα επίπεδα, όπως και τα οικονομικά σου. Η χρονιά αυτή θα ολοκληρωθεί με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και αυτό σημαίνει πολλά!

Φράση κλειδί: Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά!

Υδροχόος

Αέρινέ μου Υδροχόε, η γλυκειά Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του Δεκέμβρη (μέχρι τις 6.1.19), φέρνει στο προκήνιο τα επαγγελμάτικά σου, την καριέρα σου. Φαίνεται πως έρχονται σημαντικές αλλαγές, κάποιο καινούργιο εγχείρημα ίσως, κάτι που περίμενες καιρό. Η δουλειά σου ξεκαθαρίζει. Τα οικονομικά σου επηρεάζονται άμεσα. Ίσως και μια καινούργια σημαντική συμφωνία; Πρόσεχε το παρασκήνιο, τις χειριστικές συμπεριφορές και κοίτα μην μπλεχτείς εν αγνοία σου σε «στραβά» μονοπάτια. Κράτα μικρό καλάθι για ότι σου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Φράση κλειδί: «Η ζωή είναι ένας λαβύρινθος όπου παίρνουμε λάθος κατεύθυνση, προτού ακόμη αρχίσουμε να περπατάμε.» (Cyril Connolly, 1903-1974)

Ιχθύες

Φιλοσοφία, αναθεώρηση της ζωής, μακρινά ταξίδια και γενικότερα η κοσμοθεωρία σου αλλάζει αυτόν τον μήνα, ευαίσθητό μου ψαράκι. Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 2 του Δεκέμβρη (μέχρι τις 6.1.19), ευνοούνται οι «διεθνείς» συνεργασίες, ενώ είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσεις ένα μεταπτυχιακό, ένα μακρινό ταξίδι που θα ανοίξει και άλλο τους ορίζοντές σου, σεμινάρια που ήθελες να παρακολουθήσεις εδώ και καιρό, γυμναστική. Θα βρείς υποστήριξη από φίλους και γνωστούς ή και συναδέλφους. Κάνε σχέδια για το μέλλον και φαντάσου πως κατακτάς όλους σου τους στόχους και θα δεις…Τα ερωτικά σου ευνοούνται.

Φράση κλειδί: «Το μέλλον εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά κυρίως, από εσένα.» (Frank Tyger, 1929-1995)

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  Το άρθρο δηημοσιεύεται και στο liberal.gr

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ένας καλύτερος κόσμος ξημερώνει, του Δρ Παναγιώτη Ιακωβή
Μάνος Στεφανίδης
Ρέκβιεμ για μιαν εποχή ή, Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, αεροπορικώς, του Μάνου Στεφανίδη
Βασίλης Μαστρογιάννης, υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, η ζωή του σε λίγα λεπτά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.