Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Αστρικό έτος…σήμερα, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

 

Σκοτάδι. Η πρώτη εικόνα, το ταβάνι. Υπόλευκο, με διακριτικά γύψινα στις άκρες του.  Τα μάτια, καρφωμένα ψηλά, τρεμοπαίζουν μέχρι να συνηθίσουν το φως της μέρας που τρυπώνει από τις γρίλιες. Στο κέντρο του ένα μάλλον σκονισμένο φωτιστικό με τρεις λάμπες, η μία καμμένη από καιρό.

Σημείωση: Να ξεσκονίσω φωτιστικό, να βάλω λάμπες οικονομίας όποτε μπορέσω. Ίσως κι ένα βαψιματάκι στο ταβάνι κάποια στιγμή…θα δούμε.

Το κρεβάτι τρίζει λίγο στις μεγάλες μετατοπίσεις, τα σκεπάσματα κρατάνε την θερμοκρασία του σώματος. Πολύ ωραία αίσθηση. Είναι προφανές πως δεν θέλει να σηκωθεί. Δεν ήθελε καν να ξυπνήσει. Δεν θέλει να ξεκινήσει αυτό που οι εμείς οι γήινοι λέμε «καθημερινότητα». Κλείνει τα μάτια και προσπαθεί να θυμηθεί το όνειρο της προηγούμενης νύχτας. Αδύνατον.

Με μιά απότομη κίνηση βρίσκεται καθισμένη στην άκρη του διπλού κρεβατιού. Μάλλον το πήρε απόφαση. Τεντώνει τα άκρα, στρίβει τον λαιμό και αφήνει μιά ακούσια,  χαμηλής συχνότητας κραυγή να ξεφύγει στο μικρό σύμπαν του δωματίου. Ακολουθεί ένα ευχάριστο αίσθημα χαλάρωσης. Τέλος χαλάρωσης.  Τα πόδια αναζητούν στα τυφλά την σωστή τους θέση μέσα στις καθημερινές σαγιονάρες και ένα σώμα κουρασμένο και ξεκούραστο μαζί ορθώνεται θριαμβευτικά σε ένα δωμάτιο άνω κάτω και σέρνεται να προλάβει την νέα μέρα κατευθυνόμενο προς το μπάνιο.

Αστρικό έτος : Σήμερα.

Ακολουθεί παρασκευή καφέ που συνοδεύεται από ανθυγιεινό πρωινό. Κρουασάν με φουλ σοκολάτα. Ευτυχώς αντί για ζάχαρη υπάρχει το απενοχοποιητικό υποκατάστατο της.

Συμπληρωματική σημείωση: Να αρχίσει δίαιτα ΑΜΕΣΑ.

Η συσκευή της έξυπνης τηλεόρασης εκπέμπει πρωινές χαζομάρες ανάμεικτες με ειδησιογραφικό τρόμο…Πυρκαγιές, εκρήξεις, θανατικά στην άσφαλτο, θανατικά στον αέρα, στην θάλασσα…ένας γάμος επώνυμων ξεπετάγεται από κάπου, αλλά τον πνίγουν οι εμβληματικές μουσικές σάουντρακ και λίγη ραπ ελληνικής μαστοριάς που έρχεται από τον δρόμο σαν γιγάντιο κύμα μετασεισμικής δραστηριότητας. Τα μπάσα βρίσκουν τα θεμέλια του σπιτιού και το τραντάζουν για λίγο…Διαπεραστικά. Περαστικά. Μας.

Το μυαλό σε χαμηλή πτήση κανονίζει τα απαραίτητα για την διαβίωση. Φαγητό, ψώνια, καθαριότητα, τα διαδικτυακά χρόνια πολλά σε συγγενείς, γνωστούς, εχθρούς και φίλους, ξένους…υγεία, ευτυχία, καλή πρόοδο, καλή σταδιοδρομία, να σας ζήσει, να ζήσετε, να ζήσουμε…

Υποσημείωση: Nα ζήσω.

Τέλος επικοινωνίας.

Μόνο στη Ρόδο-Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author
iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Οι ζωές των άλλων, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Ποικίλο πρόγραμμα…, του Γιώργου Αρκουλή
Κωστής Α.Μακρής: Το τραγουδόδεντρο του Μιχάλη Κουμπιού στο Badminton

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.