Αθλητικά/Αθλητισμό

Αστέρας Τρίπολης: ένα υγιές κύτταρο της Σούπερ Λιγκ, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

& PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Βάσει μιας μόνιμης, ηλίθια θα την χαρακτήριζα, συνήθειας (που όμως διαθέτει τη σκοπιμότητα του κέρδους…), τα σοβαρά ΜΜΕ, τόσο του γραπτού όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου, προσφέρουν πλουσιοπάροχα έδαφος στα λεγόμενα μεγάλα κλαμπ του ποδοσφαίρου (άντε και του μπάσκετ, αν προκύψει κάτι πικάντικο). Τελευταία, αυτά τα δήθεν σπουδαία –λόγω πλούτου και αριθμού οπαδών- κλαμπ, βαπτίστηκαν ως G4, προφανώς τους προσφέρθηκε (πάντα από τα ΜΜΕ) ο ρόλος ηγεμόνα, την ώρα που τα λοιπά δέκα σωματεία είτε ή ψάχνονται, είτε αγωνιούν για το μέλλον και γνωρίζουν πως δεν θα τα καταφέρουν αν δεν πωλήσουν κάποιον καλό τους ποδοσφαιριστή στους λεφτάδες της σούπερ λιγκ (τους γνωστούς).

Εντούτοις, αυτή η λογική δεν αποτελεί παρά δείχμα  παρακμής που τείνει να νομιμοποιηθεί, όσο οι «μικροί» και «μεσαίοι» του συστήματος τρέμουν τις αλυσίδες τους…

Μια εύκολη έρευνα στο επαγγελματικό τοπίο, φέρνει στην επιφάνεια αρκετές ΠΑΕ που θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες το πρωτάθλημα με λίγες ελπίδες για επιτυχημένη πορεία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές που δείχνουν έτοιμες και θαρραλέες να αντιμετωπίσουν την παρατεταμένη πρόκληση και κρίση. Εχω κατά νου τον Αστερα Τρίπολης, μια ποδοσφαιρική δύναμη που δεν προκαλεί, δεν επαιτεί εύνοια, δεν οφείλει σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ποδοσφαιριστές κλπ, κι’ όμως σπάνια θα διαβάσουν οι αναγνώστες σοβαρών εφημερίδων (με πλούσια αθλητικά ένθετα) κάποιο ρεπορτάζ από την υγιή προσπάθεια που γίνεται εδώ και 13 χρόνια στην Τρίπολη. Λες και πληροφορίες για το…ΝΒΑ ή το προσεχές γκραν πρι της F1 ενδιαφέρει περισσότερο τους Αρκάδες αναγνώστες.

Αλλά, ποιος είναι ΣΗΜΕΡΑ ο Αστέρας της Τρίπολης; Είναι ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό επαγγελματικό κλαμπ που επί 13 συνεχόμενα χρόνια αποτελεί κόσμημα του πρωταθλήματος. Με χρηματοδότες τους εφοπλιστές Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο (οι οποίοι ποτέ δεν είδαν την επένδυσή τους ως αυτοπροβολή όπως πλήθος άλλων στον χώρο). Με σταθερό πρόεδρο από την πρώτη ημέρα ανόδου στην σούπερ λιγκ τον πανέξυπνο παράγοντα (και πρώην επιτυχημένο διεθνή διαιτητή Γιώργο Μποροβληλο), ο οποίος έχει χρηματίσει –παράλληλα- επτά χρόνια αντιπρόεδρος και δύο πρόεδρος της σούπερ λιγκ και που με την πείρα του διοικεί υπερήφανα την ομάδα  και την προστατεύει από κάθε μορφής «κινδύνους».

Ο λόγος στον πρόεδρο, τον 60χρονο Γιώργο Μποροβήλο, τον οποίο έχω σε υπόληψη από την βραδιά που με την διαιτησία του (ας πούμε 50-50%) κατάφερε ο «μικρός» Πανιώνιος να πάρει το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη, στο Καραϊσκάκη (1-0). Αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα…

«Η προηγούμενη περίοδος μας άφησε γλυκόπικτη γεύση, αφού για μία θέση χάσαμε την συμμετοχή στο ευρωπαϊκό τουρνουά. Κάτι που στην πορεία μας επιτύχαμε δύο φορές. Το 2014-15 και το 2015-16, και αποδείξαμε μπαίνοντας στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Σάλκε, η Μάϊντς, η Μπεσίκτας,  η Μακάμπι, δηλαδή με ομάδες  με  εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς και τον τεράστιο  πλούτο σε Ιστορία και χρήμα».

Στο ερώτημα «τι περιμένει ο Αστέρας» από τη νέα περίοδο, ο πρόεδρος με την μεγαλύτερη θητεία (20ετή) στην διαιτησία Α’ Εθνικής, θα πει:

«Εκτός από οικονομικά, ο χώρος έχει προβλήματα αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας. Φοβαμαι πως βαδίζουμε στο άγνωστο με τον covid-19 να μοιάζει με έναν ύπουλο άγνωστο Χ. Δύσκολες οι μετακινήσεις, προβληματικά τα αναμενόμενα έσοδα λόγω έλλειψης εισιτηρίων κλπ. Πάντως, εμείς θα επιμείνουμε. Στόχος μας είναι η παραμονή, αλλά το κρυφό μας όνειρο είναι να φέρουμε ένα τρόπαιο στην Τρίπολη».

Αυτό το τρόπαιο –σε τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό- ο Αστέρας σχεδόν το άγγιξε αλλά δεν το κατέκτησε λόγω σοβαρών λαθών της διαιτησίας, που είχαν ευνοήσει σκανδαλωδώς τους Πειραιώτες. Οι τελευταίοι μπορεί και να μη θυμούνται αυτή την αδικία αφού έχουν χορτάσει από πλήθος τροπαίων, αλλά στην Τρίπολη, ακόμα μιλάνε για την κλοπή. Από την άλλη, παραδέχονται ότι διαθέτουν μια ομάδα με μεγάλα αποθέματα υγείας και ήθους (εκτός από το γεγονός ότι πληροί τους όρους ιδανικού σωματείου που δεν χρωστάει πουθενά). Και έχουν λόγους να το προβάλουν. Θέλετε έναν; Πριν επτά χρόνια στο Ναύπλιο ένας Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Αστέρα ονόματι Φορμίκα τραυματίστηκε σοβαρά από δικό του λάθος. Η διοίκηση του Αστέρα, αν και διέγνωσε πως δεν μπορούσε να περιμένει κάτι από αυτόν, τον διατήρησε στην δύναμη, τον περιέθαλψε και ξεπέρασε το πρόβλημά του, διαπιστώνοντας ότι από τις αποδοχές του δεν του είχε κοπεί ούτε ένα ευρώ.

Αυτό δεν το κάνουν ούτε τα πλούσια κλαμπ της Εσπερίας. Θυμάμαι, τον καταπληκτικό Γάλλο μεσοκυνηγό της Νιουκάστλ Μπεν Αρφά. Οταν τον σακάτεψε ο Ολλανδός μέσος Ντε Γιονγκ σε αγώνα πρωταθλήματος, η διοίκηση των «ανθρακωρύχων», αν και είχε γεμάτα ταμεία, εντούτοις τον άφησε στο έλεος του Θεού, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Προσοχή με τα καπνογόνα…, του Γιώργου Αρκουλή
Παρών – απών στη Μαδρίτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο…, του Γιώργου Αρκουλή
Λέτε να δικαιωθεί ο κ. Φαν’ τ Σιπ;, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.