Πόρτα στην Πολιτική

Ας Ψάξει Αλλού η κ. Ά.Μ.Ασημακοπούλου για “Τεκμήρια Αθωότητας” της Τουρκίας, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

H Κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της ΝΔ, του κόμματος που ως αντιπολίτευση θεωρούσε πιο αξιόπιστο τον Ερντογάν από τον Έλληνα πρωθυπουργό, της ΝΔ που παρακολουθεί ατάραχη την Ευρωπαϊκή ηγεσία να χαϊδεύει τις επικίνδυνες χορογραφίες του «Σουλτάνου» στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποκαλεί την Τουρκία «φίλη χώρα», ανακάλυψε «τεκμήριο αθωότητας» για τη γειτονική χώρα σε μια ερώτηση που μιλά καθαρά για την τουρκική προπαγάνδα που «επιχειρεί να εκθέσει την Ελλάδα σε ένα ζήτημα με καθαρά ευρωπαϊκή διάσταση, και μάλιστα στην περιοχή όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση POSEIDON».

Σε μια ερώτηση που ζητά από την ΕΕ ουσιαστικά να προστατεύσει την Ελλάδα από τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της Άγκυρας, η κυρία Άννα Μισέλ βλέπει φίλους της Τουρκίας;

Αν θέλει να βρει φίλους της Τουρκίας ας κοιτάξει στο κόμμα της, στην παράταξή της, στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Δεξιάς που στο σώου του Έβρου έταξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για να κάνει την Ελλάδα φυλακή προσφύγων και μεταναστών και όχι στην Αριστερά που δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πιέζει με κάθε τρόπο για να πετύχει την πολιτική καταδίκη της Άγκυρας και καταγγέλλει με κάθε ευκαιρία τους τυχοδιωκτισμούς Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας, και στον Έβρο και παντού.

Στο ΕΛΚ, στην δική της Ευρωπαϊκή παράταξη, θα βρει τους πιο πιστούς, τους πιο φανατικούς φίλους της Τουρκίας, και όχι στην Αριστερά.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το κείμενο της ερώτησης το οποίο επιμελώς απέκρυψε τόσο η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας όσο και τα μέσα που την αναπαρήγαγαν:

«Ερώτηση σχετικά με τις Επαναπροωθήσεις Προσφύγων στο Αιγαίο»

Υπογράφων Ευρωβουλευτής: Κώστας Αρβανίτης

Ερώτηση:

Πρόσφατες αναφορές στα ελληνικά και διεθνή μέσα, συνοδευόμενες από σημαντικό αριθμό μαρτυριών και οπτικοακουστικού υλικού, αναφέρονται σε  επικίνδυνες πρακτικές όπως η άρνηση διάσωσης διαπλεόντων εν κινδύνω το Αιγαίο σε αναζήτηση ασύλου, καθώς και σε επί τόπου επαναπροωθήσεις ακόμα και με χρήση πλωτών «σκηνών». Οι ελληνικές αρχές αρνούνται αυτές τις κατηγορίες, επικαλούμενες αντιθέτως διαρκώς αυξανόμενες αριθμητικά, διασώσεις ναυαγών.

Τα καταγγελλόμενα, αν είναι αληθή, συνιστούν βαρύτατες παραβιάσεις των Θεμελιωδών δικαιωμάτων, του Ενωσιακού και του Διεθνούς Δικαίου. Αν είναι ψευδή αποκαλύπτουν άλλη μία πτυχή της τουρκικής προπαγάνδας, που επιχειρεί να εκθέσει την Ελλάδα σε ένα ζήτημα με καθαρά ευρωπαϊκή διάσταση, και μάλιστα στην περιοχή όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση POSEIDON. Προκύπτει ως εκ τούτου ανάγκη διενέργειας μιας άμεσης και ενδελεχούς έρευνας των αναφερομένων από τα αρμόδια όργανα.

Σχεδιάζει η Επιτροπή,

-να ερευνήσει τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ώστε, καταλήγοντας σε ένα αντικειμενικό πόρισμα, να εξασφαλίσει τον σεβασμό στα Θεμελιώδη δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου και τη λογοδοσία των υπευθύνων;

-να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να επιτηρεί την κατάσταση και να εξασφαλίσει  την αποφυγή τέτοιων παραβιάσεων ή αμφισβητήσεων στο μέλλον;

-να καταστήσει προσβάσιμες, σε συνεργασία με τη Frontex, τις λεπτομέρειες τυχόν αναφορών για περιστατικά των οποίων έχουν υπάρξει μάρτυρες μέλη του προσωπικού του οργανισμού;

SHARE
RELATED POSTS
Η ΝΔ δεν ψήφισε τη Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ, αλλά τη θέλει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση Χ. Θεοχάρη με Αρχιεπίσκοπο κκ. Ιερώνυμο
Για τον Γ.Μαυρωτά, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.