Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Προς Γ.Χατζημάρκο: Η γέφυρα των στεναγμών που ολημερίς την χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν, της Σμάρως Καμπουράκη

Spread the love

Η Σμάρω Καμπουράκη είναι επιχειρηματίας και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Παράταξη του Μανώλη Γλυνού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»

Το έργο για την κατασκευή της γεφύρας Κρεμαστής, προκηρύχτηκε στις 5.12.13 και ορίστηκε ανάδοχος η κατασκευαστική εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ (20.05.14 ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης ).

Η μελέτη προέβλεπε την κατασκευή νέας γέφυρας, καθώς ο μελετητής αμφισβήτησε την αντοχή της υφιστάμενης. Στόχος της προηγούμενης μελέτης ήταν η διατήρηση της υπάρχουσας γέφυρας για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους και η ανέγερση νέας γέφυρας- κόμβου που θα εξυπηρετεί το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής, την διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει την ασφαλή κυκλοφορία ΙΧ και βαρέων οχημάτων. Η υφιστάμενη γέφυρα, εκτός από την στατική της ανεπάρκεια, είναι μικρή, πράγμα που την καθιστά ακατάλληλη για την ομαλή διέλευση των οχημάτων. Ταυτόχρονα, το ποτάμι που περνά κάτω από την γέφυρα, πλημμυρίζει συνεχώς με τις πρώτες κιόλας βροχές του φθινοπώρου, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των διερχόμενων οδηγών. Ο ποταμός είναι περιφραγμένος υδατοστεγώς με μπετόν, και ολόκληρη η περιοχή (έκτασης 17 τετρ. χλμ.) εκτονώνεται σε μια μικρή λεκάνη απορροής, που γίνεται ακόμα μικρότερη λόγω των μπαζωμάτων. Έτσι στις 22 Νοεμβρίου του 2013 θρηνήσαμε για τις ζωές συμπολιτών μας, ο θρήνος των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας έγινε προεκλογική σημαία της απελθούσας περιφερειακής αρχής αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η απελθούσα περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε για την κατασκευή του και υποτίθεται ότι αποτελούσε την πρώτη προτεραιότητα τόσο του κυρίου Χατζημάρκου όσο και του επί δωδεκαετίας Δημάρχου Ιαλυσού κυρίου Στάγκα, που σήμερα απασχολείται ως σύμβουλος περιφερειάρχη για τεχνικά (!) θέματα.

Η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει αυτά τα πέντε χρόνια, είναι η τοποθέτηση ενός μέτρου και μιας πινακίδας κινδύνου. Ο εργολάβος για λόγους εγωισμού της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, αντικαταστάθηκε και αποζημιώθηκε από το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου το έργο να μελετηθεί από την αρχή και να αναλάβει άλλος εργολάβος για να μην θεωρηθεί ότι ξεκίνησε η διαδικασία επί Μαχαιρίδη. Αντί να θεραπευτούν λοιπόν τα προβλήματα της περιβαλλοντικής μελέτης Μαχαιρίδη, ξεκινήσαμε νέα μελέτη, νέους διαγωνισμούς, νέα διαδικασία συγκέντρωσης προσφορών, νέα διαδικασία ανάθεσης, νέο εργολάβο και όλη αυτή η καθυστέρηση με κίνητρα καθαρού ρεβανσισμού εις βάρος της ασφάλειας όλων μας.

Η γέφυρα της Κρεμαστής ή αλλιώς «γέφυρα των πινακίδων», είναι το πιο σημαντικό έργο για το νησί της Ρόδου. Ο κ. Χατζημάρκος οδήγησε στα δικαστήρια με σοβαρές κατηγορίες τον προηγούμενο Περιφερειάρχη και τον τότε Δήμαρχο για την καθυστέρηση της κατασκευής του.

Οι δικαιολογίες για την μη κατασκευή του έργου από την παρούσα περιφερειακή αρχή, πολλές.

Δεσμεύτηκε ο κ. Χατζημάρκος στον ροδιακό λαό  ότι θα θεραπεύσει αυτή την πληγή που παρέλαβε, θωρακίζοντας μελετητικά το έργο.

Μόνο που η πληγή αυτή κ. Χατζημάρκο έχει πλέον κακοφορμίσει πέντε χρόνια μετά την αδικαιολόγητη αδιαφορία σας.

Μήπως πρέπει να επαναληφθεί η τραγωδία για να ανασκουμπωθείτε από τις καρέκλες σας;

Πόσες ζωές ακόμα θα πρέπει να θρηνήσουμε για να παραμερίσετε το εγώ σας; Πόσα ακόμα χρόνια χρειάζονται οι καρεκλοκένταυροι κρατικοδίαιτοι συνεργάτες σας για να ολοκληρώσουν ένα έργο που για εσάς ήταν πρώτη προτεραιότητα; Και αν είναι αυτός αλήθεια ο χρόνος αντίδρασής σας στα έργα «πρώτης προτεραιότητας» τι γίνεται με όσα βάζετε σε δεύτερη μοίρα; Πόσα χρόνια θα χρειαστεί να απομυζάτε τους κόπους όλων μας για να κάνετε τα όσα προεκλογικά υποσχεθήκατε; Τι σας κάνει αλήθεια να θεωρείτε ότι αξίζετε δεύτερη ευκαιρία για να διαχειριστείτε όσα σας προσφέρουμε από το υστέρημά μας;

Θεωρώ ότι δεν έχουμε ούτε την οικονομική πολυτέλεια, ούτε τα ψυχικά αποθέματα να παίζουμε με την ασφάλειά μας, το μέλλον των παιδιών μας, την επιχειρηματική δραστηριότητα των νησιωτών που τόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Η ευκαιρία σας δόθηκε, με πίστωση χρόνου 20% επιπλέον και δυστυχώς για τον τόπο, δεν την αξιοποιήσατε. Εμείς θα λειτουργήσουμε από σήμερα ως περιφερειακή αρχή, διότι ο τόπος μας δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο.

https://rhodes2019.gr/

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την ανάγκη του διαλόγου και της νηφαλιότητας!, του Γιάννη Σιδέρη
panakeia-footer.png
Πανάκεια: 7o Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας από 10-16 Ιουλίου
Αλέξανδρος Μπέμπης
Αμπιγέ vs νεγκλιζέ, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.