Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Θετικό στον covid-19 μωρό 7.5 μηνών. Δεν νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρόδου

Spread the love

Διαβάστε επίσης:Ό, τι θέλουμε και πρέπει να γνωρίζουμε για τον covid-19

Εμφανίστηκε  το πρώτο κρούσμα κορονοϊου στη Ρόδο μέσα από ένα μωρό 7,5 μηνών που μένει  με τους γονείς του στον  Αρχάγγελο Ρόδου. Πρόκειται για αλλοδαπούς, ενώ η  ιχνηλάτηση του κρούσματος σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας θα δώσει απαντήσεις που αφορούν στην πορεία του περιστατικού και κατά πόσο είναι περιορισμένο ή όχι στην κοινωνία. Το μωρό παραμένει σε κατ’οίκον περιορισμό.

Προηγούμενες ημέρες:

Αρνητικά είναι όλα τα τεστ  για κορονοϊό στο Γ.Ν.Ρόδου σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση (21/3/2020) από τον Διοικητή του κ.Γρηγόριο Ρουμάνη. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο αγωνία προκλήθηκε για πιθανό κρούσμα σε ασθενή που σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε από την Λετονία.

Αρνητικοί στον κορονοϊό ήταν και οι τρεις εξετασθέντες ασθενείς με συμπτώματα της πανδημίας στο Νοσοκομείο Ρόδου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου πριν από δύο ημέρες.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι αρνητικά βγήκαν προ τετραημέρου τα αποτελέσματα του Παστέρ περί τον απειλητικό ιό για  δύο ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα και νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Το Γ.Ν.Ρόδου παραμένει σε ετοιμότητα  για πάν ενδεχόμενο προτρέποντας τους πολίτες να εφαρμόσουν  τα μέτρα που  έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

Ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Γρηγόριος Ρουμάνης επισημαίνει σχετικά:

 

Διαβάστε για το κορονοϊό περισσότερα

«Το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ή πανικού. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας κι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο κρούσμα. Από την δική μας πλευρά, ελέγξαμε όλες τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Ρόδου που πρέπει να είναι έτοιμες σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο κρούσμα. Από τα επείγοντα περιστατικά, τον ειδικό θάλαμο, τον εξοπλισμό που διαθέτουμε γι αυτές τις περιπτώσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιήσουμε μια ‘Άσκηση Ετοιμότητας’ για να δούμε πώς λειτουργεί όλο το σύστημα και να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι διά πάν ενδεχόμενο.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου με τα οποία βρισκόμαστε σε επαφή και μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που έχει στείλει όλες τις οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουμε. Ωστόσο, ο καθένας από εμάς οφείλει να τηρεί τους κανόνες ατομικής υγιεινής που είναι γνωστοί σε όλους (να πλένουμε καλά τα χέρια μας, να προσέχουμε όταν βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο, να μάθουμε και στα μικρά παιδιά πώς να φέρονται όταν βήχουν κ.λπ.) Το ίδιο ισχύει, φυσικά και για όλους όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προφυλάσσονται».

Επιπλέον να σημειωθεί ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αρμόδιες τοπικές αρχές για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα νησιά μας και ειδικά στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, πύλες εισόδου κ.λπ.

Covid-19: το τρίτο διάγγελμα του κ.Πρωθυπουργού: “Ο εχθρός αόρατος μα όχι ανίκητος. Αρκεί να μείνουμε σπίτι”-video

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδος: το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Νερό στη Ρόδο. Κάποιος δεν ξέρει καλά τη δουλειά του, της Τζίνας Δαβιλά
panakeia-footer.png
Καινοτομία και Φροντίδα της “Πανάκεια”: κατ’οίκον θεραπεία-υπηρεσίες νοσηλείας ανοϊκών Δωδ/σου με Κινητή Μονάδα Υπηρεσίων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.