Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Απών ο Γ.Χατζημάρκος ως Περιφερειάρχης ΠΝΑι: Δυσαρέσκεια από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς

Spread the love

Τη δυσαρέσκειά της για τη συμπεριφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.

Ηδη έχουν ανταλλαγεί επιστολές μεταξύ Ομοσπονδίας και Περιφέρειας, και όπως φαίνεται έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις συνεργασίας.

Σε επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει επί του θέματος τα εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχη,

Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε  προς εσάς με ανοικτή επιστολή, για το όποιο πρόβλημα υπάρχει στη συνεργασία μεταξύ της  Ομοσπονδίας μας και της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου, ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας για την επίλυσή του, αλλά και για να λάβουν γνώση οι απανταχού συμπατριώτες μας, γεγονός που το θεωρούμε εξίσου σημαντικό.

Όπως γνωρίζετε και κατά τη φετινή χρονιά, έγινε αποδεκτή η πρόταση της Ομοσπονδίας μας προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην παροικία μας.  Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά, για λόγους  που ως ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν γνωρίζουμε,  δεν καλύφθηκαν τα έξοδα, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι τεχνικοί, μουσικοί, κλπ.

Σε προσωπική επικοινωνία με τον  πρόεδρό μας κ. Φραγκούλη, ζητήθηκε από τον εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο Πολιτισμού κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου,  να καλυφθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες σε προσεχή συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, μετά από ανάλογη έγκαιρη υποβολή αιτήματος, πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο κ. Φραγκούλης  και έστειλε επιστολή με πρόταση  συνδιοργάνωσης των εκδηλώσεων στις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018 στον Πειραιά.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση, παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Φραγκούλη με τους κκ Φ. Ζαννετίδη και Κ. Διακογεωργίου. Δεδομένου ότι ήδη είχε περάσει πολύς χρόνος από τις εκδηλώσεις του Μαρτίου και για λόγους διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Ομοσπονδίας μας,  έγινε εξόφληση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων με προσωπική επιβάρυνση των μελών του ΔΣ.

Τελικά, μετά και το μήνυμα που σας στείλαμε την 22/6, ζητώντας επίμονα να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις ενόψει και της συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας την 26/6, λάβαμε ως απάντηση την 26/6, μόλις 4 ώρες πριν τη συνεδρίασή μας, επιστολή που υπογράφει ο κ. Ζαννετίδης, η οποία και διαβάστηκε στα μέλη του ΔΣ και κρίθηκε επιεικώς απαράδεκτη. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε ομόφωνα, πριν στείλουμε γραπτή απάντηση, να σας ρωτήσουμε, εάν είχατε λάβει γνώση προσωπικά του περιεχομένου της επιστολής και για τον σκοπό αυτό σας στείλαμε συστημένη επιστολή την 29/6, την οποία παραλάβατε την 3/7, σύμφωνα με τη σφραγίδα των ΕΛΤΑ, χωρίς όμως να λάβουμε καμία απάντησή σας, μέχρι σήμερα.

Αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα του όλου θέματος, άμεση προτεραιότητά μας είναι να λάβουμε απαντήσεις στα ακόλουθα εύλογα ερωτήματά μας, μετά και την από 26/6 επιστολή που λάβαμε, υπογεγραμμένη από τον ο κ. Ζαννετίδη:

– Γιατί σας ενοχλεί η αναφορά μας σε λόγους αξιοπρέπειας, που μας υποχρέωσαν ηθικά να εξοφλήσουμε τους απλήρωτους από τον Μάρτιο μουσικούς, τεχνικούς, κλπ;

– Δεν έπρεπε να βασιστούμε στο λόγο του εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Πολιτισμού κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου,  για τον τρόπο κάλυψης του υπολοίπου ποσού των εξόδων των εκδηλώσεων της Επετείου της Ενσωμάτωσης;  Ή μήπως  ο συντάκτης της παραγράφου της επιστολής σας που αναφέρεται  στη συμφωνία μας με τον κ. Διακογεωργίου, δεν ήταν καλά ενημερωμένος;
– Το αίτημα της  συνδιοργάνωσης των εκδηλώσεων στις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018 στον Πειραιά, ενεκρίθη από την Οικονομική Επιτροπή και απορρίφθηκε από τον αρμόδιο Επίτροπο;

– Παρόμοια αιτήματα συνδιοργάνωσης που υπέβαλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, ενεκρίθησαν από την Οικονομική Επιτροπή και απορρίφθηκαν από τον αρμόδιο Επίτροπο;
– Ο αρμόδιος επίτροπος απορρίπτει αιτήματα για δράσεις εκτός ορίων Περιφέρειας;
–  Στην τελευταία παράγραφο της επιστολής σας, η φράση «η συνεργασία μας θα συνεχιστεί όταν θα αποβάλλετε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες» σε τι ακριβώς αναφέρεται; να το λάβουμε ως προσβολή, ως απειλή, ή τι άλλο κ. Περιφερειάρχη;

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε  τη σημασία που δίνουμε στην ενημέρωση των  απανταχού συμπατριωτών μας, εκ των οποίων, τουλάχιστον 150.000 διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και με τους εκπροσώπους των οποίων, δεν έχετε συναντηθεί, στην τετραετή μέχρι σήμερα θητεία σας, ούτε φυσικά έχετε επισκεφτεί τη Δωδεκανησιακή Εστία μας, παρά τα συχνότατα ταξίδια σας στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος                                  
Γιάννης Φραγκούλης                      
Η Γραμματέας
Σοφία Ηρακλείδου»

η εικόνα προφίλ του Frangoulis Yiannis

SHARE
RELATED POSTS
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
Έτος Εθνοφυλάκων, το χρέος μας προς τα Δωδεκάνησα, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
“Φθινοπωρινή Ιστορία” του Αλεξέϊ Αρμπούζωφ – Μια τρυφερή παράσταση στο Κινηματοθέατρο “ΡΟΔΟΝ”
Επίσκεψη του υποψήφιου κ. Μ. Γλυνού στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου – Οι θέσεις της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ” για την Υγεία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.