Βιβλίο

Απόψε παρουσίαση βιβλίου: Κώστας Στοφόρου «Η σπηλιά του Δράκου -περιπέτεια στην Καστοριά»

Spread the love

Το Βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» και οι Εκδόσεις Κέδρος σας καλούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Η σπηλιά του Δράκου -περιπέτεια στην Καστοριά»

Ιωάννα Δεκατρή, Φιλόλογος,  MSc στη Διδακτική της Ιστορίας,  Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων Γ’  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας

Θρασύβουλος Παπαστρατής, Δικηγόρος-Ιστορικός ερευνητής

Αποσπάσματα από το βιβλίο και ένα θεατρικό δρώμενο θα παρουσιάσουν μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Saint Paul» 

Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος του σχολείου

Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού

Το βιβλίο

Φθινόπωρο στην Καστοριά. Μοιάζει με όνειρο, ειδικά αν εσύ και οι καλύτεροί σου φίλοι έχετε κερδίσει σε έναν διαγωνισμό και φιλοξενείστε στο καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης.

Η παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον Κώδικα της Λέρου, την πέμπτη πόλη των Δωριέων στην Γκιώνα και ακολούθησε τα ίχνη του Ομήρου στη Χίο μπλέκει σε μια κυριολεκτικά θανάσιμη περιπέτεια με φόντο τον «ανθό της λίμνης», όπως λένε την πόλη της Καστοριάς.

Η περίφημη Σπηλιά του Δράκου με τους σταλακτίτες και τις λίμνες της δεν είναι μόνο ένα από τα αριστουργήματα της φύσης. Κρύβει κι ένα μυστικό. Κάπου υπάρχει επίσης ένας θησαυρός κι ένα μοναδικό διαμάντι που πολλοί το λένε «καταραμένο». Όμως τα δώρα και οι θησαυροί καμιά φορά δεν είναι αθώα και δεν έχουν τη λάμψη που νομίζουμε…

Μέσα από την περιπέτεια και το μυστήριο τα παιδιά και όλοι εμείς θα ανακαλύψουμε λαμπρές στιγμές αυτής της ξεχωριστής πόλης της Μακεδονίας, αλλά και την πιο σκοτεινή σελίδα της ιστορίας της, που αφορά τον διωγμό και την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων από τους ναζί.

Όμως η δύναμη της αγάπης θα δείξει πως, καμιά φορά, η ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται για καλό σκοπό…

SHARE
RELATED POSTS
Διαβάζοντας: “Θα πέθαινα για σένα” του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, του ‘Αγγελου Κουτσούκη
Διαβάζοντας: “M Train” της Patti Smith, του Άγγελου Κουτσούκη
Η Τήλος της Ήριννας, του Πάνου Βενέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.