Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Αποφασίζομεν και…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Όταν πριν από πενήντα και πλέον χρόνια αποφασίζονταν απαγορεύσεις συναθροίσεων πολιτών, σκεφτόσουν «εντάξει, κυβέρνηση χουντικών είναι, λογικό να φοβάται τον ίσκιο της». Και συμμορφώσουν προς τα υποδείξεις! Σήμερα, όμως, η λογική των απαγορεύσεων σε περίοδο εκλεγμένης και -υποτίθεται δημοκρατικής- κυβέρνησης δεν δικαιολογείται. Όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο, σκέφτεσαι πως κάποιοι αυτογελοιοποιούνται και βεβαίως τους συγχωρείς, διότι κάθε ενήλικος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και δικαίωμά του να τις επιλέγει και να τις υποστηρίζει.

Επί της ουσίας τώρα: Ενώ θα περίμενε κάποιος να δει τον υφυπουργό του Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη να παραιτείται και να πηγαίνει στο σπίτι του από τον πιο κοντινό δρόμο (ή να απομακρύνεται αρμοδίως με συνοπτικές διαδικασίες), ιδού που ο άνθρωπος «κρύβει» τις ευθύνες του πίσω από αστυνομική διάταξη, η οποία στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου, αύριο στο ΟΑΚΑ, απαγορεύει τις συναθροίσεις πολιτών στο μεγαλύτερο κομμάτι του κέντρου της πρωτεύουσας, που περικλείεται από 16 (!) κεντρικούς δρόμους.

Όσο για τον τελικό; Έγινε γνωστό ότι θα τον παρακολουθήσουν 1.040 όλοι κι όλοι, από τους οποίους οι 600 με προσκλήσεις της Ομοσπονδίας. Με άλλα λόγια, θα υπάρξει πλήρης έλεγχος (τρομάρα μας…), μια και δεν προβλέπεται να δημιουργήσουν επεισόδια οι υπηρέτριες των υπουργών ή οι οδηγοί των βουλευτών, στους οποίους θα καταλήξουν τα «μαγικά χαρτάκια». Κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μεταξύ μας: τέτοια ντροπιαστική απόφαση δεν την περίμενα ποτέ από τα καμάρια της ΕΠΟ, ούτε συμπεριφορά «ποντίου Πιλάτου» από τον πολιτικό τους υπεύθυνο. Κατά τα άλλα, αναμένεται ΓΙΟΡΤΗ, όπως θα γράψουν οι αθλητικές εφημερίδες, κυρίως οι προσκείμενες στους δύο «Δικεφάλους» του ποδοσφαίρου μας!

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ομιλούμε ελληνικά;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
5c7977b5-5f3d-4e31-9789-f4a224342344.jpg
Έχεις καλύτερο; Χρόνια Πολλά!
Three birds are sitting, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.