Υγεία

Αποτοξινωθείτε…τρώγοντας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Η αποτοξίνωση του οργανισμού είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο και όχι μόνο μετά τις γιορτές. Αρκεί να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας τροφές, που βοηθούν το έντερο να λειτουργεί καλύτερα και βοηθούν τον οργανισμό ν’ αποβάλει τις βλαβερές ουσίες.

ΑγκινάραΠλούσια σε φλαβονοειδή βοηθά στην καλύτερη πέψη.

ΤσουκνίδαΔιουρητική και πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμίνες (Α, Β, C), καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό.

ΓκρέιπφρουτΚαταπολεμά τους μύκητες, «καθαρίζει» τον οργανισμό από τα παράσιτα και βοηθά να παραχθούν καλά βακτήρια.

Πράσινο τσάιΠλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Βιολογικά φρούταΠλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς χημικά κατάλοιπα και ζιζανιοκτόνα, ενεργοποιούν και καθαρίζουν το έντερο.

Φρέσκα βερίκοκα, βατόμουρα και ακτινίδια. Έχουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

Γαϊδουράγκαθο. Αναγεννά τα κατεστραμμένα κύτταρα στο ήπαε και το προστατεύει από τοξίνες που δέχεται από το περιβάλλον, το αλκοόλ και την υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.

ΠικραλίδαΚαθαρίζει το αίμα και αποτοξινώνει. Βελτιώνει τη λειτουργία ήπατος, εντέρων,  παγκρέατος και  στομάχου.

Λαχανικά.  Ντομάτα και σκόρδο (αντιοξειδωτικές ιδιότητες), σέλινο, και πιπεριά ( με αναζωογονητική δράση), θυμάρι και κρεμμύδι (με αντισηπτικές ιδιότητες) αλλά και μελιτζάνα και πράσο (με διουρητικές ιδιότητες).

Βασιλικός. Προστατεύει το ήπαρ χάρη στις αντιβακτηριδιακές  και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του.

Μύρτιλλα. Περιέχουν μια ουσία που δρα ως φυσική ασπιρίνη ενώ εμποδίζουν τα βακτήρια να εισχωρήσουν στο ουροποιητικό σύστημα.

Τοξική υπερφόρτωση

Ο οργανισμός μάς προειδοποιεί όταν χρειάζεται αποτοξίνωση. Κουραζόμαστε εύκολα και συχνά ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε  ευερέθιστοι και υποφέρουμε από αλλεργίες, εξανθήματα  και μολύνσεις Ταλαιπωρούμαστε από άγχος και κατάθλιψη ή δυσκολευόμαστε να χάσουμε κιλά. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους δυσκοιλιότητα, κοιλιακός τυμπανισμός ή δυσπεψία.

Η ζάχαρη, η καφεΐνη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το φθόριο, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα φυτοφάρμακα  που δυστυχώς «εισχωρούν» σε πολλά τρόφιμα, τα καλλυντικά, οι διοξίνες, το άγχος και η έλλειψη άσκησης μπλοκάρουν τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Έτσι, αυξάνονται στο σώμα, βλαβερές και τοξικές ουσίες που προκαλούν ασθένειες, ακόμη και καρκίνο.  Το όξινο περιβάλλον και το σάκχαρο ευνοούν τα καρκινικά κύτταρα. Η δυσκοιλιότητα κι άλλες διαταραχές που σχετίζονται με την αποβολή των αποβλήτων, δημιουργούν στο σώμα ένα όξινο περιβάλλον, που γεννά ασθένειες και προκαλεί πρόωρη γήρανση. Ο οργανισμός έχει ανάγκη ένα καλό πεπτικό σύστημα.

Οι αποτοξινωτικές τροφές μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δημιουργούν αλκαλικό περιβάλλον,  αναζωογονούν τα ζωντανά κύτταρα και βοηθούν στην καταστροφή των άρρωστων κυττάρων. Όταν το ανοσοποιητικό είναι υγιές, το σώμα αναγνωρίζει τα άρρωστα κύτταρα ως “ξένους εισβολείς” και προσπαθεί να τα καταστρέψει.

Η αποτοξίνωση διασπά και αποβάλλει περιττές ουσίες και τοξίνες από το σώμα. Ο φυσικός ημερήσιος απεκκριτικός κύκλος διαρκεί από τις 8 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα, διάστημα κατά το οποίο καλό είναι να πίνουμε μόνο νερό. Η ενυδάτωσή είναι βασική για την αποτοξίνωση του οργανισμού γι’ αυτό πίνουμε καθημερινά, τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό.

Η σωστή διατροφή βελτιώνει θεαματικά την αποτοξινωτική ικανότητα του οργανισμού.

Υγιεινά λίπη – ωμέγα 3 λιπαρά και ελαιόλαδο.  Ενισχύουν την καλή λειτουργία του συκωτιού.

Ψευδάργυρος και σελήνιο. Επιτίθενται στα βλαβερά μέταλλα.

Χυμός λεμονιού. Κάθε πρωί, ο χυμός ενός λεμονιού σε 340 ml ζεστό φιλτραρισμένο νερό,  ενεργοποιεί το συκώτι: μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά μέλι.

Προβιοτικά συμπληρώματα. Τα λαμβάνουμε με άδειο στομάχι.  Βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου, συμβάλουν στη διάσπαση των τροφίμων και ελέγχουν τα «κακά» βακτήρια.

Φυλλικό οξύ και Β12. Η έλλειψή τους συμβάλει στην ελαττωματική σύνθεση του DNA. Καταναλώστε συκώτι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, ρύζι, πορτοκάλια και σπόρους σιταριού.

SHARE
RELATED POSTS
Τρόφιμα που… καίνε θερμίδες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ο θόρυβος βλάπτει την υγεία, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Υγεία: λοιμώξεις του ουροποιητικού, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.