Πόρτα στην Πολιτική

Απορίες για το Ελληνικό. Εκτός των εγκαινίων της έναρξης, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

 

Η παρουσία του πρωθυπουργού  στο Ελληνικό για να παρακολουθήσει την αρχή της κατεδάφισης κάποιου χαλάσματος δεν με αφορά ως πολίτη. Όπως δεν με αφορούσαν αντίστοιχες όλων των προκατόχων του. Μου έχει μείνει από το μυστρί του Παττακού. Ιδίως για ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει, και μάλιστα καλύτερο από αυτό που ίσως γίνει, προ δεκαετιών. Ένα έργο που ανέδειξε την απόλυτη ανικανότητα και δυσπροσαρμοστία του έρμου Κράτους μας. Πελεκάνοι , ερωδιοί, δάση και αρχαίες ατλαντίδες και τόσα άλλα. Η επίσπευση της παρούσας κυβέρνησης διήρκεσε ένα χρόνο ακολουθώντας άλλες επισπεύσεις και ακόμα και τώρα χρειάζονται κι άλλες αρκετές. Τα έργα πρέπει να εγκαινιάζονται όταν ολοκληρώνονται όχι όταν «αρχίζουν». Πολλά έχουν αρχίσει και είτε δεν τελειώνουν ποτέ, είτε περνούν γενιές σαν τις σκιές των τραίνων μέχρι να τελειώσουν.

Αυτό που θα πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση είναι η διερώτηση αν όχι η αμφιβολία όλης της πιάτσας. Η ανάδοχος διαθέτει τα κεφάλαια που απαιτούνται; Μέχρι τώρα ανακοινώνονται θηριώδη δάνεια. Ο δανεισμός είναι βεβαίως ένα εργαλείο στις επενδύσεις. Αρκεί να έχεις υπολογίσει την αποπληρωμή. Ελπίζω να μην περιμένουν να χάσει η μισή Αθήνα στο καζίνο για να πληρωθούν τα δάνεια . Δηλαδή να μείνει το Ελληνικό αμανάτι στις τράπεζες και να ψάχνουν άλλο ανάδοχο και τα λεφτά τους. Λέω  τώρα, μπορεί όλα όσα ακούγονται να είναι αβάσιμα.

Τώρα για τα εγκαίνια μου ήρθε ο συνειρμός. Κάποτε πήγαμε οικογενειακώς ταξίδι σε ένα μικρό νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού. Το αεροπλάνο της κρατικής τους εταιρείας, ένα από τα δύο που είχε, έκανε τη παρθενική του πτήση. Όταν προσγειωθήκαμε περίμενε η προεδρική μπάντα και πλήθος υπουργών να εορτάσουν το μέγα γεγονός της απόκτησής του. Κατεβαίνοντας τις σκάλες, ντέφι από τη δωδεκάωρη πτήση, με πλεύρισε το μοναδικό κρατικό κανάλι.

“Πώς σας φάνηκε η πτήση;”,  με ρώτησε η όμορφη μελαψή δημοσιογράφος.

«Ήταν πολύ καλή και το πλήρωμα πολύ φιλικό», απάντησα. Η φοβερή μου δήλωση έπαιζε το βράδυ πρώτο τραπέζι πίστα στα δελτία του κρατικού καναλιού. Δυστυχώς δεν κράτησα αρχείο της διεθνούς τηλεοπτικής μου παρουσίας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Περιστολή δημόσιων δαπανών αντί φόρων, του Παναγιώτη Καρκατσούλη
Προς Πρόεδρο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Πολεμάω τον λαϊκισμό και τους συκοφάντες όπου τους συναντώ”, του Παναγιώτη Καρκατσούλη
Ηλίας Καραβόλιας
Παγκόσμιος χωροφύλακας, του Ηλία Καραβόλια
Δεν πειράζει, την άλλη φορά Αριστερά!, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.