Ανοιχτή πόρτα

“Αποκατάσταση” αυθαιρεσιών στα δάση και στο βάθος εκλογές, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Εντάξει, μπορεί οσάκις τίθεται θέμα νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων η μνήμη να μας αναγάγει σε εποχές αειμνήστου Αντώνη Τρίτση με εκείνη την κρατική διαφήμιση: ‘Εάν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις’ που  ‘κουδούνιζε’ ολημερίς στις τηλεοράσεις μας αλλά το θέμα: ‘Τακτοποίηση αυθαιρέτων’ θα πρέπει να το αναζητήσουμε αρκετές δεκαετίες πίσω και οπωσδήποτε φυσικά πριν το 1983. Από τότε – δυστυχώς, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει επιλύσει ακόμη το οικιστικό – φροντίζουν οι κυβερνήσεις να κρατούν όμηρο τον κάθε καταπατητή εθνικού πλούτου, τα δάση, ‘χρησιμοποιώντας’ τον την κατάλληλη στιγμή και προ εκλογών φυσικά για ψηφοθηρικούς σκοπούς. 

Δεν εξετάζει η κυβέρνηση πού ευρίσκονται αυτά τα αυθαίρετα, εάν είναι εντός καμένης περιοχής κι έχει αρχίσει η αναδάσωσή τους ή εάν η δόμησή τους έχει γίνει σε μπαζωμένα ρέματα, σε παραποτάμους ή χαντάκια που τον χειμώνα μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους  με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα, την ενδιαφέρει μόνο πώς θα εξασφαλίσει την ‘πελατεία’ και ή δυνατόν με το μικρότερο χρηματικό αντίκτυπο για να μη τους κακοκαρδίσει. Και ιδού! Επισκεπτόμενος κάποιος ενδιαφερόμενος την πλατφόρμα μπορεί κάλλιστα έως 31 Δεκεμβρίου 2022 να καταθέσει το ποσόν των 250 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα του ιδιοκτήτη υπαγόμενος με τον τρόπο αυτό στις ρυθμίσεις της ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΩΣΗΣ, κεφάλαιο ΣΤ του νόμου 4685/2020, και όλα βαίνουν καλώς.

Εάν αυτοί οι ίδιοι, οι καταπατητές με τις βίλλες και τα θεόρατα κτίσματα τα οποία δεν πρόλαβαν να περατώσουν και χάσκουν καταμεσής του δάσους ως κακέκτυπες καρικατούρες τα νομιμοποιούν με 250 ευρώ και επ’ αόριστον, εννοείται ότι η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη. Φέρει την ευθύνη και για τις επιχειρούμενες μπίζνες που στο μέλλον θα στηθούν εντός δασικών εκτάσεων και για το ότι οι υποψήφιοι μελλοντικοί εμπρηστές θα τρίβουν τα χέρια τους από τοιούτου είδους δώρα και διευκολύνσεις που τους παρέχονται. 

Ας μη αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί κάθε χρόνο εμφανίζεται αύξηση των πυρκαγιών, γιατί οι καταπατήσεις όλο και πυκνώνουν, ποια είναι τα χέρια εκείνων των εμπρηστών που εργολαβικά έχουν αναλάβει τις οικοπεδοποιήσεις κατά το δοκούν τους φυσικά και με την έγκριση της επισήμου Πολιτείας να νομιμοποιείται κάθε λίγο και λιγάκι ό, τι απέμεινε πράσινο σ’ αυτόν τον τόπο! 

SHARE
RELATED POSTS
llll.png
Παρεκκλήσι Καρούσου “Εξομολόγηση προς την αγάπη για την ζωή”, του Νίκου Βασιλειάδη
«Στα τέσσερα» … κανάλια … εννοούσατε κ. Καμμένο;, του Πάνου Μπιτσαξή
Ο Κεντελαπόνγκο ακύρωσε…, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.