Αθλητικά/Αθλητισμό

Έψαχναν τον φύλακα!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας) Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Τον Εθνικό φοβάμαι πως τον έχετε ακουστά. Είναι πειραϊκό σωματείο, προγενέστερο κατά τι του μείζονος σε θρύλους και δάφνες Ολυμπιακού, αλλά που Πολιτεία και Δήμος πρώτα του γύρισαν την πλάτη για τα καλά (μην ξεχνάμε την αλητεία με το στάδιο Καραϊσκάκη) και στην συνέχεια τον φτύνουν κανονικά και με το νόμο…Τι σημασία έχει που αυτός ο αθλητικός σύλλογος έχει προσφέρει στις Εθνικές αποστολές, εν όψει συμμετοχών μας σε Ολυμπιακούς αγώνες, πλήθος αθλητών (κυρίως πολίστες και κολυμβητές). Τι σημασία έχει που ακόμη υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τον αγαπούν και λυπούνται για το κατάντημά του. Σημασία έχει ότι η εκάστοτε ηγεσία Υπουργείου, Δήμου και Περιφέρειας Αττικής, σκέπτονται σαν να μην υπάρχει στον χάρτη του ελληνικού αθλητισμού. Η χθεσινή είδηση προσφέρεται εξαιρετικά σε όλους αυτούς:

Αγώνα Δ’ Εθνικής θα έδινε η ποδοσφαιρική ομάδα του Εθνικού με αντίπαλο την Κηφισιά, όχι στο γήπεδο Καλλιθέας (διότι υπήρχε ειδοποίηση ότι θα έμενε κλειστό!), αλλά στο…προπολεμικό γήπεδο του Ταύρου «Σπύρος Γιαλαμπίδης», όπου εδρεύει ο Φωστήρας. Οι παίκτες πήγαν στην ώρα τους στο γήπεδο, οι διαιτητές επίσης και κάποιοι ενδιαφερόμενοι να δουν το ματς. Όμως, βρήκαν τη μοναδική πόρτα κλειστή (και τα σκυλιά δεμένα-ευτυχώς). Ξέρετε γιατί; Διότι, όπως έγραψαν διάφορα σάϊτ χθες βράδυ, ο υπεύθυνος υπάλληλος και χρεωμένος γενικά καθήκοντα είχε ξεχάσει να πάει στο πόστο του. Φυσικά ο αγώνας ματαιώθηκε.

Δεν έχω καμία όρεξη να θίξω το λάθος του φύλακα. Όμως θα επιμείνω στο εξής: όσο οι έχοντες εξουσία (αυτοί οι οποίοι διαχειρίζονται εκατομμύρια για τα σπορ) αδιαφορούν για ένα ιστορικό σωματείο, τόσο θα εξακολουθούν να αδικούν, να μισούν, και να αναπαύονται στην ανικανότητά τους, αρνούμενοι να σκύψουν σε κάτι απλό. Να δείξουν με πράξεις, σεβασμό – έστω σε ποσοστό 10% θα έλεγα – έναντι εκείνου που έχουν δείξει στον λεγόμενο «Θρύλο» της πόλης.

ΥΓ: Ο υφυπουργός Αυγενάκης ασφαλώς και έχει ακουστά τον Εθνικό Πειραιώς. Είναι η ομάδα που έχασε οπαδό της στην εκλογική του περιφέρεια, σε εκείνον τον αγώνα με τον Ηρόδοτο, όπου η συμπεριφορά κάποιων αλητών στην εξέδρα του γηπέδου Αλικαρνασσού, ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας για να καταλήξει σε δολοφονία. Είναι πολύ νωπή η θλίψη για να την έχει ξεχάσει…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ένας γκολτζής γεννιέται!, του Γιώργου Αρκουλή
‘Εδωσε πάρα πολλά, εισέπραξε μόνο αγάπη, του Γιώργου Αρκουλή
Ο Φέστα…έτοιμος για φιέστα!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.