Το σχόλιο της ημέρας

“Αν είχαν ρωτήσει …για τη Novartis” & “Πυροβολισμοί στα Πατήσια”, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Αν είχαν ρωτήσει …για τη Novartis

•Όταν θες να κάνεις αξιόπιστη στάθμιση μιας δίκης πρέπει να τηρείς κάποιους κανόνες.

Πρωτον: δεν ρωτάς μικροβιολόγο αλλά έμπειρο δικηγόρο. Ιδιως δεν ρωτάς δικαστές που δεν έχουν γνώση της δικογραφίας.Θα σε μπερδέψουν. Θα σε παραπλανήσουν. Δεν ρωτάς τον Πλεύρη. Σε καμία περίπτωση.

Δευτερον: Δεν ξεκινάς ποτέ μια δίκη για το γινάτι κανενός. Όποιος και αν είναι και όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Όσο κι αν σου λέει να το πας μέχρι το τέλος. Το γινάτι βγάζει μάτι. Ο έμπειρος δικηγόρος κλείνει τα αυτιά του στο γινάτι του εντολέα του.Μέτρα τις πιθανότητες του ψυχρά. Το κακό είναι ότι η συμβουλή κάτσε στ’ αυγά σου δεν πληρώνεται. Ενώ το βουρ στο πατσά πληρώνεται αδρά.Προσφέρει χαρά αλλά είναι λάθος συμβουλή αν δοθεί πρόχειρα.

Τρίτον Ποτέ δεν προδικάζεις το αποτέλεσμα μιας δίκης. Όποιος το κάνει είναι επιπόλαιος. ιδίως αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια για πέντε λεπτά δημοσιότητας.

•Τεταρτον Αν είχαν ρωτήσει για τη Novartis έμπειρο δικηγόρο θα τους έλεγε.Μην το ταλαιπωρούμε.Αυτή η υπόθεση δεν βγαίνει.Γιατί οι δικογραφίες στη Βουλή είναι νόμιμη ενέργεια.Γιατί μετά οι «ύποπτοι»απηλλάγησαν.Το αν στήθηκε σκηνικό είναι θέμα πολιτικά ουσιώδες αλλά νομικά αδιάφορο.Εκτός αν είχατε ακούσει το Βενιζέλο. Αλλά δεν τον ακούσατε και κατ ‘ έμε καλά κάνατε.Θα είχε γίνει εμφύλιος. Όμως το κατηγορητήριο που φτιάξατε ήταν παιδική χαρά.Για τα μπάζα.Θα σας έλεγε πως η υπόθεση θα πάει αρχείο.Για πέντε λόγους.Άλλοι γράφονται και άλλοι δεν γράφονται.

•Πεμπτον Τα ειδικά δικαστήρια είναι συστημική πληγή.Η κομματική πλειοψηφία, η εκάστοτε,δεν μπορεί να είναι εισαγγελέας και ανακριτής.Γιατί στο τέλος υπάρχουν στην Αθήνα δικαστές. Δέστε την ιστορία των ειδικών δικαστηρίων.Θα καταλάβετε.

•Εκτον Απέναντι στον δημοσιογράφο που θίγει έναν πολίτη αρμόδιος να ζητήσει προστασία είναι ο θιγόμενος.Η αυτεπάγγελτη δίωξη της ερευνητικής δημοσιογραφίας και της πιο κακόπιστης είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη ατραπός.

Έβδομον κατάχρηση εξουσίας δια παραλείψεως για το Κουρουπλή είναι νομικό ανέκδοτο.

Θα μου πείτε τα λες εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς.Όχι τα είχα πει εκ των προτέρων.Στις 13/2 εδώ σο fb.Είχα πει κλείστε τώρα την υπόθεση Novartis φέρνοντας παράδειγμα το πως χειρίστηκε την εναντίον του σκευωρία ο Ανδρέας Παπανδρέου.Τότε μου τηλεφώνησαν κάποιοι καλοί φίλοι και μου έλεγαν.Μα τι είναι αυτά που γράφεις; Να μείνουν ατιμώρητοι; Τώρα ας απαντήσουν στον Παπαγγελόπουλο που δήλωσε πως «θα πολεμά μέχρι το τέλος το παρακράτος».Όλα έχουν και τη χιουμοριστική πλευρά τους.Η άλλως τον κλαυσίγελω.

SHARE
RELATED POSTS
Όταν συνηθίζεις το τέρας, του μοιάζεις…, της Τζίνας Δαβιλά
1,40 το εισιτήριο;, του Κωστή Α. Μακρή
autism.jpg
2-4-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.