Υγεία

ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Δωρεάν συμμετοχή!

«Η ζωή είναι ένα τριαντάφυλλο του οποίου κάθε ροδοπέταλο είναι μια ψευδαίσθηση
και κάθε αγκάθι είναι μια πραγματικότητα»
Αλφρέ Ντε Μυσσέ, Γάλλος συγγραφέας

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» είναι ο τίτλος της νέας ενότητας δράσεων της ΑΚΟΣ, που προτρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας ενισχύει ψυχικά και σωματικά και μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητες. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη μας με μια «άλλη ματιά» που θ’ αποτελέσει εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσής μας.

Ανθίζω σημαίνει ζω σε αρμονία με τη φύση.

Ανθίζω σημαίνει είμαι σε εγρήγορση με όλες μου τις αισθήσεις.

Ανθίζω σημαίνει είμαι παρών με επίγνωση.

Ανθίζω σημαίνει είμαι υγιής γιατί κανένα ασθενές φυτό δεν ανθίζει.

Ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: «Η δική μου Τέχνη είναι να κατανοώ τον ασθενή, την ασθένεια του και με όλη τη γνώση και την εμπειρία μου να του δώσω την ευκαιρία που δικαιούται. Στόχος μου είναι να ενεργοποιηθεί, να μη μείνει παθητικός, να μην παραιτηθεί γιατί κι εγώ δεν παραιτούμαι. Να παλέψουμε μαζί μέχρι να περάσει η μπόρα. Επιδιώκω ο ογκολογικός ασθενής να κατανοήσει τη φύση της ασθένειάς του αλλά και τα βήματα για την αποθεραπεία του. Επιλέγω το σωστό παράδειγμα σε σχέση με τα βιώματά του,  για να εκπέμψουμε στο ίδιο μήκος κύματος και να πορευθούμε μαζί, μέχρι την αποθεραπεία, τη λύτρωση από τον πόνο, όποιο στόχο έχουμε από κοινού προσδιορίσει. Η ακτινοθεραπεία δεν με απογοητεύει ποτέ γιατί στοχεύει με ακρίβεια και αναμένει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Ξέρω τι περιμένω και το στοχεύω με ακρίβεια. Η ίαση όμως, θέλει υπομονή, θέλει χρόνο. Φυτεύεις έναν σπόρο ή έναν βολβό στον κατάλληλο χώρο και χρόνο και περιμένεις. Και μόλις δεις το λουλούδι ν’ ανθίζει ξέρεις ότι αποζημιώθηκαν οι κόποι, οι αγωνίες και η φροντίδα σου. “Φροντίζω, Στηρίζω, Ανακουφίζω” είναι το τρίπτυχο της δικής μου αντίληψης».

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ

SHARE
RELATED POSTS
Δυσπεψία: η απρόσκλητη επισκέπτης των γιορτών, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Παιδοχειρουργική: θεραπεύοντας τα παιδιά, του Δρ Παναγιώτη Πετρόπουλου
Τα ΟΧΙ της εγκύου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.