ΕΥ ΖΗΝ Υγεία

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» – “Γιάννης Γαΐτης”, Πέμπτη 20 Απριλίου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» – Τρίτος κύκλος«Κι έφτασε η μέρα που ο πόνος από το να ασφυκτιώ μέσα σ’ ένα μπουμπούκι έγινε μεγαλύτερος από το να πάρω το ρίσκο και ν’ ανθίσω» – Αναΐς Νιν

Τρίτος κύκλος δράσεων της νέας ενότητας «ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ», που προτρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας θωρακίζει ψυχικά και σωματικά. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη μας με μια «άλλη ματιά», εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσης.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: «Φροντίζω, Στηρίζω, Ανακουφίζω είναι το τρίπτυχο της δικής μου αντίληψης. Να ανθίσει με νέα δύναμη και με όπλα του τη γνώση, την εμπειρία μου και τη δική του θέληση. Αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και η ζωή μας θα είναι καλύτερη, με περισσότερη υγεία».

Πέμπτη 20 Απριλίου, 17.00

«Με περισσή αγάπη για τον άνθρωπο». Με οδηγό τη θεραπευτική δύναμη της Τέχνης, ξεναγούμαστε στην έκθεση «Γιάννης Γαΐτης. Η ουσία του απρόσωπου» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου. Η περισσή αγάπη του Γιάννη Γαϊτη για τον άνθρωπο και η αποστροφή του για κάθε είδους απολυταρχισμό τον έκανε να δημιουργήσει στα χρόνια της ωριμότητάς του το ανθρωπάκι, τη διάσημη φιγούρα του σύγχρονου ανώνυμου ανθρώπου των μεγαλουπόλεων της αλλοτρίωσης, που υπήρξε η μεγάλη του προσωπική κατάθεση και τον κατέστησε διεθνώς διάσημο.

SHARE
RELATED POSTS
Άγρια άλογα στον Όλυμπο – Νυχτερινές λήψεις
ΓΕΣ & ΑΚΟΣ στη Θεσσαλονίκη για τον καρκίνο: Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη!
Ο πόνος στον αυχένα προειδοποιεί…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.