Ανοιχτή πόρτα

Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της δημαρχίας του Ερικ Ανταμ, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Ο Ερικ Ανταμς, ο δεύτερος Αφροαμερικανός δήμαρχος στην Ιστορία της Νέας Υόρκης, συμπληρώνει σήμερα 8 μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πέρασε λοιπόν ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορούμε να βγάλουμε, αντικειμενικά, ορισμένα συμπεράσματα για την θητεία του.
Κατ’ αρχήν, όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας», οι σχέσεις τού τότε προέδρου του Μπρούκλιν με την τουρκοαμερικανική κοινότητα και την Τουρκία ήταν περισσότερο από φιλικές. Οι εξωφρενικά ανιστόρητες δηλώσεις του και η μεγάλη εγγύτητα που αυτές δείχνουν προς την τουρκική πλευρά τον τοποθετούν απέναντι στην ελληνική ομογένεια.
Θα μπορούσε, ωστόσο, να αποκαταστήσει τις σχέσεις του, αν έκανε μια πραγματικά ειλικρινή προσπάθεια προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.
H πρώτη προσπάθειά του για την αποκατάσταση των σχέσεών του με την Κοινότητά μας ήταν η συνάντησή του με ηγέτες της Ομογένειας στη δημαρχιακή κατοικία -Gracie Mansion- που όμως μετά το τέλος της δεν προέβη ούτε σε μια δήλωση, ούτε και σε μια ανακοίνωση Τύπου, προφανώς για να μην θίξει τους Τουρκοαμερικανούς.
Η δεύτερη ήταν η παρουσία του στην Κληρικολαϊκή της Νέας Υόρκης προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου, που από μόνη της, χωρίς να εκφράσει την θλίψη του για τις προηγούμενες δηλώσεις του ή να προβεί σε μια γενναιόδωρη χειρονομία καλής θέλησης -π.χ. σε μια επίσκεψή του στην Ελλάδα και Κύπρο- δεν αρκούν για να αποκαταστήσει τη σχέση του με την Ομογένεια.
Τώρα όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων του: Παρά την, ομολογουμένως, φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλει, ο κ. Ανταμς φαίνεται να τα έχει χαμένα. Φαίνεται σαν οι απαιτήσεις της θέσης του δημάρχου να υπερβαίνουν τις δυνατότητές του.
Η κατάσταση στην πόλη δεν πάει καλά. Ενα σοβαρό παράδειγμα είναι η εγκληματικότητα. Η ελπίδα μας ήταν ότι ο Ανταμς, ως πρώην ανώτερος αστυνομικός, θα μπορούσε να βελτιώσει την δημόσια τάξη. Αντίθετα, η εγκληματικότητα χειροτερεύει. Ο γενικός δείκτης εγκληματικότητας αυξήθηκε 27,8% τον Μάιο του 2022 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021.
Πρόκειται ασφαλώς για ανησυχητική αύξηση.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την καθαριότητα στους δρόμους της πόλης.
Ισως ν’ αναρωτηθεί κανείς αν μπορεί ένας δήμαρχος να βελτιώσει αυτές τις κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος.
Η απάντηση είναι πως αποδεδειγμένα μπορεί. Παράδειγμα, οι δήμαρχοι Ρούντι Τζουλιάνι και Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Ο μεν πρώτος παρέλαβε μια πόλη σχεδόν εκτός ελέγχου και επέβαλε την τάξη και την καθαριότητα και συνέβαλε έτσι στην προσέλκυση δεκάδων εκατομμυρίων τουριστών τον χρόνο, καθώς και στον οικοδομικό οργασμό που ακολούθησε. Ο δε δεύτερος, βελτίωσε την κατάσταση ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να αφήσουν μια ακμάζουσα πόλη με μεγάλη δυναμική.
Δυστυχώς, φοβάμαι ότι ο Ανταμς μπορεί να αποτύχει στα καθήκοντά του και να αποδειχθεί ένας κακός δήμαρχος.
Κάτι ανάλογο ή χειρότερο του Μπιλ ντε Μπλάσιο.
Αλλά αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής στην Νέα Υόρκη.

SHARE
RELATED POSTS
Η λαϊκίστικη “επιδημία” στην πολιτική με πρώτο θύμα την Εθνική μας Παιδεία, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη
Ελλάς-Τουρκία…Συμμαχία, του Δρ Πάνου Καπώνη
Η μούντζα (το φάσκελο), του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.