Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ανασκόπηση 2020, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

Μέρες προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για το 2020. Το “δύσκολη χρονιά” δεν είμαι σίγουρη ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα. Ίσως το διαφορετική να είναι πιο κοντά.
Σίγουρα ήταν μία χρονιά που έγιναν πολλά και το σημαντικότερο, ότι άλλαξε η ζωή όλων μας μέσα σε μια στιγμή! Τα δεδομένα, η καθημερινότητα, η δουλειά, το σπίτι, οι προσωπικές και κοινωνικές συναναστροφές… τα πάντα! Δύσκολο θα έλεγα αρχικά, να βρούμε ισορροπίες. Νεύρα, θυμός στην αρχή. Αγανάκτηση προς το τέλος. Το θέμα είναι ότι λίγο πολύ, όλοι προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα, βρήκαμε τα πατήματα μας και προχωρήσαμε με τα νέα δεδομένα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε και πιστεύω πως ένας τρόπος υπάρχει. Η ανθρώπινη επικοινωνία. Μαζί οι άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν πολλά. Μόνοι όμως, είναι πιο δύσκολα.
Στην αρχή αυτής της περιπέτειας, παρατήρησα ότι οι άνθρωποι βγήκαμε από την πρώτη καραντίνα θηρία. Αρπακτικά, έτοιμοι να κάνουμε κακό σε όποιον μας δώσει έστω και μία ασήμαντη αφορμή. Με τον καιρό άρχισε να ξεθυμαίνει λίγο όλο αυτό, μέχρι που φτάσαμε στην δεύτερη καραντίνα. Εκεί ίσως μετρηθήκαμε λίγο καλύτερα. Ίσως να κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και είδαμε τις αλήθειες, τους φόβους, τις πληγές. Δώσαμε τα χέρια (όσοι τα δώσαμε) και προχωρήσαμε και θα προχωράμε.
Δεν είναι κανόνας και σίγουρα δεν συμβαίνει σε όλους. Συμβαίνει όμως, και ίσως αυτή είναι μία λύση.
Κλείνοντας το κεφάλαιο 2020, νιώθω ότι όντως ήταν μία πολύ διαφορετική χρονιά. Μια χρονιά μεγάλων αλλαγών και προσωπικών και κοινωνικών για όλους μας. Οι αλλαγές είναι σαν την καταιγίδα. Όταν τελειώσουν, ο ήλιος λάμπει ξανά στον ουρανό.
Καλή χρονιά!

Υ.Γ. Αφιερωμένο στην Α.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

SHARE
RELATED POSTS
Ο Χάρος και ο Μέγας Αλέξανδρος, του Χάρου Χάρου
Ζαλισμένη μου Αναστασία…, του Δημήτρη Κατσούλα
Μάσκες και προσωπεία γενικώς, του Νότη Μαυρουδή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.