Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Αμβρόσιος Καλαβρύτων και Χρυσή Αυγή – Ambrosios of Kalavryta and the Golden Dawn, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Αρχείο 29 Οκτωβρίου 2013

Αραχνιασμένα μυαλά, θαμμένα στη σκόνη.   Καρδιά τυφλή από μίσος για κάθε τι διαφορετικό -πίστη, χρώμα, έθνος, ιδεολογία-  αμαρτωλός ενώπιον του ίδιου του θεού του που δίδαξε την αγάπη και προς τον εχθρό ακόμα.

Υβριστικός, προκλητικός, αναιδής, ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων.  Πατώντας τη γη την ποτισμένη με το αίμα χίλιων και πάνω αθώων, εκτελεσμένων μαζικά απο τους υπάνθρωπους του Ναζισμού, αγκαλιάζει τους απόγονους όχι των θυμάτων μα των θυτών και αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή “Γλυκειά ελπίδα”.  Και δεν σταματάει εκεί μα δείνει και συμβουλές στους κασσιδιάριδες.  Δεν είστε, λέει, “Μαύρη Νύχτα”, όπως σας αποκαλούν, κοιτάτε μονάχα να βελτιωθείτε λίγο, αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες (παρακαλώ σημειώστε το αόριστο “κάποιες”.  Λίγες, μερικές ακρότητες , ψιλοπράγματα δηλαδή.  Και μόνο τις ανωφελείς.  Αν είναι ωφελείς κάνετε όσες θέλετε).  Βελτιώστε το στιλ σας λιγάκι, συμβουλεύει  -λες και ο ρατσισμός, η βαρβαρότητα, η έχθρα προς κάθε τι δημοκρατικό, είναι θέμα στιλ.  “Αχ, καλέ, αυτά τα άρβυλα είναι πολύ ντεμοντέ, ένα σκαρπινάκι θα ήταν, αχ, τόσο καλό.  Θα πρότεινα μάλιστα ν’ αφήσετε να μακρύνει κομμάτι το μαλλί… μια μοδέρνα κούπ θα ανέδειχνε την αρχοντιά σας”.  Αίσχος και ντροπή, κύριε Αμβρόσιε!

Κι ενώ ο Αμβρόσιος ερωτοτροπεί με τους Ναζί, οι υπάνθρωποι βεβήλωσαν με σβάστικες το Μνημείο των Εβραίων Μαρτύρων στη Ρόδο.  Λέτε να τους ανακαλύψει η αστυνομία;  Τόση δα η Ρόδος, μια χούφτα άνθρωποι είμαστε και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας -η Αστυνομία δεν θα ξέρει; Θα ξέρει.  Περιμένουμε να δούμε τ’ αποτελέσματα.

Τελειώνοντας, να πούμε και του στραβού το δίκιο. Υπάρχουν και Δεσποτάδες που σήκωσαν φωνή ενάντια στη Χρυσή Κασσίδα και στους υποστηριχτές της “αδελφούς ιεράρχες”.  Ευτυχώς.

Βαγγέλης Παυλίδης

Vangelis Pavlidis

 

 

 

pavlidiscartoons.com/blog.

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
inkwell.jpg
Charlie Hebdo, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Κόνων και γυνή – Conon and the woman, του Βαγγέλη Παυλίδη
21 Απριλίου, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.