Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Αλέξης Κούγιας, υπόθεση Τοπαλούδη: “Αναμένουμε την αξιοποίηση καταθέσεων για πράξεις των δολοφόνων που έμειναν ατιμώρητες στο παρελθόν”-Τι είπε στον “Παλμό 99.5”

Spread the love

Ο Ποινικολόγος κος Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Παλμό 99.5 ως  Πολιτική Αγωγή της Ελένης Τοπαλούδη, της δολοφονημένης 21χρονης φοιτήτριας που βρέθηκε στις 28.11.2018 στη θάλασσα Φώκια, περιοχής Λίνδου Ρόδου μετά από βάρβαρο θάνατο που υπέστη από 21χρονο Ροδίτη και 19χρονο ελληνικής υπηκοότητας, αλβανικής καταγωγής, κάτοικο Ρόδου. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας αντίστοιχα. 

“Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον της ανακρίτριας και κει αναδείχθηκαν  οι συμπεριφορές που θα αξιολογηθούν από το Δικαστήριο και αναμένουμε την διαδικασία των αντικειμενικών ερευνών, dna, δακτυλοσκοπικές έρευνες, τοξικολογικές εξετάσεις και ό,τι άλλο ζητήσει η κα Ανακρίτρια και θα γίνει οπωσδήποτε η αναπαράσταση του εγκλήματος. Πληροφορήθηκα από συνήγορο τους ότι αφού δεν ομολογούν τι αναπαράσταση θα γίνει… Φυσικά και θα γίνει γιατί ο καθένας από τους δύο ισχυρίζεται ότι είδε τον άλλο να έκανε το έγκλημα. Παρούσης της Προέδρου, του Εισαγγελέα, των διάδικων μέσων θα τεθούν ερωτήσεις και εκεί να αναδειχθούν όλα. Για πρώτη φορά θα είναι παρούσα και η πολιτική αγωγή. Εμείς αναμένουμε την αξιοποίηση των καταθέσεων των φίλων της Ελένης Τοπαλούδη ώστε να διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγοριών προς τους κατηγορούμενους όχι για την συγκεκριμένη πράξη, αλλά για άλλες πράξεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν και έχουν μείνει ατιμώρητες, αλλά δεν έχουν σχέση με το έγκλημα. Για το έγκλημα θα έχουμε διεύρυνση των κατηγορουμένων αν αυτό δείξουν οι δακτυλοσκοπικές εξετάσεις.

Με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι συνάδελφος από Αθήνα δημοσιοποίησε το γεγονός ότι αρνήθηκε να υπερασπιστεί έναν εκ των κατηγορουμένων. Απαράδεκτο. Με ενοχλεί αφάνταστα η δαιμονοποίηση της αποδοχής της υπερασπίσεως. Η επιλογή κάθε δικηγόρου που είναι από τις πιο δύσκολες υποθέσεις για τον υπερασπιστή, δείχνουν και την αξία αυτού του υπερασπιστού. Δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος τέτοιων υποθέσεων”.

Ρόδος, 10.12.2018, Παλμός 99,5 -Εκπομπή “Πρόσωπα και Τραγούδια” με την Τζίνα Δαβιλά.

SHARE
RELATED POSTS
Σεμερτζίδης – Κούκος: Θύματα της «κουλτούρας» και της καταστροφικής μανίας του κ. Καμπουράκη, του τ.Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου
Η καλλιτέχνης Lise Chevalier, μαθήτρια του Κώστα Νεοφύτου, στην τέχνη ΙΚΑΡΟΣ-20.02.2019 στο Γαλλικό Κατάλυμα
Δυο νέα βιβλία από τον Κώστα Ε. Σκανδαλίδη και δυο ποιήματα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.