Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Βράβευση Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου από την CMF για την προσφορά των νησιωτών στο προσφυγικό

Spread the love

.jpg

 

 

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου

«Οι νησιώτες δίδαξαν σε όλο τον κόσμο αλληλεγγύη και ανθρωπισμό»

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος κατά τη διάρκεια των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της ΜΚΟ «Crans Montana Forum» (CMF), που διεξάγεται στην Βιέννη, από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ήταν, κατόπιν προσκλήσεως από τον ιδρυτή του Φόρουμ κ. Καρτερόν, ο κεντρικός ομιλητής στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

[Στην συζήτηση συμμετείχαν, ο πρώην Πρόεδρος της Κροατίας, κ. Μέσιτς, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, κ. Μέντγιεσι, ο Αρχιεπίσκοπος Αντιόχειας, Αλεξάνδρειας και Ιερουσαλήμ, Γρηγόριος ο Τρίτος, Πατριάρχης Αντιοχείας και Συρίας, ο Ευρωβουλευτής κ. Τζέσεκ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης, κ. Λίκαρι, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Ανάπτυξη της Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Σπιντελέγγερ, ο κ. Σβάρτς από τον Οργανισμό Θεμελειωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επικεφαλής του τμήματος του ΟΗΕ για το οργανωμένο έγκλημα και την παράνομη διακίνηση, κα. Λουγκαμένη, ο Διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας για τις Εθνικές Μειονότητες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, κ. Βίλαντσεν, η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Αζερμπαϊτζάν, κα. Σουλεϊμάνοβα και η κα. Κράτζμαν από τον Διεθνή Οργανισμό για την Μετανάστευση].

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως οι δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά περίπλοκη και πρωτόγνωρη κατάσταση, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και τους αναγκαίους πόρους, και αναφέρθηκε στo πετυχημένο κέντρο προσωρινής διαμονής μεταναστών που λειτουργεί στην Ρόδο.

Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι λόγω της οικονομικής κρίσης, άνοιξαν τα σπίτια τους, ρίσκαραν τις ζωές τους για να σώσουν άλλους και περιέθαλψαν τους αρρώστους και τους τραυματίες καταδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο και κατηγορηματικό τρόπο την ευαισθησία, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των Ελλήνων.

Ο Δήμαρχος Ρόδου υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό είναι και θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα για την Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια καλώντας για μια πιο αποτελεσματική και πιο αλληλέγγυα ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση και το άσυλο, η οποία να βασίζεται στο δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών.

Σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου η CMF, θα βραβεύσει, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, τον Δήμαρχο Ρόδου, ως αναγνώριση της προσφοράς των νησιωτών στην αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Το Crans Montana Forum είναι μια Ελβετική ΜΚΟ, η οποία ιδρύθηκε το 1986 και έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της διεθνούς συνεργασίας για την οικοδόμηση ενός πιο ανθρώπινου κόσμου. Το ετήσιο συνέδριο της CMF αποτελεί γεγονός παγκόσμιας φήμης στις εργασίες της οποίας συμμετέχουν ηγέτες από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι από Διεθνείς Οργανισμούς, από την Κοινωνία των Πολιτών και από τον ιδιωτικό τομέα.

30 Ιουνίου 2016

3599ea31-baa4-48c2-8d9a-d02f0cf63a0b.jpg

98963b71-102f-42ed-8688-965e8c74c149.jpg

 

SHARE
RELATED POSTS
Κώστας Καββαθάς: ο Πρωτοπόρος [και λίγα λέμε], της Τζίνας Δαβιλά
Χαιρετισμός Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου προς τιμή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας κ Αμφιλόχιο
Ήρωες και απόκληροι…, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.