Ανοιχτή πόρτα

Έπαψαν και οι Celebrities να κατεβαίνουν στο Σύνταγμα και νέκρωσε ο τόπος, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Α, δεν πάμε καλά… Από εκεί που ήσαν ‘η ψυχή της πόλης και η ζωντάνια της’ (sic) – για τους πάσης φύσεως Έλληνες Celebrities ομιλώ – έπαψαν πλέον να κάνουν πρωϊνιάτικα την παρουσία τους εκεί προς τις παρυφές του Συντάγματος, οι περισσότεροι οικογενειακώς συν γυναιξί και τέκνοις με τα καρότσια να τα οδηγούν οι σύζυγοι, και περιορίστηκαν μαθαίνω στα διαμερίσματά τους κατά Κολωνάκι μεριά προετοιμαζόμενοι άγνωστο γιατί, κι ο τόπος μαράθηκε. Ερήμωσε και η Μητροπόλεως την οποία με χάρη κατηφόριζαν έχοντας πάντα τον νου  τους στις κάμερες τις οποίες από τα άγρια χαράματα είχαν ειδοποιήσει και παραμόνευαν να τους απαθανατίσουν.

Πάντως, τέτοια συνεννόηση επωνύμων που σημείωναν και με τέτοια ταχύτητα να παρευρίσκονται παντού δημιουργώντας μικρά κυκλοφοριακά εμφράγματα προκειμένου να φωτογραφηθούν με το κοινό τους, ακόμα και ο Πρόεδρος Κυριάκος θα ζήλευε τον οποίο μέσα στην ίδια ημέρα μπορεί να τον δεις παρόντα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να εγκαινιάζει την άφιξη της GOOGLE στην Ελλάδα με τις επενδύσεις των δις, την άλλη στιγμή να σου ξεπετάγεται από Κούλουρη μεριά επιθεωρώντας τις δεξαμενές του LNG και προς το μεσημεράκι να παρευρίσκεται στην Αρχαία Αγορά μαζί με την Ούρσουλα (πολύ το ‘πάω’ αυτό το όνομα) Φον Ντερ Λάιεν ενημέρωντάς την για τα άχτια και τα καπρίτσια του Ερντογάν.

Εδώ που τα λέμε, οι Celebrities μας έλειψαν. Τους είχαμε συνηθίσει τόσο με την καθημερινή τους παρουσία πέριξ του προαναφερθέντος χώρου, και μείναμε βρε παιδί μου με τις φωτογραφίες τους στα χέρια μας ανυπόγραφες! Εάν ενθυμούμαι ορθώς, η παρουσία τους έπαψε να γεμίζει τα κενά των χώρων εκεί προς τα τέλη Μαΐου, και πριν πάντως πέσουν οι μάσκες της Παγώνη και τα μανιφέστα του Βασιλακόπουλου. Ας ελπίζουμε πάντως ότι κάποια στιγμή επερχομένου και του Χειμώνος ξανά θα μας συντροφεύσουν οι Έλληνες νεόπλουτοί μας. 

Την ησυχία όμως του χώρου και δη της περιοχής ανατολικά του Συντάγματος – και υπό άλλην φυσικά ιδιότητα, έννοια και συμπεριφορά – ήρθε να ταράξει η παρουσία της κυρίας Έλλης Στάη η οποία ενεφανίσθη αθλούμενη εντός και πέριξ του Εθνικού μας Κήπου, γιατί γιατί – όπως δήλωσε – το βάρος πλέον το εναπόθεσε στα της οικογενείας θέματα αφήνοντας στην άκρη την δημοσιογραφία. 

Επανερχόμενος όμως στα των Celebrities θέματα, ξέρετε γιατί τόσο πολύ με ενδιαφέρει η παρουσία τους στο Κέντρο της πόλης και των πέριξ οδών της; Για έναν και μόνο λόγο: διότι –όπως πληροφορούμαι – ο Δήμαρχος Κώστας αναμένει τις βροχές προκειμένου με δροσιά οι εργάτες του Δήμου του να σκάψουν νέα λαγούμια και να δενδροφυτεύσουν εκ νέου την οδό Μητροπόλεως μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου (συμπεριλαμβανομένης και της πλατείας) για να πραγματοποιούν κάποιοι Βραζιλιάνοι τις συναυλίες τους υπό σκιάν, οπότε αυτό θα ανακόψει τουλάχιστον επί ένα χρόνο και βάλε (λόγω εκτέλεσης έργων) την φυσική τους παρουσία και οι ακόλουθοί τους δεν θα έχουν την υπομονή να ζήσουν με την απουσία τους, διότι τους συνήθισαν πλέον, τους θεωρούν δικούς τους ανθρώπους. Τώρα, εάν μερικοί από τους Celebrities πιστεύουν ότι αυτό το κενό θα το αναπληρώσουν με τις φωτό τους από τα Instagram τους προκειμένου να καταλαγιάζουν τα πάθη των ακολούθων τους για όσο χρόνο απαιτηθεί, τους πληροφορώ ότι λάθος τεχνικές μετέρχονται, το κενό που δημιουργείται κάθε φορά είναι δυσαναπλήρωτο ακόμη και μικρό να είναι, διότι άλλο πράγμα είναι η φυσική τους παρουσία όπου το κοινό τους κόβει ως ενθύμιο κάθε φορά και από ένα κομματάκι από τα σκισμένα παντελόνια τους και το εναποθέτει στα εικονίσματά του κι άλλο να παρηγορείται με τις φωτογραφίες τους, όσες κι αν αναρτηθούν στους λογαριασμούς τους.

Προς το παρόν, αυτά τα νέα της ημέρας όσον αφορά στα ιερά χώματα της Ελλάδος, με προεξέχον φυσικά – μη μου διαφύγει, με ένα μυαλό κι εγώ κυκλοφορούσα όλες τις εποχές, τώρα σκέπτομαι να το αλλάξω – αυτό το οποίο ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο fb ο Γιώργος (Παπανδρέου) σχετικά με τα 99χρονα γενέθλια της μητρός του Μαργαρίτας, επισυνάπτοντας μάλιστα και μια φωτογραφία όπου ο πατέρας του Ανδρέας τον κρατά στην αγκαλιά του περιχαρής. Όσον αφορά στα της Ιταλίας news, τελούμε προς ώρας εν αναμονή με την νικήτρια των εκλογών Τζόρτζια Μελόνι αφού προχθές σε μια συνάντηση φιλική που είχε με τον κύριο Ντράγκι της έσφιξε τα λουριά, κάτι το οποίο και η ιδία χωρίς καμία γκριμάτσα το απεδέχθη. 

SHARE
RELATED POSTS
«Η Ιστορική διαδρομή της Σχολής Ευελπίδων και η διαχρονική προσφορά των Ελλήνων Αξιωματικών στους Αγώνες του Έθνους», του Δρ Ιωάννη Μουρέλου [η ομιλία του κου Καθηγητή στην Ακαδημία Αθηνών]
“The Wild & Crazy Trump Years”!(part 3), by George Sarafoglou – «Τραμπ, Χρόνια Τρέλας»!(3ο μέρος), του Γιώργου Σαράφογλου
Σύνορα και Όρια, του Νίκου Σταθόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.