Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Ένα τελευταίο άρθρο για τον Γ.Χατζημάρκο ή αλλιώς ποιος φοβάται το «ψευτο-site»* iPorta.gr;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

«Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή από λάθος»,

Αριστοτέλης

      Διαχρονικά τα πολιτικο-κοινωνικά “μαλλιοτραβήγματα”  του Γιώργου Χατζημάρκου

Παρ’όλη την χορηγούμενη διαφημιστική ενημέρωση που έγινε ακόμη και μέσω messenger ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος σε πρόσφατη δημοσκόπηση προηγείται του Μανώλη Γλυνού, παρά το κλίμα φόβου από αυλικούς του και τη βουβή δυσαρέσκεια που μετατρέπεται σε φανερή στήριξη στο πρόσωπο του Μανώλη Γλυνού, τα μηνύματα που έρχονται εξ Αθηνών, και μάλιστα από στελέχη της Ν. Δημοκρατίας, είναι ότι η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου είναι ήδη χαμένη. Κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η «σιδηρά κυρία» της Νέας Δημοκρατίας, η κα Νατάσα Βενετοκλή, η οποία συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κου Μανώλη Γλυνού και της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» αλλά και οι  λοιποί κομματικοί. Π.χ. ο Πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ. Καρπάθου Γιάννης Λαχανάς και ο παράτυπα διαγραφείσας Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΟ.Δ.Ε. Νίκος Γερονικόλας.  Στην περίπτωση βέβαια της κας Βενετοκλή, αν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κος Χατζημάρκος  ζήτησε την κεφαλή της επί πινάκι, δεν  τόλμησε κανείς να τον ικανοποιήσει. Το να διαγράφεις ένα μέλος της ιστορικής οικογένειας τον Βενετοκλέων και κόρη του αειμνήστου δημάρχου της Ν.Δ. Δημήτρη Βενετοκλή , για τα καπρίτσια του Χατζημάρκου δεν είναι και εύκολο. Αντίθετα ο νεαρός πλην άφοβος κος Νίκος Γερονικόλας παρότι ακραιφνής Νεοδημοκράτης και στενά συνδεδεμένος με την οικογένεια Καραμανλή μάλλον φάνηκε πιο εύκολο θύμα για παραδειγματισμό.

Ενημερωτικά ο χαμαιλεόντιος πολιτικά Γιώργος Χατζημάρκος:

—Σύμφωνα με πληροφορίες γράφτηκε στη Ν.Δ. πρώτη φορά το 2016 στις εσωκομματικές εκλογές υποστηρίζοντας το υποτιθέμενο φαβορί κο Τζιτζικώστα. Είναι σαν τον αρχαίο Αθηναίο Στρατηγό-Πολιτικό Αλκιβιάδη: χαμαιλεοντίζει αναλόγως των συμφερόντων του (στην Σπάρτη λιτός, στην Αθήνα μεγαλοπρεπής, στους Πέρσες πλουμιστός).

—Είχε συνεργασία και αλληλοεπαίνους με τους μισούς υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ λχ Έλενα Κουντουρά.

—Ανάγκασε (ο ίδιος άραγε;) τον κο Μητσοτάκη να έρθει άρον-άρον στη Ρόδο στις 6 Μαρτίου για να δηλώσει στήριξη στο πρόσωπό του. Οι Νεοδημοκράτες γνωρίζουν το παρασκήνιο.  Άλλωστε υπάρχουν αυτά που λέγονται και δεν γίνονται, και αυτά που γίνονται και δεν λέγονται.

—Στήριξε την προεκλογική του καμπάνια και δεσμεύτηκε το 2014 για την Γέφυρα Κρεμαστής, την οποία απαξιωτικά προς ψηφοφόρους πολίτες και τους δυο νεκρούς της το 2013, προσέβαλλε και προσβάλλει, αφού αντί να ολοκληρώσει το δημοπρατημένο έργο Μαχαιρίδη το σαμπόταρε πολιτικά. Πέντε χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει.

—Εγκαινιάζει έργα υπογεγραμμένα από τον κο Μαχαιρίδη, τον προηγούμενο περιφερειάρχη, αλλά καυχιέται για αυτά σαν να είναι δικά του.

—Εκεί που πρέπει να υπογράψει [ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ], δεν υπογράφει… Από αυτό ζημιώνονται οι πολίτες της Ρόδου και όσοι θα αποκτούσαν  εργασία. Αυτό δεν είναι καλό στοιχείο για έναν εκλεγμένο και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Αλλού κι αλλού, ωστόσο, υπογράφει!

—Με εντολή του έχουν γίνει συλλήψεις, μηνύσεις, αγωγές εναντίον πολιτικών αντιπάλων του και αρθρογράφων, στοιχείο που θυμίζει τον φίλο του κο Πάνο Καμμένο . Η ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος και η παρέα του είναι περήφανοι για τις συμπεριφορές τους!!! (Σημείωση: η αγωγή του Γ.Χατζημάρκου  εναντίον μου δεν έχει τελεσιδικήσει καθώς άσκησα έφεση και επίσης πήρε το 2% όσων απαιτούσε). Επιπλέον, ο πολιτικός που ζητεί συλλήψεις αρθρογράφων, βεβαιώνει με κεφαλαία γράμματα ότι τους φοβάταιΟ Γ.Χατζημάρκος φοβάται την iΠόρτα γιατί απλά του έχει «ρίξει Πόρτα». Η Πόρτα δεν δηλώνει υποταγή για να διοριστεί ως έμμισθο μέσο της γαστρονομικής λ.χ. περιφέρειας με αντάλλαγμα την ανελευθερία της και την μετατροπή της σε φερέφωνο Χατζημάρκου.

—Εύχεται για τους πολιτικούς του αντιπάλους «ο Άγιος Δημήτριος (το Κοιμητήριο της Ρόδου) με δόξες μεγάλες να τους φιλοξενεί». Μένουμε άφωνοι!

—Έχει φετίχ με τα κοιμητήρια, ο ίδιος και συνεργάτες του. Προσφάτως  ο κος Στάγκας στην τηλεόραση μην έχοντας επιχειρήματα προσέβαλε τη μνήμη αποθανούσης γυναίκας όταν τον στρίμωξε πολιτικά ο γιός της κος Πεταλάς.

—Ποιεί την νίσσαν ως πρώτος πολίτης της περιφέρειας στα ψευδή προφίλ ή σελίδες που βρίζουν με χορηγούμενες καταχωρήσεις όποιον τον δυσαρεστεί, δηλαδή συγκεκριμένα πρόσωπα (Γλυνό, Δαβιλά και λοιπούς αντίθετούς του). Κανείς δεν μπορεί να τους μηνύσει (αν υποτεθεί ότι αυτή είναι μία λύση) διότι απλά δεν υπάρχουν!

—Δεν απαντά σε καμία ερώτηση της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» (αμοιβές συνεργατών του, παράτυπες προσλήψεις και λοιπά).  Ή μάλλον απαντά με μηνύσεις!

—Ο πολιτικός του λόγος και μέσω δελτίων τύπου βρίθει των όρων «προπαγάνδα, λάσπη» χωρίς άλλο επιχείρημα. Αν λάσπη θεωρείς την αλήθεια ή μάλλον τις αυτονόητες ερωτήσεις τότε σε λάσπη βρίσκεσαι ο ίδιος. Παρωχημένες πολιτικές τακτικές.

—Επιμένει να χαρακτηρίζει  την ανεξάρτητη κομματικά «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ως ΣΥΡΙΖΑϊκή επιδιώκοντας τον πολιτικό και κομματικό της χαρακτηρισμό. Ξεχνά την Νατάσσα Βενετοκλή και το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο του κου Γλυνού έχει περισσότερα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. από ό,τι το δικό του. Αντίθετα ο Γ. Χατζημάρκος διαθέτει τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ υποψηφίους, λόγου χάρη, τον χρυσοπληρωμένο υποψήφιο Δήμαρχο με το ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργο Υψηλάντη και δικό του υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο..

Διαθέτει πολιτικούς σωματοφύλακες που εκτοξεύουν απειλές σύννεφο! Προσωπικά απειλούμαι μέσω messenger από πρόσωπα της παρέας του και μάλιστα κάποιος εξ αυτών έγραψε στο fb «αφήστε τους σε μένα τώρα να τους αποτελειώσω» έχοντας την φωτογραφία μου! Θα έπρεπε να πληρώνουν ασφάλεια για εμένα και τους οικείους μου, καθώς και το πόδι μου να στραμπουλίξω, στη παρέα Χατζημάρκου θα χρεωθεί. Και επειδή σβήνουν αν χρειαστεί όποια ανοησία γράψουν, να τους επισημάνω ότι: υπάρχουν screenshot στα λεγόμενα τους.

—Τα δελτία τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» μας ενημερώνουν για θέματα που άπτονται των ενεργειών του Γιώργου Χατζημάρκου. Ενέργειες που καθόλου δεν τον τιμούν. Λόγου χάρη ότι χρησιμοποιεί ιδιωτικά ελικόπτερα ισχυρών εφοπλιστών που κατηγορούνται για κακουργήματα.

—Δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω (έχει πολλές διαρροές ο περιφερειάρχης) πολλές τηλεοράσεις και συσκευές στο γραφείο του διαρκώς αντικαθιστώνται και όχι γιατί χάλασαν τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία.

Αν είχε μία… «βεντέτα», τα πράγματα θα ήταν για τον ίδιο διαφορετικά. Μα δεν είναι μία. Υπενθυμίζω περιστατικά γνωστά ως εσωκομματικά της ΝΔ όπου ο κος Χατζημάρκος ως μυθικός Κρόνος και περήφανος για την απειθαρχία του τα βάζει με:

Τον κο Μιχάλη Κάρρα επί εποχής Επιμελητηρίου αν και αρχικά στενός φίλος του.

Τον πρώην Δήμαρχο Ροδίων τον κο Χατζή Χατζηευθυμίου, τον οποίο πολεμούσε από το 2007 και τον  διέβαλλε στους πάλαι ποτέ κραταιούς της ΝΔ κκ Σπηλιωτόπουλο και Βαληνάκη. Οι κακές γλώσσες λένε ότι από τότε  είχε βλέψεις για τον Δήμο Ρόδου, ενώ προκάλεσε μεγάλο διχασμό στη ΝΔ προκειμένου ο κος Χατζηευθυμίου ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2010, να μην λάβει το χρίσμα από την ΝΔ.  Ο ίδιος εποφθαλμιώντας το Δήμο θεωρείτο ξένο σώμα προς ΝΔ και δεν θα ελάμβανε ούτως ή άλλως το χρίσμα,

—Μόνιμη τάση του ήταν το διχαστικό, ψυχροπολεμικό κλίμα. Ανερυθρίαστα, υπόγεια και συνειδητά σε σημαντικά στελέχη της ΝΔ (όπως οι κκ Τάκης Μιχαήλου και Σάββας Πεταλάς) καλλιεργούσε εκ του πονηρού την άποψη ότι τον πολεμούν.

—Το 2014 βρισκόταν σε έντονη κόντρα με τοπική εφημερίδα και αλληλο-μηνύσεις, με πατέρα και υιό, την  οποία αποσόβησε ο  πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή της ΝΔ) ο κος Τάκης Μιχαήλου, τον οποίο εν συνεχεία στοχοποίησε εκ νέου.

—Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση Δημοσιογράφου στις εκλογές του 2014 στην Κω και απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα που έδινε συνέντευξη τύπου. Η φράση «περάστε έξω, κυρία μου, δεν αλλάζω γνώμη εγώ κυρία μου…» έμεινε παροιμιώδης του μένους του σε όποιον τον στρίμωχνε με ερωτήσεις. ΕΔΩ το σχετικό βίντεο, το οποίο υπάρχει στο αρχείο μου και στάθηκε μια εκ των αφορμών να με συλλάβει ο κος Χατζημάρκος στις 19 Ιουλίου 2018.

—Στοχοποιησε την κα Βενετοκλή υποστηρίζοντας τον αντίπαλό της στις εσωκομματικές εκλογές επειδή όταν της πρότεινε να της κάνει απόσπαση στην Περιφέρεια για να χειραγωγήσει την ΝΟ.Δ.Ε, εκείνη αρνήθηκε.

—Προσπαθεί  να πριονίσει πολιτικά τον μακροβιότερο Βουλευτή της  Ν.Δ. στα Δωδ/σα κο Μάνο Κόνσολα γιατί κάνοντας αντιπολίτευση στενοχωρεί τη φίλη του Γ. Χατζημάρκου τ.Υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά.

—Ήρθε σε ρήξη με  Νεοδημοκρατισσα και γνωστή στις δράσεις για τα ΑΜΕΑ, δημοτική σύμβουλο της παράταξης του κα Μαριάννα Κολώνα.

—Ήρθε σε ρήξη με τον κο Σίμο Παρασκευά παλιό μέλος της τοπικής Ν.Δ. διότι τόλμησε να συγγράψει άρθρο το 2014 με το οποίο καυτηρίαζε την τότε δημοτική αρχή και την ισοπεδωτική αντιπολίτευση Χατζημάρκου.

—Διατηρεί κακές, κάκιστες σχέσεις με τον κο Νίκο Θεοδωρίδη, Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου,

—Ομοίως κακές, κάκιστες σχέσεις έχει και με τους Δημάρχους των νησιών με έμφαση Σύρο, Κω, Ρόδο και τους κκ Μαραγκό, Κυρίτση, Χατζηδιάκο,

—Χαρακτήρισε τρωκτικά τους αρχαιολόγους,

—Διατύπωσε σεξιστικούς χαρακτηρισμούς  σπρώχνοντας ταυτόχρονα την περιφερειακή Σύμβουλο  κα Ελευθερία Φτακλάκη. Η λεχθείσα φράση  «… ίσα από δω, ρε κομμώτρια» δεν συνάδει με το επίπεδο που αρμόζει σε εκλεγμένο περιφερειάρχη. Για άλλους χώρους ίσως κάνει…,

—Αποκάλεσε «καρεκλάκηδες» τους ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους κκ Ζωγραφίδη, Ανανία και Κουνάκη,

—Προσέβαλε την κα Θεώνη Λειβαδάρου, ανεξάρτητη πλέον περιφερειακή σύμβουλο που αποχώρησε από την παράταξή του μεταφέροντάς της μέσω …κολλητού δημόσια «να πάει σπίτι της να γεννήσει»,

—Κατάφερε να διαρραγούν πλήρως οι σχέσεις του με τον εκδότη της Ιστορικής Εφημερίδας στη Ρόδο, την Ροδιακή. κο Κωτιάδη διότι δημοσίευσε το πόθεν έσχες του κου Χατζημάρκου όπου εμφανίζεται να χρωστάει αρκετά μεγάλα ποσά. Το συγκεκριμένο άρθρο αφορούσε και σε άλλα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, δεν ήταν μόνο για τον ίδιο,

—Συγκρούστηκε και προσέβαλε με δελτίο τύπου την κα Χριστιάννα Πάπιστη, επίσης ανεξάρτητη πλέον περιφερειακή σύμβουλο που αποχώρησε και αυτή από την παράταξη του.

… και υπάρχει μια ατελείωτη ομάδα ανθρώπων που μαζί με τους παραπάνω έχουν τύχει του πολιτικού κανιβαλισμού του Γ.Χατζημάρκου.

Για τους αναγνώστες να θυμίσω ότι η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα έχουν ΖΗΣΕΙ τον φασισμό και τον πολέμησαν έντονα (Ιερός Λόγος, Αλέξανδρος Διάκος κ.λπ…). Γι’αυτό και δεν τον ανέχονται.

Συμπέρασμα:

Ποιος θέλει ως πρώτο πολίτη Δωδεκανήσου και Κυκλάδων πολιτικό άτομο εριστικό, διχαστικό, όπως ο νυν περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος και όχι ένα αποδεδειγμένα ενωτικό, ευγενή και ικανό ηγέτη, όπως ο κος Μανώλης Γλυνός;   Η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ημέρες και θα έχει ενδιαφέρον. Όποια και αν είναι.

Ξεκίνησα και θα κλείσω με Αριστοτέλη:

«Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με τον σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με τον σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο».

Καλή μας ψήφο.

*** “ψευτο- site” χαρακτήρισε την Πόρτα προ διμήνου σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο κος Χρήστος Ευστρατίου. Ο λόγος ήταν το κείμενο αυτό 

23 Μαΐου 2019.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η απάντηση για τα 6.634,44 € ήρθε από την Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών της ΠΝΑι
Καταγέλαστοι και αξιοδάκρυτοι, του Χρήστου Χωμενίδη
Μετά το σκοτάδι, Φως, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.